Η αγορά μιας τράπεζας δεν θα λύσει το ζήτημα της αποτραπεζικοποίησης των κρύπτο: Binance CEO

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, λέει ότι η εταιρεία είναι απίθανο να αγοράσει τραπεζικά ιδρύματα, παρά την αυξανόμενη ανησυχία για αποτραπεζικές εταιρίες κρύπτο, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας της ίδιας της Binance στην Αυστραλία.

Η κατάρρευση αρκετών τραπεζών των Ηνωμένων Πολιτειών φέτος έχει προκαλέσει ανησυχίες ότι η δεξαμενή των τραπεζών που είναι φιλικές προς τα κρύπτο συρρικνώνεται. Πρώην βασικοί τραπεζικοί εταίροι, η Silvergate, η Silicon Valley Bank και η Signature Bank έχουν όλοι συνθηκολογήσει φέτος.

Εν τω μεταξύ, στο κάτω μέρος του κόσμου, η Binance Australia ανακοίνωσε τη διακοπή των υπηρεσιών της σε δολάρια Αυστραλίας, αφού ο πάροχος πληρωμών της αποφάσισε να τερματίσει την υποστήριξη του ανταλλακτηρίου. Το ανταλλακτήριο δεν έχει ακόμη βρει εναλλακτικό πάροχο.

Εμφανιζόμενος σε ένα επεισόδιο του Bankless Podcast στις 29 Μαΐου, ο CZ απάντησε σε μια ερώτηση του δημοφιλούς χρήστη DegenSpartan του Twitter, ο οποίος με χιούμορ ρώτησε: “Μπορείς, σε παρακαλώ, να αγοράσεις μια τράπεζα και να την κάνεις φιλική προς τα κρύπτο;”

“Λοιπόν, το εξετάσαμε αυτό”, δήλωσε ο CZ, καθώς συνέχισε να περιγράφει τους περιορισμούς αυτού του σκεπτικού:

«Η πραγματικότητα είναι πολύ πιο περίπλοκη από την ιδέα. Αγοράζετε μία τράπεζα, λειτουργεί μόνο σε μία χώρα και πρέπει ακόμα να συναλλάσσεστε με τις τραπεζικές ρυθμιστικές αρχές αυτής της χώρας. Δεν σημαίνει ότι μπορείς να αγοράσεις μια τράπεζα και να κάνεις ό,τι θέλεις».

“Αν οι ρυθμιστικές αρχές των τραπεζών που λένε, “κοιτάξτε δεν μπορείτε να εργαστείτε με κρύπτο”, τότε μπορούν να σας αφαιρέσουν την άδεια αν το κάνετε. Έτσι, η αγορά μιας τράπεζας δεν εμποδίζει τις ρυθμιστικές αρχές να σας πουν ‘όχι, δεν μπορείτε να αγγίξετε τα κρύπτο'”, πρόσθεσε.

Εμβαθύνοντας περισσότερο στο θέμα, ο CZ υποστήριξε ότι ακόμη και αν η Binance αγόραζε μια τράπεζα, θα χρειαζόταν “αντίστοιχες τράπεζες σε όλο τον κόσμο και οι περισσότερες από τις αντίστοιχες τράπεζες βρίσκονται στις ΗΠΑ”.

“Τότε οι αντίστοιχες τράπεζες θα πουν στην τράπεζά σας “κοιτάξτε, αν αγγίζετε κρύπτο, δεν διευκολύνουμε τις διεθνείς συναλλαγές σας”, είπε.

Ένα άλλο ζήτημα είναι επίσης το κόστος, υποστήριξε ο CZ, καθώς πρότεινε ότι η Binance θα έχει μόλις και μετά βίας κέρδος από την ιδιοκτησία μιας τράπεζας ή ενός δικτύου τραπεζών.

“Οι τράπεζες δεν είναι φθηνές. Οι τράπεζες είναι πολύ ακριβές για πολύ λίγα επιχειρηματικά έσοδα. […] Το ποσό του απαιτούμενου κεφαλαίου είναι αρκετά υψηλό και η κανονιστική έγκριση για την αγορά μιας τράπεζας είναι η ίδια ή και μεγαλύτερη με τη δημιουργία μιας νέας τράπεζας, η οποία είναι πολύ επαχθής”, είπε και πρόσθεσε:

“Πολλές τράπεζες δεν έχουν πολύ υγιή επιχειρηματικά μοντέλα. Είναι πολύ ριψοκίνδυνες επιχειρήσεις. Παίρνουν τα χρήματα του πελάτη, τα δανείζουν, προσπαθούν να βγάλουν χρήματα, και αν δεν τα πάρουν πίσω, κηρύσσουν πτώχευση. Σε πολλές χώρες η κυβέρνηση θα τις σώσει, αλλά δεν μου αρέσει να διευθύνω τέτοιου είδους επιχειρήσεις”.

Τελικά, ωστόσο, ο CZ δήλωσε ότι η Binance μπορεί να κάνει μικρές μειοψηφικές επενδύσεις σε τράπεζες, ώστε “ελπίζουμε να τις επηρεάσει ώστε να είναι πιο φιλικές προς τα κρύπτο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: