Η Xapo Bank του Γιβραλτάρ επιτρέπει πληρωμές σε λίρες Αγγλίας, προετοιμάζει την επιλογή USDC εν μέσω της τραπεζικής κρίσης κρύπτο στις ΗΠΑ

Η Xapo Bank με έδρα το Γιβραλτάρ, φιλική προς τα κρυπτονομίσματα, επέτρεψε τις πληρωμές βρετανικών λιρών (GBP) σήμερα και θα ενεργοποιήσει τις υπηρεσίες σταθερού νομίσματος USDC αργότερα αυτή την εβδομάδα, μετά από μια τραπεζική κρίση που τάραξε τον τομέα των κρυπτονομισμάτων των ΗΠΑ.

“Από σήμερα προσθέσαμε επίσης υποστήριξη για GBP μέσω του δικτύου Faster Payments, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέλη θα μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές απευθείας σε πορτοφόλια ή τράπεζες του Ηνωμένου Βασιλείου”, δήλωσε ο Seamus Rocca, Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας που εστιάζει στο λιανικό εμπόριο, είπε την Τρίτη. Η Xapo θα ενεργοποιήσει επίσης τις πληρωμές USDC αυτή την εβδομάδα, επιτρέποντας στους χρήστες της να στέλνουν και να λαμβάνουν το stablecoin απευθείας στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς Xapo χωρίς καμία χρέωση, δήλωσε ο Rocca.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο στον κόσμο σε όγκο, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα αναστείλει τις υπηρεσίες κατάθεσης και ανάληψης GBP για όλους τους χρήστες τον Μάιο .

Εν μέσω της κατάρρευσης τριών από τις προτιμώμενες τράπεζες κρύπτο στις ΗΠΑ την τελευταία εβδομάδα, οι εταιρείες αγωνίζονται για εναλλακτικές λύσεις. Πολλοί από αυτούς αναζητούν υπεράκτιες τράπεζες φιλικές προς τα κρύπτο όπως η Xapo. «Η Xapo Bank πήρε μια επιχειρηματική απόφαση το 2019 να πουλήσει την επιχείρησή μας στη Θεσμική Επιμέλεια και να επικεντρωθεί στη λιανική, επομένως δεν είμαστε τράπεζα B2B με τον ίδιο τρόπο που είναι η Silvergate ή η Signature», είπε ο Rocca.

Η Xapo, μια αδειοδοτημένη ιδιωτική τράπεζα και θεματοφύλακας κρυπτονομισμάτων, έχει ήδη ενσωματώσει το Lightning Network του Bitcoin. Το σύστημα Faster Payments διευθύνεται από την Pay.UK , η οποία είναι ο “αναγνωρισμένος φορέας εκμετάλλευσης και ο οργανισμός προτύπων για τα συστήματα διατραπεζικών πληρωμών λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου”, σύμφωνα με τον ιστότοπό του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/business/2023/03/14/gibraltars-xapo-bank-enables-gbp-and-usdc-payments-amid-us-crypto-banking-crisis/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: