Η SEC είναι «εντελώς εκτός ελέγχου», λέει ο επικεφαλής πολιτικής της a16z Crypto

Οι παίκτες της βιομηχανίας κρύπτο ενίσχυσαν τη θερμότητα προς τις ρυθμιστικές αρχές το απόγευμα της Τρίτης στο ετήσιο συνέδριο Futures Industry Association για αυτό που θεωρούν ότι δεν παρέχουν ένα επαρκές ρυθμιστικό πλαίσιο για την κατηγορία νέων περιουσιακών στοιχείων.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ρυθμιστικές αρχές, όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) αποκάλυψαν μια σειρά από μέτρα επιβολής εναντίον εταιρειών κρύπτο, κάτι που πολλοί παίκτες του κλάδου θεωρούν ως εχθρική επίθεση στα κρυπτονομίσματα και την καινοτομία στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Brian Quintenz, πρώην Commodities Futures. Επίτροπος Trading Commission (CFTC) και νυν επικεφαλής πολιτικής στο Andreessen Horowitz (a16z).

«Η SEC είναι εντελώς εκτός ελέγχου. Γίνονται απατεώνες», είπε ο Quintenz.

Μια μήνυση που υποβλήθηκε από τη Γενική Εισαγγελέα της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς την περασμένη εβδομάδα κατά του ανταλλακτηρίου κρύπτο KuCoin ισχυρίστηκε ότι το Ethereum (ETH) ήταν μια μη καταχωρημένος τίτλος. Εάν αποδειχθεί στο δικαστήριο, θα έθετε το δεύτερο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα ανά κεφαλαιοποίηση αγοράς στην αρμοδιότητα της SEC.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να λάβουν μια απόφαση σχετικά με το αν θα αγκαλιάσουν και θα υποστηρίξουν τους καινοτόμους σε αυτή τη χώρα», δήλωσε ο Κουίντενζ κατά τη διάρκεια ενός απογευματινού πάνελ. «Υπάρχουν δικαιοδοσίες που το προσέχουν αυτό. Δεν είναι αυτό που βλέπουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες και το ρολόι χτυπάει».

Ένας άλλος συμμετέχων σε πάνελ, ο πρόεδρος του CoinFund, Κρις Πέρκινς, πρόσθεσε ότι δικαιοδοσίες όπως το Χονγκ Κονγκ, η Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν μπροστά από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά την πρόοδο.

«Προσπαθούμε να συμβουλεύσουμε τους ιδρυτές μας σχετικά με τον ρυθμιστικό κίνδυνο, αλλά είναι δύσκολο χωρίς κανονιστική σαφήνεια», πρόσθεσε ο Perkins. «Οι άλλες χώρες δεν μας περιμένουν».

Πολλοί παράγοντες του κλάδου έχουν στραφεί τώρα προς μια πιθανή νομοθετική λύση με την υποστήριξη τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών.

«Δεν υπάρχουν πολλά ζητήματα στα οποία θα δείτε τον [εκπρόσωπο] Ritchie Torres [DN.Y.] να συμφωνεί με τον [Γερουσιαστή] Ted Cruz [R-Texas]», είπε ο Perkins.

«Βλέπω δικομματικό ενδιαφέρον και αυτό μου δίνει ελπίδα», είπε η Julia Hueckel, συνεργάτιδα γενική σύμβουλος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://www.coindesk.com/policy/2023/03/14/sec-is-completely-out-of-control-says-a16z-cryptos-head-of-policy/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: