Bitcoin

Η Xapo Bank ενσωματώνει Bitcoin Lightning Network, συνεργάζεται με το Lightspark

Η Xapo Bank έχει ενσωματώσει το Lightning Network που βασίζεται στο Bitcoin και συνεργάζεται με το Lightspark , το εγχείρημα που διευθύνει ο πρώην επικεφαλής κρυπτονομισμάτων του Facebook, David Marcus, προσθέτοντας άλλη μια σειρά στην πλώρη της ιδιωτικής τράπεζας και θεματοφύλακα κρυπτονομισμάτων της Xapo με άδεια χρήσης του Γιβραλτάρ.

Οι χρήστες της Xapo Bank μπορούν τώρα να πληρώσουν άμεσα για μικρές αγορές έως και 100 $ σε οποιονδήποτε προμηθευτή που δέχεται πληρωμές Lightning, χωρίς να υποστούν υψηλές χρεώσεις συναλλαγών και μεγάλους χρόνους αναμονής επιβεβαίωσης blockchain, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

Η ενσωμάτωση θα γεφυρώσει επίσης το χάσμα μεταξύ της παραδοσιακής χρηματοδότησης και των κρύπτο, κάτι που στοχεύει να κάνει η Xapo. Η πλατφόρμα της Xapo Bank προσφέρει ετήσιο επιτόκιο 4,1% για λογαριασμούς σε δολάρια ΗΠΑ, οι οποίοι είναι εγγυημένοι για καταθέσεις ύψους 100.000 δολαρίων, και σύντομα θα προσφέρει έως και 1% για Bitcoin.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένης της τρέχουσας ρυθμιστικής πίεσης στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, στα προϊόντα που παράγουν απόδοση και stablecoins . Αλλά πρόκειται επίσης για την υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου για την παροχή εναλλακτικών τραπεζικών δυνατοτήτων σε χώρες αναδυόμενων αγορών, εξήγησε ο CEO της Xapo, Seamus Rocca, σε συνέντευξή του.

Ξεκινώντας με ένα πορτοφόλι, cold-storage custody και αποθεματικό 30.000 BTC το 2013, η Xapo ιδρύθηκε αργότερα στο Γιβραλτάρ στο πλαίσιο του παρόχου υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων. Παραμένοντας κοντά στο αρχικό ήθος της οικονομικής ελευθερίας του Bitcoin, η Xapo πήρε την απόφαση να πουλήσει τις θεσμικές της δραστηριότητες στην Coinbase το 2017 για να επικεντρωθεί στον χώρο λιανικής, είπε ο Rocca.

Από την έναρξη της διαδικασίας το 2019, η Xapo έλαβε άδεια τραπεζικής, απέκτησε την κύρια συνδρομή Visa και Mastercard, καθώς και συνδρομή SWIFT. Αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία μπορεί να συνεργαστεί απευθείας με ανταποκρίτριες τράπεζες, όχι μέσω εταιρειών πληρωμών ή τρίτων, και να έχει πρόσβαση σε λογαριασμούς χρηματαγοράς.

«Είμαστε πλέον μια πλήρως ανεπτυγμένη τράπεζα με τραπεζικό λογαριασμό σε δολάρια ΗΠΑ, ο οποίος πιστεύαμε ότι είναι πιο ελκυστικός για τις αναδυόμενες αγορές», δήλωσε ο Rocca. «Αν σκεφτείτε τις ΗΠΑ και μέρη όπως η Ευρώπη, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν κατά κύριο λόγο τα κρύπτο σχεδόν ως μια μορφή τζόγου. Ενώ σε μέρη όπως η Αργεντινή, η Βενεζουέλα, ο Λίβανος, η Νιγηρία, όπου τα νομίσματα υποτιμώνται και μπορεί να έχετε υπερπληθωρισμό, το Bitcoin μπορεί να αλλάξει τη ζωή των ανθρώπων».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/03/02/xapo-bank-integrates-bitcoins-lightning-network-partners-with-lightspark/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

X