Η KuCoin Εφαρμόζει Υποχρεωτικές απαιτήσεις KYC από τον Ιούλιο, Ενισχύοντας τα μέτρα ασφαλείας

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων KuCoin λαμβάνει προληπτικά μέτρα για να ενισχύσει τις διαδικασίες του Know Your Customer (KYC), εισάγοντας υποχρεωτικούς ελέγχους επαλήθευσης ταυτότητας.

Στις 28 Ιουνίου, η KuCoin ανακοίνωσε επίσημα τα σχέδιά της για την αναβάθμιση του συστήματος KYC, με στόχο την ενίσχυση της συμμόρφωσης με τους παγκόσμιους κανονισμούς για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

Από τις 15 Ιουλίου 2023, όλοι οι νέοι χρήστες που εγγράφονται στην KuCoin θα πρέπει να υποβάλλονται σε υποχρεωτικούς ελέγχους KYC. Η αποτυχία ολοκλήρωσης της διαδικασίας KYC θα έχει ως αποτέλεσμα την περιορισμένη πρόσβαση στο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών της KuCoin, σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι υφιστάμενοι χρήστες που έχουν εγγραφεί πριν από τις 15 Ιουλίου 2023, θα πρέπει επίσης να ολοκληρώσουν τη διαδικασία KYC για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες της πλατφόρμας. Ενώ οι αναλήψεις θα παραμείνουν ανεπηρέαστες, οι εν λόγω χρήστες δεν θα μπορούν να καταθέσουν νέα κεφάλαια, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι υφιστάμενοι χρήστες της KuCoin θα εξακολουθήσουν να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες όπως εντολές πώλησης συναλλαγών spot, απομόχλευση συναλλαγών προθεσμιακών συμβολαίων, απομόχλευση συναλλαγών περιθωρίου κέρδους, εξαγορές στον κόμβο στοιχηματισμού και δανεισμού της KuCoin, KuCoin Earn, και εξαγορές διαπραγματεύσιμων χρηματιστηριακών κεφαλαίων, ακόμη και χωρίς την ολοκλήρωση της διαδικασίας KYC.

Ο Johnny Lyu, ο διευθύνων σύμβουλος της KuCoin, εξήγησε ότι η πλήρης διαδικασία KYC περιλαμβάνει την παροχή προσωπικών πληροφοριών, όπως όνομα, αριθμό ταυτότητας και φωτογραφία αναγνώρισης, καθώς και την υποβολή σε αναγνώριση προσώπου. Ο Lyu τόνισε ότι η KuCoin επαληθεύει σχολαστικά τα δεδομένα ταυτοποίησης των πελατών σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν στις διάφορες δικαιοδοσίες. Ο ίδιος δήλωσε: “Ο κ. Λούι είναι ο μόνος που μπορεί να έχει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών:

“Σε γενικές γραμμές, απαιτούμε από τους πελάτες να παρέχουν στοιχεία ταυτοποίησης, όπως το όνομά τους, τη φυσική τους διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και τον εθνικό αριθμό ταυτότητας”.

Για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς δικαιοδοσίας, η KuCoin συλλέγει επίσης πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το επιχειρηματικό προφίλ και το προφίλ κινδύνου των πελατών, συμπεριλαμβανομένης της φύσης και του όγκου της συναλλακτικής δραστηριότητας και της προέλευσης των εικονικών κεφαλαίων που κατατίθενται, πρόσθεσε ο Lyu.

Ο διευθύνων σύμβουλος επιβεβαίωσε ότι το KYC αποτελούσε πάντα βασική αρχή της KuCoin, τονίζοντας ότι η επαλήθευση της ταυτότητας είναι μια καθιερωμένη διαδικασία. Υπογράμμισε περαιτέρω ότι η KuCoin έχει καθορίσει την πολιτική KYC της για να ευθυγραμμιστεί με τους κανονισμούς των εφαρμοστέων δικαιοδοσιών, δεδομένης της απουσίας ενός ενιαίου παγκόσμιου κανονισμού KYC.

Η εισαγωγή της νέας επικαιροποίησης KYC θα επηρεάσει σημαντικό αριθμό χρηστών κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως. Από τον Ιούλιο του 2022, η KuCoin ανέφερε πάνω από 20 εκατομμύρια εγγεγραμμένους λογαριασμούς στην πλατφόρμα της.

Με ημερήσιο όγκο συναλλαγών που φτάνει περίπου τα 540 εκατομμύρια δολάρια και περισσότερες από 8 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις, η KuCoin συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων παγκοσμίως, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGecko. Συγκριτικά, το ανταλλακτήριο Kraken με έδρα τις ΗΠΑ καταγράφει περίπου 5 εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις και ημερήσιες συναλλαγές κρύπτο αξίας περίπου 380 εκατομμυρίων δολαρίων.

Άλλα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων έχουν επίσης ενισχύσει τις πολιτικές KYC τους το τελευταίο διάστημα. Τον Μάιο, το ανταλλακτήριο Bybit περιόρισε τους χρήστες χωρίς KYC από το να κάνουν ανάληψη άνω των 20.000 Tether ανά μήνα. Επιπλέον, οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου έχουν εκμεταλλευτεί τις απαιτήσεις KYC και φέρονται να πωλούν χακαρισμένους και επαληθευμένους λογαριασμούς κρύπτο στο darknet για 30 δολάρια από τον Απρίλιο του 2023.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: