Η SEC ζητά περισσότερο χρόνο για να απαντήσει στην έκκληση της Coinbase για σαφήνεια στα κρύπτο

Η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών των Ηνωμένων Πολιτειών ζήτησε τέσσερις ακόμη μήνες για να δώσει απάντηση στο αίτημα της Coinbase για σαφήνεια όσον αφορά τις κανονιστικές ρυθμίσεις για τα κρύπτο.

Σε επιστολή της 13ης Ιουνίου που υποβλήθηκε στο αμερικανικό Εφετείο του Τρίτου Κυκλώματος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δήλωσε ότι χρειάζεται επιπλέον 120 ημέρες για να απαντήσει στο αίτημα της Coinbase να υιοθετήσει νέους κανόνες και να παράσχει περαιτέρω σαφήνεια σχετικά με τους νόμους που διέπουν τα κρύπτο.

Η επιστολή ήταν απάντηση στην εντολή του δικαστηρίου της 6ης Ιουνίου προς την SEC, η οποία ζήτησε από τη ρυθμιστική αρχή να απαντήσει αν αρνείται την έκδοση κανόνων ή αν χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απαντήσει.

Η SEC δήλωσε ότι “δεν έχει αποφασίσει ποια ενέργεια θα αναλάβει σχετικά με την εν λόγω αίτηση εν όλω ή εν μέρει” και υποστήριξε ότι το αίτημα της Coinbase για την έκδοση εντολής δεν έχει “καμία βάση”.

Η ρυθμιστική αρχή υποστήριξε ότι η αίτηση mandamus “θα πρέπει να απορριφθεί”, αλλά προέβλεψε ότι θα είναι σε θέση να διατυπώσει σύσταση σχετικά με την αίτηση της Coinbase για τη θέσπιση κανόνων “εντός των επόμενων 120 ημερών”.

Σε απάντηση της επιστολής, ο επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Coinbase, Paul Grewal, ενημέρωσε τους 40.000 οπαδούς του στο Twitter ότι η SEC επανέλαβε την “πλάνη” ότι δεν είχε ακόμη αποφασίσει για οποιαδήποτε νέα ρύθμιση.

Πρόσθεσε ότι η επιστολή αγνοεί σαφείς δηλώσεις του προέδρου της SEC Gary Gensler ότι η SEC “δεν έχει πρόθεση να εκδώσει νέους κανόνες”.

“[Η SEC] αντιθέτως συγχέει τις αποδείξεις μιας απόφασης που παρέχουν αυτές οι δηλώσεις με το επιχείρημα ότι οι δηλώσεις αποτελούν οι ίδιες μια απόφαση”, δήλωσε ο Grewal.

“Αρνούνται να δεσμευτούν σε οποιαδήποτε προθεσμία παρά τη ρητή εντολή του Δικαστηρίου”, πρόσθεσε ο Grewal.

Η εντολή του δικαστηρίου προς την SEC ήρθε την ίδια ημέρα που η ρυθμιστική αρχή μήνυσε την Coinbase για προσφορά unregistered securities και λειτουργία unregistered securities exchange.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: