Η Βουλή της Βόρειας Καρολίνας ψηφίζει νομοσχέδιο για την ανάθεση μελέτης σχετικά με την κατοχή Bitcoin

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Βόρειας Καρολίνας σημείωσε σημαντική πρόοδο όσον αφορά την ψήφιση νομοσχεδίου που ζητά την εκπόνηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης από το Υπουργείο Οικονομικών της Πολιτείας σχετικά με τη σκοπιμότητα και τα πλεονεκτήματα της κρατικής εκμετάλλευσης του Bitcoin. Το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε στις 28 Ιουνίου, αποσκοπεί στη διάθεση 50.000 δολαρίων για την εξέταση της πιθανής απόκτησης, ασφαλούς αποθήκευσης, ασφάλισης και ρευστοποίησης τόσο των ράβδων χρυσού όσο και των εικονικών νομισμάτων όπως το Bitcoin.

Πρωταρχικός στόχος της μελέτης είναι να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος της ενσωμάτωσης της κατοχής χρυσού και κρυπτονομισμάτων στα οικονομικά αποθέματα της Βόρειας Καρολίνας. Επιδιώκει να προσδιορίσει εάν οι εν λόγω τοποθετήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αντιστάθμισμα έναντι του πληθωρισμού και των συστημικών πιστωτικών κινδύνων, ενώ δυνητικά θα μπορούσαν να μειώσουν τη μεταβλητότητα του χαρτοφυλακίου και να αυξήσουν τις αποδόσεις.

Μια αξιοσημείωτη πρόταση στο νομοσχέδιο είναι η διερεύνηση της δημιουργίας ενός κρατικά διαχειριζόμενου αποθετηρίου για κρυπτονομίσματα, με τη Βόρεια Καρολίνα να λειτουργεί ως θεματοφύλακας για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, η μελέτη θα εξετάσει επίσης το κόστος και τα οφέλη που συνδέονται με τη χρήση ενός ιδιωτικά διαχειριζόμενου θεματοφύλακα ή ενός θεματοφύλακα από άλλη πολιτεία.

Κατά την ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, το νομοσχέδιο εξασφάλισε την ψήφισή του με 73 μέλη υπέρ, 40 κατά και επτά απόντες. Το επόμενο βήμα για το νομοσχέδιο είναι να λάβει την έγκριση της Γερουσίας, μετά την οποία είτε θα υπογραφεί ως νόμος είτε θα ασκηθεί βέτο από τον κυβερνήτη Roy Cooper.

Η πρόσφατη αυτή εξέλιξη ακολουθεί μια άλλη νομοθετική ενέργεια που έλαβε χώρα στη Βόρεια Καρολίνα στις 3 Μαΐου, όταν η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ομόφωνα νομοσχέδιο που απαγορεύει τις πληρωμές προς την πολιτεία με τη χρήση ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC). Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις που εμποδίζουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών να διεξάγει πιλοτικές δοκιμές οποιουδήποτε μελλοντικού CBDC χρησιμοποιώντας τη Βόρεια Καρολίνα ως πεδίο δοκιμών.

Επιπλέον, στις 2 Μαΐου, το συμβούλιο των επιτρόπων της κομητείας Buncombe στη Βόρεια Καρολίνα ενέκρινε μορατόριουμ ενός έτους για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων, υποδεικνύοντας συνεχιζόμενες σκέψεις και συζητήσεις γύρω από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία εντός της πολιτείας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: