Η συζήτηση για το ψηφιακό δολάριο θα συνεχιστεί στην ακρόαση της Επιτροπής της Βουλής στις 14 Σεπτεμβρίου

Η υποεπιτροπή ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και κοινωνικής ένταξης της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών των ΗΠΑ για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες ανακοίνωσε μια επικείμενη ακρόαση που σηματοδοτεί μια σημαντική επιστροφή στις συζητήσεις σχετικά με τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών (CBDCs) μετά από μια παρατεταμένη διακοπή.

Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου, τα μέλη της επιτροπής, κυρίως Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες, περιέγραψαν την πρόθεσή τους να συγκαλέσουν μια ακρόαση που θα επικεντρωθεί στη διερεύνηση των επιπτώσεων της εισαγωγής ενός CBDC, μαζί με την εξέταση “εναλλακτικών λύσεων του ιδιωτικού τομέα”. Με την ονομασία “Δίλημμα του ψηφιακού δολαρίου”, αυτή η καίρια συζήτηση έχει προγραμματιστεί για τις 14 Σεπτεμβρίου, περίπου δύο εβδομάδες πριν ο Gary Gensler, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, καταθέσει ενώπιον της πλήρους επιτροπής.

Αυτή η επικείμενη ακρόαση αντιπροσωπεύει μια αξιοσημείωτη αναζωπύρωση της ενασχόλησης της επιτροπής της Βουλής των Αντιπροσώπων με θέματα που αφορούν την εισαγωγή ενός ψηφιακού δολαρίου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, μιας περιόδου που χαρακτηρίστηκε σε μεγάλο βαθμό από τις διακοπές του Κογκρέσου, ελάχιστη επίσημη προσοχή δόθηκε σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα.

Η προοπτική της εφαρμογής ενός CBDC στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει εξελιχθεί σε εξέχουσα πολιτική θέση μεταξύ αρκετών υποψηφίων προέδρων που διεκδικούν τις εκλογές του 2024. Ένας αξιοσημείωτος υποψήφιος, ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ron DeSantis, ο οποίος συγκαταλέγεται στους κορυφαίους υποψηφίους του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος μετά τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Donald Trump, ανακοίνωσε τον Ιούλιο την πρόθεσή του να απαγορεύσει τα CBDC, εάν εκλεγεί. Ομοίως, ο Vivek Ramaswamy, ένας άλλος υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, που ακολουθεί τον DeSantis, έχει εκφράσει επιφυλάξεις για τα CBDCs, παραλληλίζοντας την τεχνολογία με το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας.

Ως απάντηση στη συζήτηση για τα CBDC, πολλοί νομοθέτες των ΗΠΑ έχουν υποβάλει διάφορες νομοθετικές προτάσεις με στόχο την αντιμετώπιση των προκλήσεων που συνδέονται με την πιθανή εισαγωγή ενός CBDC στη χώρα. Ορισμένες προτάσεις επιδιώκουν να περιορίσουν την εξουσία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ όσον αφορά την έκδοση ψηφιακού δολαρίου. Επιπλέον, ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ έχουν λάβει προληπτική στάση, ψηφίζοντας νομοσχέδια που απαγορεύουν την αποδοχή των CBDC ως επιλογών πληρωμής, με τη Φλόριντα να είναι μία από τις πολιτείες που θέσπισαν τέτοια μέτρα.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: