Η Bakkt στρέφεται προς τις υπηρεσίες θεματοφυλακής, επεκτείνει την υποστήριξη νομισμάτων για να συμπεριλάβει τα DOGE, SHIB και άλλα

Η Bakkt, μια εξέχουσα εταιρεία κρύπτο, σηματοδοτεί μια στρατηγική μετατόπιση προς τη φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων ως πρωταρχική εστίασή της, αποκαλύπτοντας την υποστήριξη έξι επιπλέον νομισμάτων σε μια ανακοίνωση στις 15 Νοεμβρίου.

Πέρα από την αρχική της υποστήριξη για το Bitcoin και το Ether, η Bakkt διευρύνει τις υπηρεσίες θεματοφυλακής της για να συμπεριλάβει τα Bitcoin Cash, Dogecoin, Ethereum Classic, Litecoin, Shiba Inu και USDC. Η εταιρεία σχεδιάζει να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά της για να συμπεριλάβει πρόσθετα νομίσματα στους πρώτους μήνες του 2024.

Η φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων περιλαμβάνει την ασφαλή διαχείριση κρυπτογραφικών κλειδιών, που είναι απαραίτητα για την πρόσβαση και τη μεταφορά περιουσιακών στοιχείων. Οι θεματοφύλακες, όπως η Bakkt, εφαρμόζουν διάφορα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένου του cold storage νομισμάτων και της τεχνολογίας multisignature που απαιτεί πολλαπλές εγκρίσεις για την πρόσβαση.

Η κίνηση αυτή ακολουθεί τη δημοσίευση της τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων της Bakkt στις 14 Νοεμβρίου, αποκαλύπτοντας μείωση κατά 30% σε ετήσια βάση των προσαρμοσμένων ζημιών EBITDA (non-GAAP) στα 21,6 εκατ. δολάρια, η οποία αποδίδεται σε μειωμένες αποζημιώσεις και παροχές.

Το γ’ τρίμηνο του 2023, η Bakkt ανέφερε έσοδα από κρύπτο ύψους 191,8 εκατ. δολαρίων, λόγω της εξαγοράς της Apex Crypto τον Απρίλιο. Τα συνολικά έσοδα της εταιρείας για το τρίμηνο ανήλθαν σε 204,8 εκατ. δολάρια, με τα περιουσιακά στοιχεία υπό θεματοφυλακή να φτάνουν τα 505,7 εκατ. δολάρια, αντανακλώντας μείωση 28% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Bakkt ενισχύει το τμήμα θεματοφυλακής κρύπτο μέσω στρατηγικών συνεργασιών, με σχέδια για την παροχή υπηρεσιών εκκαθάρισης και θεματοφυλακής για το ανταλλακτήριο EDX Markets που υποστηρίζεται από τη Wall Street, λειτουργώντας αρχικά ως εφεδρικός ειδικός θεματοφύλακας. Στους νέους πελάτες για τις υπηρεσίες θεματοφυλακής της Bakkt περιλαμβάνονται η πλατφόρμα Bitcoin Unchained και η LeboBTC, μια εταιρεία παροχής συμβουλών κρύπτο για θεσμικούς επενδυτές.

Ο Gavin Michael, διευθύνων σύμβουλος της Bakkt, υπογράμμισε την κρίσιμη σημασία της ειδικής θεματοφυλακής κρύπτο υπό το φως των πρόσφατων γεγονότων, δηλώνοντας: “Τα γεγονότα του περασμένου έτους αποκάλυψαν γιατί η ειδική θεματοφυλακή κρύπτο είναι τόσο απαραίτητη”.

Η επέκταση των υπηρεσιών θεματοφυλακής ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της Bakkt να στοχεύει σε πελάτες business-to-business, μια κατεύθυνση που τέθηκε τον Φεβρουάριο, όταν η εταιρεία ανακοίνωσε τη διακοπή της εφαρμογής της που απευθύνεται στους καταναλωτές και ξεκίνησε το 2021, προκειμένου να επικεντρωθεί σε θεσμικές υπηρεσίες εν μέσω του χειμώνα των κρύπτο (crypto winter).

Η κίνηση προς τη φύλαξη ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων δεν είναι μοναδική για την Bakkt, καθώς τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εισέρχονται επίσης σε αυτόν τον χώρο. Το 2022, η BNY Mellon, η παλαιότερη τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών, εγκαινίασε μια πλατφόρμα ψηφιακής φύλαξης για τη διασφάλιση των αποθεμάτων ETH και BTC. Επιπλέον, η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η DZ Bank, ξεκίνησε νωρίτερα αυτό το μήνα υπηρεσίες φύλαξης κρύπτο για θεσμικούς επενδυτές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: