Η υπόθεση Ripple είναι πιο κρίσιμη από ποτέ εν μέσω καταστολής της Coinbase και της Binance

Οι δικαστές που προεδρεύουν στις αγωγές της Coinbase και της Binance πιθανότατα θα παρακολουθήσουν στενά τα αποτελέσματα της υπόθεσης SEC κατά Ripple, δήλωσαν στο Cointelegraph δικηγόροι κρύπτο.

Η Ripple βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών από τον Δεκέμβριο του 2020, με τη ρυθμιστική αρχή να ισχυρίζεται ότι η Ripple προσέφερε μη εγγεγραμμένους τίτλους μέσω του XRP από το 2013.

Στις 6 Ιουνίου η SEC κατέθεσε αγωγή κατά της Coinbase, υποστηρίζοντας επίσης ότι προσφέρει μη καταχωρημένες κινητές αξίες. Μια ημέρα πριν κατέθεσε αγωγή κατά της Binance που περιείχε κάποιους παρόμοιους ισχυρισμούς.

Ο δικηγόρος James Murphy, γνωστός ως “MetaLawMan” στο Twitter, εξήγησε σε μια σειρά από tweets στις 9 Ιουνίου ότι μια ευνοϊκή έκβαση για την Ripple θα μπορούσε να “υπονομεύσει ολόκληρη τη βάση της υπόθεσης της SEC” εναντίον τόσο της Coinbase όσο και της Binance.

Ωστόσο, προειδοποίησε επίσης ότι “πριν κανείς ενθουσιαστεί πολύ”, η απόφαση του δικαστή Torres στην υπόθεση Ripple δεν θα είναι “δεσμευτικό προηγούμενο” για τις πρόσφατες αυτές καταθέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι οι δικαστές για την αγωγή της Coinbase και της Binance “δεν θα είναι υποχρεωμένοι να αποφανθούν με τον ίδιο τρόπο”, καθώς μόνο οι αποφάσεις του Εφετείου και του Ανώτατου Δικαστηρίου έχουν αυτή την επιρροή.

Μιλώντας στο Cointelegraph, ο δικηγόρος υπέρ του XRP John Deaton πιστεύει ότι η SEC “γνωρίζει πολύ καλά” ότι η απόφαση του δικαστή Torres στην υπόθεση Ripple θα δημοσιευτεί “στο πολύ κοντινό μέλλον”.

Ο Deaton πιστεύει ότι η SEC κατέθεσε σκόπιμα αυτές τις νέες υποθέσεις πριν από αυτό το αποτέλεσμα, σε περίπτωση που η ρυθμιστική αρχή αντιμετωπίσει ένα δυσμενές αποτέλεσμα στην υπόθεση Ripple, δηλώνοντας:

“Πιστεύω ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ήθελε να καταθέσει αυτές τις υποθέσεις πριν από την απόφαση αυτή, σε περίπτωση που είναι ένα κακό αποτέλεσμα για την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, προκαλώντας ενδεχομένως την απώλεια κάποιας πολιτικής και νομικής δυναμικής”.

Ο Murphy πιστεύει ότι ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση της Coinbase, ο δικαστής Reardon, “θα δώσει πολύ μεγάλη προσοχή” στον προσδιορισμό του κατά πόσον το XRP είναι security ή όχι, επισημαίνοντας ότι υπηρετούν στο ίδιο δικαστήριο στο κάτω Μανχάταν.

Πιστεύει ότι ο Reardon “θα ακολουθήσει το ίδιο σκεπτικό” ως προς το αν τα 13 tokens που αναφέρονται στην καταγγελία της Coinbase είναι τίτλοι, προσθέτοντας ότι αυτό μπορεί να πάει “και προς τις δύο κατευθύνσεις”, αν είναι ευνοϊκό αποτέλεσμα για την SEC.

Ο φιλικός προς το XRP δικηγόρος Bill Morgan, σύμβουλος της Morgan Mac Lawyers, εκτίμησε επίσης ότι η υπόθεση Ripple θα μπορούσε να επηρεάσει τις υποθέσεις Binance και Coinbase.

Ο Morgan εξήγησε ότι η έκβαση της αγωγής Ripple μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως “πλεονέκτημα” είτε για τον κλάδο είτε για την SEC, ανάλογα με το αποτέλεσμα.

“Αν χάσουν άσχημα στην υπόθεση Ripple, θα προχωρήσουν με την Coinbase και την Binance με μια σημαντική απόφαση εναντίον τους. Προφανώς η Coinbase και η Binance θα το χρησιμοποιήσουν προς όφελός τους ότι οι πωλήσεις του XRP δεν είναι επενδυτικό συμβόλαιο”.

Ο Deaton σημείωσε ότι είχε προβλέψει το 2022 ότι η SEC θα μηνύσει την Coinbase και την Binance “με τον τρόπο που η SEC προσέγγιζε την υπόθεση Ripple και XRP”.

Ωστόσο, πιστεύει ότι η SEC θα μετριάσει τη δράση της κατά των εταιρειών κρύπτο μόλις τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα υιοθετήσουν μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς κρύπτο.

“Μόλις η JPMorgan, η Goldman Sachs ή άλλοι παραδοσιακοί παίκτες αποκτήσουν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς κρύπτο, τότε η SEC θα γίνει πιο λογική” δήλωσε.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: