Το ράλι 11% του Bitcoin ζαλίζει τους Short Sellers με απώλειες 161 εκατομμύρια δολάρια

Οι Short Sellers του Bitcoin αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες, καθώς το κρυπτονόμισμα εξέπληξε την αγορά με ένα ισχυρό ράλι 11%, ωθώντας την τιμή του από τα 56.500 δολάρια να αγγίξει για λίγο ένα νέο ετήσιο υψηλό των 57.000 δολαρίων. Η ξαφνική άνοδος είχε ως αποτέλεσμα τη ρευστοποίηση πάνω από 161 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις short στο BTC μέσα στις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της CoinGlass. Επιπλέον, οι Short Sellers του Ether αντιμετώπισαν προκλήσεις, με τις ρευστοποιήσεις να ανέρχονται σε σχεδόν 44 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του ίδιου χρονικού διαστήματος. Συνολικά, περισσότερα από 268 εκατομμύρια δολάρια σε θέσεις short εξατμίστηκαν, καθώς το Bitcoin έφτασε στιγμιαία στα 57.000 δολάρια.

Η ευρύτερη αγορά σημείωσε μια αξιοσημείωτη ανοδική τάση, η οποία καθοδηγήθηκε από την εντυπωσιακή άνοδο του Bitcoin κατά 10,8% από τα 51.471 δολάρια στα 57.035 δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της TradingView. Παρόλο που το Bitcoin έχει ψυχρανθεί ελαφρώς και διαπραγματεύεται σήμερα στα 56.000 δολάρια, εξακολουθεί να αντανακλά μια σημαντική αύξηση 32% κατά τον τελευταίο μήνα.

Ο επικεφαλής αναλυτής της Swyftx, Pav Hundal, χαρακτήρισε την αγορά κρύπτο ως “φλεγόμενη αυτή τη στιγμή”, αποδίδοντας την αυξημένη δραστηριότητα στον μέσο όγκο συναλλαγών ανά άτομο που θυμίζει το τελευταίο bull run τον Νοέμβριο του 2021. Τόνισε την τεράστια αγοραστική πίεση από θεσμικούς επενδυτές, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα τους σημαντικούς όγκους θεσμικών κεφαλαίων που εισρέουν σε πρόσφατα εγκεκριμένα spot Bitcoin exchange-traded funds (ETFs) στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έγκριση αυτών των ETF οδήγησε σε αξιοσημείωτες καθαρές εισροές, οι οποίες ξεπέρασαν τα 515 εκατομμύρια δολάρια στις 26 Φεβρουαρίου, σηματοδοτώντας μία από τις υψηλότερες ημέρες εισροών από τότε που τα ETF απέκτησαν έγκριση στις 11 Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Farside. Ο Hundal υπογράμμισε τον αντίκτυπο των ETFs στην προσφορά του Bitcoin, δηλώνοντας ότι απορροφούν σχεδόν το ένα τέταρτο του νεοπαραγόμενου Bitcoin από το δίκτυο.

Το κλίμα της αγοράς όσον αφορά το μέλλον του Bitcoin παραμένει αισιόδοξο, με διάφορους ειδικούς της αγοράς να εκφράζουν ενθουσιασμό. Ο Tyler Winklevoss, συνιδρυτής του αμερικανικού ανταλλακτηρίου Gemini, δήλωσε επιγραμματικά: “Είμαστε τόσο πίσω!”. Εν τω μεταξύ, ο διακεκριμένος ταύρος του Bitcoin Dan Held έκρινε την πρόσφατη δράση των τιμών ως “την αρχή του bull run του Bitcoin”. Η διασταύρωση των θεσμικών επενδύσεων, των όγκων συναλλαγών λιανικής και η έγκριση των ETFs Bitcoin φαίνεται να θέτουν τις βάσεις για μια συναρπαστική και δυνητικά επικερδή περίοδο για την αγορά κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: