Η Xapo Bank θα επιτρέψει καταθέσεις και αναλήψεις USDC

Η Xapo Bank, θεματοφύλακας Bitcoin και αδειοδοτημένη ιδιωτική τράπεζα, συνεργάστηκε με την εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας Circle για την ενσωμάτωση του νομίσματος USD Coin ως εναλλακτική λύση στο SWIFT. Οι  Payment rails αναφέρονται στην υποδομή και την τεχνολογία που χρησιμοποιούνται για τη διευκόλυνση της κίνησης κεφαλαίων μεταξύ των μερών σε μια χρηματοοικονομική συναλλαγή. Payment rails υπάρχουν σε πολλές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών τραπεζικών συρμάτων, των δικτύων πιστωτικών καρτών και των πλατφορμών που βασίζονται στην αλυσίδα μπλοκ (blockchain).

Η Xapo Bank λέει ότι η νέα λειτουργία επιτρέπει στα μέλη της να παρακάμπτουν το δυσκίνητο και δαπανηρό σύστημα πληρωμών SWIFT μέσω “εξόδων” που προστίθενται στις υπάρχουσες ράμπες USDC. Με τη χρήση του σταθερού νομίσματος USDC, τα μέλη μπορούν να καταθέτουν και να αποσύρουν κεφάλαια από την Xapo χωρίς τέλη και να επωφελούνται από μια ισοτιμία μετατροπής ένα προς ένα από USDC σε δολάριο ΗΠΑ. Επιπλέον, όλες οι καταθέσεις USDC μετατρέπονται αυτόματα σε δολάρια, επιτρέποντας στα μέλη να κερδίζουν ετήσια απόδοση επιτοκίου έως και 4,1%.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Xapo Bank είναι μια πλήρως αδειοδοτημένη και ελεγχόμενη τράπεζα και μέλος του Συστήματος Εγγύησης Καταθέσεων του Γιβραλτάρ (GDGS), το οποίο προστατεύει τις καταθέσεις σε δολάρια των καταθετών έως και 100.000 $. Επιπλέον, η Xapo Bank μοιράστηκε ότι δεν συμμετέχει στο staking οποιωνδήποτε καταθέσεων σε κρυπτονομίσματα και όλες οι καταθέσεις μετατρέπονται αυτόματα σε δολάριο κατά την παραλαβή από την τράπεζα. Η Xapo ισχυρίζεται ότι αυτό μειώνει την έκθεση σε κινδύνους που σχετίζονται με τις κυμαινόμενες αγορές κρύπτο.

Η Xapo ισχυρίζεται ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο διαφέρει από τις παραδοσιακές τράπεζες, καθώς δεν ασχολείται με δραστηριότητες δανεισμού και δεν βασίζεται στην τραπεζική με κλασματικά αποθεματικά για την παραγωγή κερδών. Αντ’ αυτού, η ιδιωτική τράπεζα διατηρεί όλα τα κεφάλαια των πελατών της σε αποθεματικό και τα επενδύει σε “βραχυπρόθεσμα, υψηλής ρευστότητας περιουσιακά στοιχεία” για να μεταβιβάζει τους κερδισμένους τόκους στους πελάτες της.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως , η Moody’s Investors Service έχει προειδοποιήσει ότι το depeg του USDC  θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την υιοθέτηση stablecoins και να οδηγήσει σε αυξημένο ρυθμιστικό έλεγχο. Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας υποστήριξε ότι η πρόσφατη αναταραχή του παραδοσιακού τραπεζικού τομέα και η απομάκρυνση του USDC θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση στα stablecoins που υποστηρίζονται από fiat.

Η κατάρρευση του USDC συνέβη μετά την ξαφνική κατάρρευση της Silicon Valley Bank στις 10 Μαρτίου. Η κατάρρευση της SVB ήταν ένα σημαντικό γεγονός κινδύνου για την εκδότη USDC Circle Internet Financial, η οποία είχε δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην τράπεζα. 

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: