Η τράπεζα της Βραζιλίας BTG Pactual θα εκδώσει stablecoin δεσμευμένο σε USD

Η μεγάλη βραζιλιάνικη επενδυτική τράπεζα BTG Pactual συνεχίζει την εισαγωγή νέων υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων με το λανσάρισμα του δικού της stablecoin που υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ.

Η BTG Pactual ετοιμάζεται να λανσάρει το BTG Dol, ένα νέο stablecoin συνδεδεμένο με το δολάριο ΗΠΑ σε αναλογία 1:1, χρησιμοποιώντας τις υπηρεσίες θεματοφυλακής της τράπεζας. Ανακοινώνοντας την είδηση στις 4 Απριλίου, η BTG Pactual δήλωσε ότι το stablecoin θα επιτρέψει στους κατόχους του να “δολαριοποιήσουν” ένα μέρος του μετοχικού τους κεφαλαίου και θα βοηθήσει τους πελάτες να αλληλεπιδράσουν μεταξύ του παραδοσιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος και της νέας ψηφιακής οικονομίας.

“Καινοτομούμε στη χρήση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας προς όφελος των πελατών μας. Όταν αγοράζουν BTG Dol, οι επενδυτές έχουν πρόσβαση σε έναν ευκολότερο, ασφαλέστερο και εξυπνότερο τρόπο να επενδύσουν σε δολάρια”, δήλωσε ο επικεφαλής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της BTG Pactual, André Portilho.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το νέο σταθερό νόμισμα BTG Dol βασίζεται στο Mynt, την ιδιόκτητη τεχνολογική πλατφόρμα κρύπτοτης BTG Pactual. Η Mynt, που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin και Ether. Ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της Mynt, Marcel Monteiro, δήλωσε:

“Πρόσφατα εγκαινιάσαμε οκτώ νέα περιουσιακά στοιχεία, έχουμε ήδη 22 κρυπτονομίσματα στην πλατφόρμα και τώρα έχουμε το δικό μας stablecoin. Αυτό δείχνει ότι η Τράπεζα εμπιστεύεται την τεχνολογία και θα συνεχίσει τη δέσμευσή της να προσφέρει νέα καινοτόμα ψηφιακά προϊόντα και υπηρεσίες”.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το ανταλλακτήριο Gemini που ίδρυσαν ο Tyler και ο Cameron Winklevoss συνεργάστηκε με την BTG Pactual για την παροχή θεματοφυλακής για ορισμένα από τα κεφάλαια της τράπεζας που σχετίζονται με ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Το Bitcoin 20 Multi-Market Investment Fund της BTG Pactual φέρεται να έγινε ένα από τα πρώτα κεφάλαια Bitcoin που ξεκίνησαν στη Βραζιλία το 2021, με τη φύλαξη και άλλες υπηρεσίες που παρέχονται από δύο θυγατρικές της Gemini, τη Gemini Custody και τη Gemini Fund Solutions.

Οι βραζιλιάνικες τράπεζες υιοθετούν εδώ και καιρό υπηρεσίες φιλικότερες προς τα κρυπτονομίσματα. Τον Φεβρουάριο, η μεγάλη βραζιλιάνικη τράπεζα Banco do Brasil επέτρεψε στους πελάτες της να πληρώνουν τους φόρους τους με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin μέσω μιας κοινής πρωτοβουλίας με την τοπική εταιρεία κρυπτογράφησης Bitfy.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: