Η Coinbase δεν δέχεται πλέον πληρωμές μέσω της Silvergate Bank

Μετά τα υποτιθέμενα προβλήματα στην τράπεζα Silvergate, η Coinbase ανακοίνωσε ότι το ανταλλακτήριο κρύπτο δεν θα δέχεται πλέον ούτε θα ξεκινά πληρωμές με την Silvergate.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase ανακοίνωσε ότι τερμάτισε τη συνεργασία του με την Silvergate Bank ως τραπεζικό εταίρο της σε δολάρια ΗΠΑ, επικαλούμενη μια συνεχιζόμενη έρευνα. Σε ένα tweet, η ανταλλαγή ανέφερε:

“Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων και λόγω πολλής προσοχής, η Coinbase δεν δέχεται πλέον ούτε ξεκινά πληρωμές προς ή από την Silvergate.”

Το ανταλλακτήριο θα διευκολύνει τις συναλλαγές σε μετρητά θεσμικών πελατών για τους βασικούς πελάτες του με τον άλλο τραπεζικό εταίρο, την Signature Bank.

Οι μετοχές της Silvergate Bank, οι οποίες ήταν ήδη υπό πίεση λόγω καθυστέρησης στην υποβολή  της ετήσιας έκθεσης 10-K, υποχώρησαν ακόμη 40% στις συναλλαγές πριν από την αγορά. Η Silvergate Capital υποβαθμίστηκε επίσης σε «underweight» από «neutral» από την JP Morgan υπό το φως του φόβου αφερεγγυότητας. 

Τιμή μετοχής Silvergate Capital. 

Μια αναφορά 10-K είναι ένα έγγραφο που απαιτείται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ που παρέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση της επιχειρηματικής και οικονομικής κατάστασης μιας εταιρείας. Η τράπεζα κρύπτο είχε πει ότι θα χρειαζόταν επιπλέον δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσει την έκθεση για το οικονομικό έτος 2022.

Η απόφαση δεν θα επηρεάσει τις οδηγίες πληρωμής σε λίρες ή ευρώ.

Τα προβλήματα για την τράπεζα fintech ξεκίνησαν μαζί με την πτώση του ανταλλακτηρίου FTX. Η Silvergate Bank, επίσης είναι ευρέως γνωστή ως «τράπεζα κρύπτο» για το πλήθος των συνεργατών της για κρύπτο, βρίσκεται επί του παρόντος ενώπιον έρευνας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για τη συμμετοχή της στην κατάρρευση της FTX. Η έρευνα περιστρέφεται γύρω από τον λογαριασμό του πρώην CEO της FTX, Sam Bankman-Fried, στην τράπεζα.

Σε άλλη πολιτική αγωγή, η Silvergate Bank και ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Άλαν Λέιν, κατηγορήθηκαν για « βοήθεια και υποκίνηση » ενός «δόλιου σχεδίου πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που ενορχηστρώθηκε από τον Sam Bankman-Fried (SBF) » και δύο από τις οντότητές του — την FTX και την Alameda Research. 

Υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων ερευνών και του τερματισμού των συνεργασιών, η Silvergate έγινε μία από τις πιο σορταρισμένες μετοχές στην τρέχουσα αγορά. Πάνω από το 72% της μετοχής της Silvergate Capital είχε σορτάρισμα μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Αρχή Χρηματοοικονομικής Βιομηχανίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/coinbase-no-longer-accepts-payments-via-silvergate-bank

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: