Δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με όγκο συναλλαγών 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα “Εννέα” Bitcoin ETFs

Εννέα Bitcoin ETFs που λανσαρίστηκαν πρόσφατα συνέχισαν το εντυπωσιακό τους σερί, σημειώνοντας δεύτερη συνεχόμενη ημέρα με συνολικό όγκο συναλλαγών που ξεπέρασε τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συνεχιζόμενη ζήτηση και το ενδιαφέρον για αυτά τα ETF, τα οποία αναφέρονται συλλογικά ως “τα εννέα”, αναδεικνύουν μια συνεχή αύξηση της δημοτικότητας.

Ο αναλυτής ETF του Bloomberg, Eric Balchunas, σε ανάρτησή του στις 27 Φεβρουαρίου, τόνισε τη συνεχιζόμενη δυναμική των “The Nine”, υπογραμμίζοντας ιδιαίτερα το μετατρεπόμενο Bitcoin trust της Grayscale. Ο Balchunas επεσήμανε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα του ETF της BlackRock, το οποίο κατέγραψε νέο ημερήσιο ρεκόρ όγκου συναλλαγών ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ξεπερνώντας τον ημερήσιο όγκο συναλλαγών πολλών διακεκριμένων αμερικανικών μετοχών μεγάλης κεφαλαιοποίησης.

Εκφράζοντας αβεβαιότητα σχετικά με το αν αυτή η αύξηση του όγκου αντιπροσωπεύει έναν νέο κανόνα ή μια βραχυπρόθεσμη έκρηξη που συνδέεται με αλγορίθμους ή αρμπιτράζ, ο Balchunas σημείωσε μια σημαντική αύξηση των μεμονωμένων συναλλαγών για το iShares Bitcoin ETF (IBIT) της BlackRock. Στις 27 Φεβρουαρίου, το IBIT παρουσίασε πάνω από 100.000 μεμονωμένες συναλλαγές, ένα σημαντικό άλμα από τις μέσες ημερήσιες συναλλαγές του που κυμαίνονται από 30.000 έως 60.000.

Μεταξύ των άλλων αξιοσημείωτων επιδόσεων, το Fidelity Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC) καυχήθηκε για ημερήσιο όγκο συναλλαγών 578 εκατομμυρίων δολαρίων και το ARK 21Shares Bitcoin ETF (ARKB) εξασφάλισε τον τρίτο υψηλότερο όγκο συναλλαγών με 204 εκατομμύρια δολάρια.

Αυτό το αξιοσημείωτο επίτευγμα της υπέρβασης του ημερήσιου όγκου των 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα για τα “The Nine” από την έναρξή τους στις 11 Ιανουαρίου. Στις 26 Φεβρουαρίου, ο όγκος συναλλαγών για αυτά τα ETF έφτασε τα εντυπωσιακά 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ των 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε σημειωθεί την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αναφερόμενα στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τον όγκο από το Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), το οποίο παρουσίασε εκροές ύψους 22,4 εκατ. δολαρίων στις 26 Φεβρουαρίου και 125,6 εκατ. δολαρίων στις 27 Φεβρουαρίου, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία της Farside Investors.

Ο πρόεδρος του ETF Store, Nate Geraci, μοιράστηκε ένα διάγραμμα στις 28 Φεβρουαρίου, το οποίο απεικονίζει το μειωμένο μερίδιο του όγκου του ETF της Grayscale σε σύγκριση με εκείνο των άλλων ETF.

Τα προκαταρκτικά στοιχεία ροής από τη Farside δείχνουν μια συνδυασμένη καθαρή εισροή 574 εκατομμυρίων δολαρίων για τις 27 Φεβρουαρίου, ξεπερνώντας τα 520 εκατομμύρια δολάρια της προηγούμενης ημέρας, παρά τη μεγαλύτερη εκροή από την Grayscale. Το IBIT της BlackRock είδε καθαρές εισροές 520 εκατ. δολαρίων, ενώ το FBTC της Fidelity είχε 126 εκατ. δολάρια και το ταμείο της Bitwise εξασφάλισε την τρίτη θέση με εισροές 18,3 εκατ. δολαρίων. Η συνεχιζόμενη επιτυχία του “The Nine” αντανακλά την αυξανόμενη όρεξη για έκθεση στο Bitcoin μέσω ETFs στις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: