Η τιμή του Bitcoin σταθεροποιείται στα $69K μετά από $1.3B Open Interest Drop

Η τιμή του Bitcoin σταθεροποιήθηκε στα 69.000 δολάρια στις 8 Ιουνίου, μετά από μια γρήγορη πτώση της αγοράς. Πηγές, συμπεριλαμβανομένης της TradingView, παρατήρησαν ότι οι κινήσεις των τιμών άρχισαν να εξομαλύνονται καθώς πλησίαζε το Σαββατοκύριακο.

Το Bitcoin παρουσίασε μια έντονη διακύμανση της τιμής του μόλις άρχισαν οι συναλλαγές στη Wall Street, μια αντίδραση που προκλήθηκε από τα “σχιζοφρενικά”, όπως τα χαρακτήρισαν οι αναλυτές, στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ.

Αυτό επιδεινώθηκε περαιτέρω από μια σημαντική πτώση των altcoins, η οποία προκλήθηκε από μια ζωντανή μετάδοση από τον αινιγματικό επενδυτή Roaring Kitty.

Στο Bitstamp, το BTC/USD σημείωσε προσωρινό χαμηλό στα 68.450 δολάρια και το κορυφαίο altcoin Ether βυθίστηκε λίγο κάτω από τα 3.600 δολάρια.

Με αφορμή αυτά τα γεγονότα, η εταιρεία συναλλαγών QCP Capital σχολίασε την ιδιόμορφη φύση της συνεδρίασης των συναλλαγών στις ΗΠΑ.

“Η συνεδρίαση ήταν αρκετά παράξενη ώστε να μας ωθήσει σε μια πιο προσεκτική στάση λίγο πριν από την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ και τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC) που έχει οριστεί για την επόμενη Τετάρτη”, σημείωσαν στο τελευταίο τους μήνυμα προς τους συνδρομητές του Telegram.

Η QCP έδωσε επίσης έμφαση στις επερχόμενες μακροοικονομικές εκθέσεις, όπως ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ) και η απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια.

“Το livestream του Roaring Kitty, το οποίο προσέλκυσε σχεδόν ένα εκατομμύριο θεατές και συνέπεσε με την κατάρρευση των τιμών των μετοχών της GME, φαίνεται ότι επηρέασε επίσης τις αγορές altcoin και memecoin, με πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια να διαγράφονται από την κεφαλαιοποίησή τους”, πρόσθεσαν.

Παρά την πτώση, η QCP θεώρησε τα πρόσφατα χαμηλά επίπεδα για τo BTC και τo ETH ως πιθανές ευκαιρίες αγοράς, ειδικά με τις επερχόμενες ενέργειες της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ που πιθανόν να ευνοήσουν τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Εμφανίζονται βασικά επίπεδα τιμών BTC

Όσον αφορά τα κρίσιμα επίπεδα στήριξης, οι αναλυτές της αγοράς παρακολουθούν το όριο των 67.500 δολαρίων, το οποίο αντιστοιχεί στην τιμή ανοίγματος αυτού του μήνα, για να δουν αν θα αντέξει αν η αγορά αποδυναμωθεί περαιτέρω.

“Πολλά νομίσματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμα σημεία- αυτά είναι τα είδη των σεναρίων που βρίσκω ελκυστικά”, δήλωσε ο γνωστός trader Crypto Chase σε μια πρόσφατη ανάρτηση στο X.

“Αν διαρρήξουμε κάτω από αυτά τα επίπεδα, μπορεί να αλλάξει σημαντικά η ανοδική προοπτική υψηλού χρονικού πλαισίου. Μια πτώση κάτω από τα 64.000 με 65.000 δολάρια για την BTC θα μπορούσε να είναι καταστροφική”.

Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει μια ασημένια επένδυση με μια πιθανή απομόχλευση που συμβαίνει τόσο στις αγορές Bitcoin όσο και στις αγορές Ether.

“Το Bitcoin είδε μια μείωση περίπου 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ανοιχτό ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, και tο Ether είδε επίσης περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια να εξαφανίζονται, συνολικά πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλειες για το BTC & ETH μαζί”, σημείωσε η Daan Crypto Trades.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι παγκόσμιες τάσεις ρευστότητας συνεχίζουν να υποστηρίζουν μια πιθανή διάσπαση σε υψηλά ρεκόρ για την τιμή του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: