Η Tether συνεργάζεται με τη Γεωργία για να προωθήσει την ανάπτυξη υποδομών Bitcoin P2P

Η Tether, ένας διακεκριμένος εκδότης stablecoin, έχει συνάψει memorandum of understanding (MoU) με την κυβέρνηση της Γεωργίας για τη συνεργασία στην ανάπτυξη υποδομών Bitcoin και peer-to-peer (P2P) στη χώρα. Αυτή η στρατηγική εταιρική σχέση αποσκοπεί στη δημιουργία ζωτικής σημασίας υποδομών για την υποστήριξη ενός ακμάζοντος οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων στη Γεωργία.

Η κοινή προσπάθεια μεταξύ της Tether και της γεωργιανής κυβέρνησης θα επιδιώξει να προσελκύσει τη διεθνή προσοχή και τις επενδύσεις στον αναδυόμενο αποκεντρωμένο χώρο. Ο πρωταρχικός στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η προώθηση της τεχνολογίας P2P σε κρατικό επίπεδο και η διευκόλυνση της δημιουργίας χρηματοοικονομικών εργαλείων με επίκεντρο την τεχνολογία αυτή. Οι βασικοί τομείς ανάπτυξης θα περιλαμβάνουν την εκπαίδευση σχετικά με το Bitcoin και την τεχνολογία blockchain, τη δημιουργία υποδομών πληρωμών για τους εμπόρους και την ανάπτυξη ενός ανθεκτικού, ανοικτού και ιδιωτικού συστήματος επικοινωνίας P2P.

Η Tether έχει εκφράσει τη δέσμευσή της να δημιουργήσει και να εφαρμόσει ένα ισχυρό και αυτόνομο οικονομικό και επικοινωνιακό σύστημα μέσω αυτής της συνεργασίας με τη γεωργιανή κυβέρνηση. Η πρωτοβουλία αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της υιοθέτησης ψηφιακών συστημάτων πληρωμών και επικοινωνίας που βασίζονται στην τεχνολογία P2P, ενώ παράλληλα ενισχύει την υπάρχουσα υποδομή για να διασφαλίσει την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία της στην υποστήριξη λύσεων που βασίζονται στο blockchain. Η συμμαχία σκοπεύει να προωθήσει μετασχηματιστικές αλλαγές στη δημόσια διοίκηση και τον επιχειρηματικό τομέα.

Για να στηρίξει τις τοπικές νεοφυείς επιχειρήσεις και να προωθήσει την ανάπτυξη των τεχνολογιών blockchain, η Γεωργία θα δημιουργήσει ένα ειδικό ταμείο που θα παρέχει βοήθεια και πόρους. Το ταμείο θα τοποθετήσει τη Γεωργία ως ένα ελκυστικό οικοσύστημα για τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Irakli Nadareishvili, τόνισε ότι αυτή η συλλογική προσπάθεια “θα συμβάλει στην ανάπτυξη τοπικών τεχνολογιών blockchain στη χώρα, καθώς και στην εισαγωγή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό στη Γεωργία”.

Αυτή η συνεργασία μεταξύ της Tether και της γεωργιανής κυβέρνησης αποτελεί παράδειγμα της αυξανόμενης τάσης των κολοσσών των κρύπτο να συνεργάζονται με κυβερνήσεις για την προώθηση των εκκολαπτόμενων τεχνολογιών. Τέτοιες προσπάθειες συνεργασίας συχνά οδηγούν σε αυξημένη κατανόηση της τεχνολογίας από τις κυβερνήσεις και ανοίγουν το δρόμο για ευνοϊκά ρυθμιστικά πλαίσια.

Για παράδειγμα, η Bitfinex, βασικός τεχνολογικός εταίρος ανταλλαγής, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υιοθέτηση του Bitcoin ως νόμιμου χρήματος από το Ελ Σαλβαδόρ και στη συνέχεια έλαβε την πρώτη άδεια ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου από τη χώρα. Ομοίως, η Binance, ένα κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το Καζακστάν τον Μάιο του 2022 και έλαβε έγκριση συμμόρφωσης από τη χώρα ένα χρόνο αργότερα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: