Η συσσώρευση 300.000 BTC σε Spot Bitcoin ETFs αυξάνεται με την καθαρή εισροή να φτάνει τα 6 δισεκατομμύρια $

Εννέα Bitcoin ETFs που λανσαρίστηκαν πρόσφατα έχουν συσσωρεύσει ταχύτατα το εντυπωσιακό ποσό των 300.000 Bitcoin, αξίας 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μέσα σε μόλις δύο μήνες από τη δημόσια παρουσίασή τους στις 11 Ιανουαρίου. Η εισροή κεφαλαίων σε αυτά τα ETF έχει ξεπεράσει τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια, γεγονός που αντανακλά την ισχυρή όρεξη των επενδυτών για έκθεση στο Bitcoin μέσω αυτών των χρηματοπιστωτικών μέσων.

Αυτές οι συμμετοχές Bitcoin, οι οποίες αποτελούν πλέον σχεδόν το 1,5% της συνολικής προσφοράς των 21 εκατομμυρίων BTC, υπογραμμίζουν την αυξανόμενη ζήτηση για το κρυπτονόμισμα σε ένα σκηνικό περιορισμένης προσφοράς. Η ανοδική δυναμική ώθησε την τιμή του Bitcoin να φτάσει σε νέο ετήσιο υψηλό, εκτινάσσοντας την τιμή του πάνω από τα 57.000 δολάρια στις 27 Φεβρουαρίου. Είναι αξιοσημείωτο ότι το Bitcoin βρίσκεται τώρα μόλις 20% κάτω από το ιστορικό του υψηλό που έφτασε σχεδόν τα 69.000 δολάρια, με την κεφαλαιοποίησή του να ξεπερνά το 1,1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Σε μια αξιοσημείωτη εξέλιξη, τα spot Bitcoin ETFs διατήρησαν την ανοδική τους πορεία προσελκύοντας πάνω από μισό δισεκατομμύριο δολάρια σε καθαρές εισροές στις 26 Φεβρουαρίου. Αυτή η αύξηση της ζήτησης συνοδεύτηκε από μια ημέρα ρεκόρ όγκου συναλλαγών, με τα ETFs να καταγράφουν συνολικά συναλλαγές ύψους 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων – μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο ρεκόρ των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχαν σημειώσει κατά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.

Μεταξύ των ξεχωριστών επιδόσεων, το iShares Bitcoin Trust της BlackRock διεκδίκησε την πρώτη θέση σε όγκο συναλλαγών με 1,29 δισεκατομμύρια δολάρια, ακολουθούμενο στενά από το Wise Origin Bitcoin Fund της Fidelity με 576 εκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα, οι συνεχείς εισροές ρεκόρ των spot Bitcoin ETFs συνέπεσαν με μια αξιοσημείωτη εξέλιξη στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο γνώρισε τη χαμηλότερη ημέρα εκροών, με μόλις 22 εκατ. δολάρια να εξέρχονται από το αμοιβαίο κεφάλαιο. Αυτό σηματοδοτεί την τρίτη συνεχόμενη ημέρα διαπραγμάτευσης με μειωμένες καθαρές εκροές από το GBTC.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το GBTC είχε σημειώσει συνεχείς καθαρές εκροές από την έναρξή του, κυρίως λόγω της σημαντικής πώλησης μετοχών GBTC από την FTX και άλλους επενδυτές. Τον Ιανουάριο παρατηρήθηκαν αποσύρσεις συνολικού ύψους 5,64 δισ. δολαρίων, αλλά ο Φεβρουάριος παρουσίασε μείωση, με τις εκροές να ανέρχονται σε 2 δισ. δολάρια μέχρι στιγμής. Από τη μετατροπή του, συνολικά 7,6 δισεκατομμύρια δολάρια έχουν αποχωρήσει από το GBTC ETF.

Οι συνεχιζόμενες καθαρές εισροές σε spot Bitcoin ETFs, σε συνδυασμό με τη μείωση των εκροών από το GBTC, υποδηλώνουν μια ισχυρή ζήτηση στην αγορά για αυτά τα μέσα. Η τάση αυτή μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της ζήτησης στην αγορά, ιδίως καθώς πλησιάζει το γεγονός bitcoin halving σε λιγότερο από δύο μήνες, μειώνοντας περαιτέρω τη διαθέσιμη προσφορά. Ενώ οι miners προσθέτουν επί του παρόντος 900 νέα BTC στην ημερήσια προσφορά, τα spot Bitcoin ETFs καταγράφουν σταθερά καθαρές εισροές σχεδόν 8.000-9.000 BTC κάθε ημέρα διαπραγμάτευσης, επιτείνοντας το ανοδικό κλίμα που περιβάλλει την τιμή του Bitcoin.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: