Η “χειρουργική αφαίρεση” των κρύπτο θα αποδυναμώσει μόνο την κυριαρχία του USD, λένε οι σχολιαστές

Η καταστολή των κρυπτονομισμάτων και των εταιρειών κρύπτο από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα χρησιμεύσει μόνο για να καταπνίξει την καινοτομία που σχετίζεται με τα κρυπτονομίσματα και να «αποδυναμώσει» τη χώρα, λένε ειδήμονες του κλάδου μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Coinbase Wells από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στις 22 Μαρτίου, το ανταλλακτήριο έγινε η πιο πρόσφατη εταιρεία κρύπτο που έλαβε μια «νομική απειλή» – μια ειδοποίηση Wells – μόλις ένα μήνα αφότου η εταιρεία έκδοσης stablecoin Paxos έλαβε τη δική της τον Φεβρουάριο. Κάποιοι προτείνουν  ότι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν περισσότερα.

Ο Μάτι Γκρίνσπαν, επικεφαλής της εταιρείας ερευνών κρυπτονομισμάτων Quantum Economics, είπε ότι πιστεύει ότι οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ δεν ήταν φιλικές προς τα κρύπτο «από την αρχή».

Οι πρόσφατες καταρρεύσεις τραπεζών που είναι φιλικές προς τα κρύπτο και τις startup , συμπεριλαμβανομένων των Silvergate, Silicon Valley Bank και Signature Bank , θεωρήθηκαν από ορισμένους ως μέρος ενός σχεδίου από τις ρυθμιστικές αρχές για την κατάργηση των τραπεζών του τομέα κρύπτο , που ονομάστηκε ” Operation Choke Point 2.0 “.

Εν τω μεταξύ, μια οικονομική έκθεση της 20ης Μαρτίου από τον Λευκό Οίκο μετατράπηκε σε μια καυστική ανασκόπηση των πλεονεκτημάτων των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, με την εφημερίδα να ξοδεύει σχεδόν ένα ολόκληρο κεφάλαιο απομυθοποιώντας τα «διαφημισμένα» οφέλη των κρύπτο.

Ο Γκρίνσπαν είπε ότι η φημολογούμενη ενέργεια θα μπορούσε να είναι σε εξέλιξη καθώς τα κρύπτο θεωρούνται «απειλή» για την κυριαρχία του δολαρίου ΗΠΑ στο παγκόσμιο εμπόριο – ένα σημαντικό και μακροχρόνιο όφελος για τις ΗΠΑ

Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να χρησιμοποιούν κρύπτο για διασυνοριακά εμβάσματα παγκοσμίως, προειδοποίησε ότι μια καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να έχει στην πραγματικότητα το αντίθετο αποτέλεσμα στο δολάριο:

«Η χειρουργική αφαίρεση των κρυπτονομισμάτων από το τραπεζικό σύστημα των ΗΠΑ θα απομονώσει περαιτέρω τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα αποδυναμώσει τη θέση του δολαρίου ως παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος».

Ο Adrian Przelozny, Διευθύνων Σύμβουλος της αυστραλιανής ανταλλαγής κρύπτο Independent Reserve, δήλωσε ότι τα πρόσφατα δεινά στον τραπεζικό τομέα δεν οφείλονται σε «οποιαδήποτε αποτυχία στα κρύπτο» αλλά προκλήθηκαν από τις τράπεζες που διαχειρίζονται τους κινδύνους τους με «ανεύθυνο τρόπο».

«Ο Λευκός Οίκος θα εξυπηρετούσε καλύτερα να αναθεωρήσει τις πρακτικές στον τραπεζικό κλάδο», πρόσθεσε.

Μιλώντας για την πιο πρόσφατη ενέργεια κατά της Coinbase, ο Przelozny είπε ότι το «αντίπαλο περιβάλλον για τη βιομηχανία κρύπτο» στις ΗΠΑ θα ωθήσει τις σχετικές «θέσεις εργασίας, επενδύσεις και μελλοντική καινοτομία» στην υπεράκτια αγορά.

«Η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ και δυνητικά η Αυστραλία» – που προσβλέπουν στα οφέλη της βιομηχανίας κρύπτο- μπορεί να αποδειχθούν καλύτερο σπίτι για αυτήν και αυτές οι χώρες «θα καρπωθούν τα οικονομικά οφέλη», είπε ο Przelozny.

Οι ακριβείς λόγοι που η ρυθμιστική αρχή στοχεύει το Coinbase είναι ακόμα ασαφείς. Η SEC αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Ο Michael Bacina, δικηγόρος και συνεργάτης της Piper Alderman, συμφώνησε ότι μια «ρύθμιση βάσει του μοντέλου επιβολής» θα «οδήγησε την καινοτομία κρυπτονομικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό», προσθέτοντας:

«Αυτή είναι μια περίεργη θέση να υιοθετηθεί, δεδομένων των απωλειών που αντιμετώπισαν πολλοί τους τελευταίους 12 μήνες, προέκυψαν από καταρρεύσεις που αφορούσαν μη ρυθμιζόμενες υπεράκτιες κατασκευές».

Ο Bacina είπε εδώ και χρόνια, ο κλάδος ζητούσε σαφήνεια σχετικά με τον τρόπο συμμόρφωσης. Επισήμανε τα πρόσφατα «ειρηνικά» σχόλια που έκανε ο δικαστής στην υπόθεση πτώχευσης της Voyager Digital ότι «παρατήρησε ότι δεν υπάρχει σαφής καθοδήγηση από τις ρυθμιστικές αρχές».

Πρόσθεσε ότι οι υπεράκτιες δικαιοδοσίες θα συνεχίσουν να φιλοξενούν εταιρείες κρύπτο έως ότου οι κυβερνήσεις χαράξουν τον δρόμο προς τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς, «η οποία θα κοστίσει θέσεις εργασίας και θα αυξήσει τον κίνδυνο για τους καταναλωτές και τους επενδυτές».

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: