Η Ripple θα επιδείξει το tokenization στο πιλοτικό πρόγραμμα HKMA e-HKD χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα CBDC

Η Ripple θα συμμετάσχει στο πιλοτικό πρόγραμμα της Νομισματικής Αρχής του Χονγκ Κονγκ (HKMA) για το ψηφιακό δολάριο του Χονγκ Κονγκ (e-HKD) ως ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC), παρουσιάζοντας μια λύση tokenization περιουσιακών στοιχείων ακινήτων. Η εταιρεία θα αποκαλύψει ταυτόχρονα τη νέα της πλατφόρμα CBDC.

Η Ripple θα συνεργαστεί με τη Fubon Bank της Ταϊβάν και άλλους για να επιδείξει την αποδέσμευση μετοχών με συμβολαιοποιημένα περιουσιακά στοιχεία χρησιμοποιώντας μια έκδοση λιανικής του CBDC e-HKD. Η αποδέσμευση ιδίων κεφαλαίων, γνωστή και ως αντίστροφη υποθήκη, είναι η πρακτική ενός δανειστή που επιτρέπει στον ιδιοκτήτη ενός σπιτιού να έχει πρόσβαση στα ίδια κεφάλαια του σπιτιού του, με την πληρωμή να γίνεται απαιτητή μόνο όταν το σπίτι πωληθεί ή ο δανειολήπτης πεθάνει.

Το Tokenization μπορεί να μειώσει τις τριβές στη διαδικασία αποδέσμευσης μετοχών και να επιταχύνει την απόδοση για τις τράπεζες, αναφέρει η Ripple σε δήλωσή της. Η εταιρεία συμμετέχει στη λεγόμενη second rail του προγράμματος, η οποία “θα ασχοληθεί σε βάθος με τις περιπτώσεις χρήσης, καθώς και με θέματα εφαρμογής, υλοποίησης και σχεδιασμού σχετικά με το e-HKD”, σύμφωνα με την HKMA.

“Οι εμπειρίες που θα προκύψουν από τα πιλοτικά προγράμματα Rail 2 θα συνυπολογιστούν σε οποιεσδήποτε αποφάσεις της HKMA για την εφαρμογή ενός e-HKD σε μεταγενέστερη ημερομηνία (Rail 3)”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ripple για τις δεσμεύσεις κεντρικών τραπεζών και CBDCs James Wallis σε γραπτές ερωτήσεις και απαντήσεις.

Το πιλοτικό έργο θα εκτελεστεί στο νέο προϊόν CBDC της Ripple – την πλατφόρμα Ripple CBDC Platform – χρησιμοποιώντας ένα νέο ιδιωτικό λογιστικό βιβλίο με τεχνολογία XRP Ledger και βελτιωμένη λειτουργικότητα, συμπεριλαμβανομένων των συναλλαγών εκτός σύνδεσης και της χρήσης χωρίς smartphone. Ο Wallis πρόσθεσε::

“Όλες οι πιλοτικές συνεργασίες που ανακοίνωσε προηγουμένως η Ripple, συμπεριλαμβανομένων του Μαυροβουνίου, του Παλάου και του Μπουτάν, θα αξιοποιήσουν την πλατφόρμα CBDC”.

Το Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε την έρευνα για το CBDC το 2017. “Ενώ φαίνεται ότι το e-HKD μπορεί να μην έχει άμεσο ρόλο στην τρέχουσα αγορά λιανικών πληρωμών, πιστεύουμε ότι οι προοπτικές χρήσης του e-HKD μπορούν να προκύψουν γρήγορα”, κατέληξε η HKMA σε πρόσφατο έγγραφο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: