Η JPMorgan αναπτύσσει ένα digital deposit token που βασίζεται σε blockchain για να επιταχύνει τις διασυνοριακές πληρωμές.

Η JPMorgan, ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός, πρόκειται να πραγματοποιήσει μια σημαντική επέλαση στην αρένα των κρυπτονομισμάτων με μια νέα λύση που τροφοδοτείται με blockchain και είναι προσαρμοσμένη για διασυνοριακές συναλλαγές, σύμφωνα με αναφορές του Bloomberg. Ωστόσο, το καινοτόμο αυτό σύστημα παραμένει σε αναμονή μέχρι να εξασφαλίσει ρυθμιστική έγκριση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι βασικές εργασίες για το νέο deposit token, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να επιταχύνει τις πληρωμές και τους διακανονισμούς, έχουν σε μεγάλο βαθμό ολοκληρωθεί, με την JPMorgan να αποτελεί την κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξή του. Αρχικά, θα απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες. Τα deposit token, ουσιαστικά αναπαραστάσεις των θέσεων καταθέσεων, δημιουργούνται σε μια πλατφόρμα blockchain από τα ιδρύματα καταθέσεων. Είναι ζωτικής σημασίας να σημειωθεί ότι η λύση αυτή διαφοροποιείται από τα stablecoins, τα οποία συνήθως εκδίδονται από μη τραπεζικές ιδιωτικές οντότητες.

Η προσφορά αυτή διαφέρει από το JPM Coin, το οποίο ήδη επιτρέπει στους εταιρικούς πελάτες να μεταφέρουν δολάρια και ευρώ εντός των ορίων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος. Αντίθετα, το επερχόμενο deposit token επεκτείνει τη χρησιμότητά του στις συναλλαγές με άλλες τράπεζες και βρίσκει καταλληλότητα σε ποικίλες μορφές διακανονισμών που βασίζονται στo blockchain, συμπεριλαμβανομένης των exchange of tokenized securities.

Η ομοιότητα μεταξύ του deposit token και του JPM Coin έγκειται στην τήρηση των προτύπων συμμόρφωσης. Και τα δύο υποβάλλονται σε διαδικασίες Know Your Customer (KYC) και καταπολέμησης της απάτης, διασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με τις κανονιστικές διατάξεις. Ειδικότερα, πέρυσι, το νέο token υποβλήθηκε σε δοκιμαστική λειτουργία κατά τη διάρκεια μίας μόνο συναλλαγής, στο πλαίσιο του Project Guardian – μιας πρωτοβουλίας με επικεφαλής τη Νομισματική Αρχή της Σιγκαπούρης.

Ένας εκπρόσωπος της JPMorgan υπογράμμισε τα δυνητικά οφέλη των deposit tokens, αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημασία μιας προσεκτικής ρυθμιστικής προσέγγισης. Δήλωσαν στο Bloomberg: “Τα deposit tokens φέρνουν πολλά δυνητικά οφέλη, αλλά εκτιμούμε επίσης ότι οι ρυθμιστικές αρχές θα ήθελαν να είναι προσεκτικές και επιμελείς προτού αναπτυχθεί και χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε νέο προϊόν. Σε περίπτωση που αναπτυχθεί αυτή η όρεξη, η υποδομή blockchain μας θα είναι σε θέση να υποστηρίξει σχετικά γρήγορα το λανσάρισμα των deposit tokens”. Αξίζει να σημειωθεί ότι η JPMorgan επεξεργάζεται καθημερινά ένα εντυπωσιακό ποσό συναλλαγών ύψους 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την έκθεση.

Η υποστήριξη της JPMorgan για τα deposit tokens χρονολογείται από τον Φεβρουάριο, όταν υπογράμμισε τα πλεονεκτήματα σταθερότητας και αξιοπιστίας που προσφέρουν σε σύγκριση με εναλλακτικές λύσεις όπως τα stablecoins και τα ψηφιακά νομίσματα κεντρικών τραπεζών.

Το εγχείρημα της JPMorgan στα deposit tokens όχι μόνο διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των λύσεων που βασίζονται στo blockchain, αλλά εντείνει επίσης τον ανταγωνισμό για τους εκδότες stablecoin. Η PayPal, ένας σημαντικός παίκτης στον χώρο της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας, μπήκε πρόσφατα στον αγώνα για να καταστήσει εφικτούς τους ταχύτερους διακανονισμούς μέσω crypto tokens. Η εταιρεία παρουσίασε το δικό της stablecoin, το PayPal USD, στις αρχές Αυγούστου, ωθώντας παραδοσιακούς ανταγωνιστές όπως η Circle να ενισχύσουν την προσβασιμότητα του stablecoin της, USD Coin (USDC), σε έξι νέα Blockchain, σε μια προσπάθεια να ενισχύσουν την υιοθέτηση.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: