Η Paradigm καταδικάζει την «ασυνάρτητη» προσπάθεια της SEC να αστυνομεύσει τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια

Η εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων κρύπτο Paradigm χτύπησε την προσπάθεια της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών να επαναπροσδιορίσει τον όρο “Exchange ” – η οποία, αν γίνει αποδεκτή, θα φέρει τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια υπό την εποπτεία της.

Στις 8 Ιουνίου, η εταιρεία έστειλε μια μακροσκελή επιστολή 14 σελίδων στη γραμματέα της SEC, Vanessa Countryman, σχετικά με τον προτεινόμενο επαναπροσδιορισμό του όρου “ανταλλακτήριο” από τη ρυθμιστική αρχή στον νόμο περί Securities Exchange του 1934.

Η SEC σχεδιάζει να αναθεωρήσει την 89 ετών νομοθεσία ώστε να συμπεριλάβει στον ορισμό του “Exchange ” τα αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια (DEXes) και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Επειδή ο όρος DEX περιέχει τη λέξη “Exchange”, η SEC θέλει να το αντιμετωπίσει το ίδιο με securities ή stock exchange.

Η Paradigm, ωστόσο, υποστηρίζει ότι οι θεμελιώδεις διαφορές μεταξύ των DEX και των χρηματιστηρίων καθιστούν την αντιμετώπισή τους ως “ανταλλακτήρια” σύμφωνα με τον νόμο τόσο “άκυρη όσο και ασυνάρτητη”.

“Φαίνεται λοιπόν ότι αφού μήνυσε την Coinbase επειδή δεν έκανε το αδύνατο – να εγγραφεί ως securities exchange ενώ ήταν ανίκανο να το κάνει – η Επιτροπή σκοπεύει τώρα να αναγκάσει τα DEX στην ίδια επιλογή του Hobson”.

Ο νομικός σύμβουλος της Paradigm, Rodrigo Seira, σχολίασε ότι μέσω αυτής της “τυχαίας θέσπισης κανόνων, η SEC επιχειρεί ακατάλληλα να φέρει τις πλατφόρμες συναλλαγών κρύπτο, συμπεριλαμβανομένων των DEX, υπό την αρμοδιότητά της και να τις ρυθμίσει ως securities exchanges”.

Τον Μάρτιο του 2022, η SEC πρότεινε αλλαγές στον νόμο για να συμπεριλάβει συστήματα που “προσφέρουν τη χρήση μη σταθερού ενδιαφέροντος διαπραγμάτευσης και πρωτοκόλλων επικοινωνίας για να φέρουν σε επαφή αγοραστές και πωλητές κινητών αξιών”. Με άλλα λόγια, οποιεσδήποτε πλατφόρμες που διευκολύνουν την ανταλλαγή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ή τα ανταλλακτήρια.

Η Paradigm υποστηρίζει ότι τα DEX δεν χρησιμεύουν ως διαμεσολαβητές ούτε διαθέτουν “οργανισμό, ένωση ή ομάδα προσώπων” που συντηρεί την ανταλλαγή.

Αντιθέτως, χρησιμοποιούν αλγόριθμους δημιουργίας αγοράς για την εξισορρόπηση δεξαμενών κρύπτο περιουσιακών στοιχείων στις οποίες οι δυνητικοί αγοραστές ή πωλητές έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Επιπλέον, τα DEX λειτουργούν με αυτοεκτελούμενο κώδικα και έξυπνες συμβάσεις, όχι με ενώσεις ή ομάδες ατόμων, υποστήριξε.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έβγαλε ατάκες αυτή την εβδομάδα με δίδυμες αγωγές εναντίον δύο από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρύπτο στον κόσμο, της Binance και της Coinbase.

Επιπλέον, η πολυετής δράση της SEC κατά των κρύπτο έχει δει τον οργανισμό να θεωρεί τουλάχιστον 67 ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ως κινητές αξίες. Ωστόσο, το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη ψηφίσει καμία επίσημη νομοθεσία για τις αγορές κρύπτο που να τις κατατάσσει ως τέτοιες.

Εν τω μεταξύ, η δράση επιβολής της ομοσπονδιακής ρυθμιστικής αρχής που στοχεύει εταιρείες κρύπτο αυξήθηκε κατά 183% σε 6 μήνες μετά την κατάρρευση της FTX.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: