Η χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή της Αυστραλίας ανακαλεί την άδεια της τοπικής οντότητας της FTX

Η ρυθμιστική αρχή χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών της Αυστραλίας ανακάλεσε επίσημα την άδεια λειτουργίας της FTX Australia, της τοπικής θυγατρικής του πτωχευμένου ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων. Η Αυστραλιανή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Επενδύσεων (ASIC) ανακοίνωσε την ανάκληση στις 19 Ιουλίου, με την ανάκληση να τίθεται σε ισχύ στις 14 Ιουλίου. Ωστόσο, η FTX Australia θα επιτρέπεται να προσφέρει περιορισμένες χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, καθώς ολοκληρώνει τις δραστηριότητες που σχετίζονται με τους πελάτες της μέχρι τις 12 Ιουλίου του επόμενου έτους.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η FTX Australia θα πρέπει να προβεί σε κατάλληλες ρυθμίσεις για την αποζημίωση των πελατών της, όπως ορίζει η ρυθμιστική αρχή. Με περίπου 30.000 πελάτες λιανικής και 132 τοπικές εταιρείες να εξυπηρετούνται από την FTX Australia, η διασφάλιση της αποζημίωσης των πελατών παραμένει μια κρίσιμη υποχρέωση.

Η αρχική αναστολή της άδειας της FTX Australia για τις Αυστραλιανές Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (AFS) πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο. Η άδεια αυτή είχε επιτρέψει τη δημιουργία παραγώγων και συμβολαίων συναλλάγματος για τοπικούς πελάτες. Η αναστολή συνέπεσε με την κήρυξη πτώχευσης της FTX στις 11 Νοεμβρίου 2022, προερχόμενη από τη βάση της στις Μπαχάμες.

Ταυτόχρονα με την αίτηση πτώχευσης της FTX, διορίστηκαν εθελοντές διαχειριστές από την KordaMentha, μια επενδυτική και συμβουλευτική εταιρεία με έδρα το Σίδνεϊ, για να διευκολύνουν τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της FTX Australia και της θυγατρικής της, FTX Express.

Σε πρόσφατη έκθεση που υποβλήθηκε σε αμερικανικό πτωχευτικό δικαστήριο, ο επικεφαλής της αναδιάρθρωσης που επιβλέπει την παγκόσμια οντότητα της FTX γνωστοποίησε ότι περίπου 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρευστά περιουσιακά στοιχεία είχαν ανακτηθεί. Ωστόσο, εκτιμάται ότι υπεξαιρέθηκαν περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Υπήρξαν αναφορές που υποδηλώνουν ότι η FTX μπορεί να υποβληθεί σε πλήρη επανεκκίνηση ως ένα εντελώς νέο ανταλλακτήριο. Η ομάδα αναδιάρθρωσης φέρεται να έχει ξεκινήσει συζητήσεις με πιθανά μέρη που ενδιαφέρονται να παράσχουν οικονομική υποστήριξη για μια τέτοια επανεκκίνηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: