Η συμφωνία για την αποφυγή της χρεοκοπίας των ΗΠΑ ακυρώνει τον προτεινόμενο φόρο εξόρυξης κρύπτο 30%, λέει ο νομοθέτης του Οχάιο

Μια προσωρινή συμφωνία με στόχο να σταματήσει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών από την αθέτηση των υποχρεώσεών της θα εξαλείψει πιθανότατα έναν προτεινόμενο φόρο επί της χρήσης ενέργειας από τους miners κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με τον βουλευτή του Οχάιο Warren Davidson.

Στις 28 Μαΐου, οι Αμερικανοί νομοθέτες δημοσίευσαν ένα σχέδιο νομοσχεδίου που επιτρέπει στην κυβέρνηση να αυξήσει το ανώτατο όριο χρέους -ένα επιβαλλόμενο όριο στο ποσό του χρέους που μπορεί να αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών- μετά από διαπραγματεύσεις με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι. Η νομοθεσία χρειάζεται ακόμη την έγκριση του Κογκρέσου προτού τεθεί σε ισχύ για να αποφευχθεί μια φαινομενική οικονομική καταστροφή για την αμερικανική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το προτεινόμενο νομοσχέδιο, θα υπάρξει διετής αναστολή του ανώτατου ορίου χρέους, επιτρέποντας στην αμερικανική κυβέρνηση να συνεχίσει να δανείζεται χρήματα και να ρυθμίζει τα χρέη της. Ο πρόεδρος Μπάιντεν φέρεται να ήθελε η συμφωνία να περιλαμβάνει ορισμένες αυξήσεις φόρων για τις εταιρείες και τα άτομα με υψηλό εισόδημα, αλλά το πιο πρόσφατο προσχέδιο έδειχνε ότι αυτό ήταν απίθανο.

Σε ένα tweet στις 28 Μαΐου, ο Ντέιβιντσον δήλωσε ότι το νομοσχέδιο μπλοκάρει “προτεινόμενους φόρους”, συμπεριλαμβανομένου ενός φόρου 30% επί της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιείται από τους miners κρυπτονομισμάτων, ο οποίος είχε προταθεί ως μέρος του προϋπολογισμού του προέδρου Μπάιντεν για το οικονομικό έτος 2024. Εάν ο τελευταίος είχε περάσει, οι miners θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν αύξηση φόρου 10% κάθε χρόνο για τρία χρόνια στην ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται, αρχής γενομένης από το 2024.

“Η συμφωνία […] αντιπροσωπεύει έναν συμβιβασμό, που σημαίνει ότι κανείς δεν πήρε όλα όσα ήθελε”, δήλωσε ο πρόεδρος Μπάιντεν μετά τις διαπραγματεύσεις. “Η συμφωνία αποτρέπει τη χειρότερη δυνατή κρίση, μια χρεοκοπία, για πρώτη φορά στην ιστορία του έθνους μας”.

Πολλοί στον χώρο είχαν επικρίνει τον Λευκό Οίκο και τους υποστηρικτές του φόρου εξόρυξης πολύ πριν εμφανιστεί η απειλή της χρεοκοπίας. Οι Bitcoiners, συμπεριλαμβανομένου του πρώην επικεφαλής της ανάπτυξης της Kraken Dan Held, εγκωμίασαν το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο χρέους.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει ξεφύγει εντελώς από το δάσος με την προθεσμία για την αθέτηση πληρωμών χρέους, που αναμένεται τον Ιούνιο. Αν και η διακομματική συμφωνία υποδηλώνει ότι οι νομοθέτες προχωρούν, το νομοσχέδιο για το ανώτατο όριο του χρέους εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μια διχασμένη Βουλή των Αντιπροσώπων, με πολλούς Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες να είναι ανοιχτά εχθρικοί προς τον πρόεδρο McCarthy. Το κυβερνητικό σώμα αναμένεται να συνεδριάσει και να ψηφίσει επί της νομοθεσίας στις 31 Μαΐου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: