Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng Zhao αρνείται τις φήμες περί πώλησης Bitcoin για την ενίσχυση του BNB

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Changpeng “CZ” Zhao διέψευσε τις κατηγορίες ότι η Binance έχει πουλήσει κρυφά Bitcoin για να σταθεροποιήσει τεχνητά την τιμή του token BNB.

Οι φήμες προέρχονται από διάφορους σχολιαστές της αγοράς, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή Dylan LeClair και του διευθύνοντος συμβούλου της Swan Bitcoin Cory Klippsten, οι οποίοι κατηγόρησαν την Binance ότι χειραγωγεί σκόπιμα την αγορά για να διογκώσει τεχνητά την αξία του BNB.

Σε ένα tweet στις 13 Ιουνίου, ο CZ δήλωσε ότι η Binance δεν είχε πουλήσει κανένα από τα Bitcoin ή BNB, προσθέτοντας ότι το ανταλλακτήριο εξακολουθεί να κατέχει “μια τσάντα” από FTX Token (FTT)- το εγγενές token του καταργημένου πλέον ανταλλακτηρίου FTX.

“Είναι εκπληκτικό ότι μπορούν να γνωρίζουν ακριβώς ποιος πούλησε με βάση μόνο ένα διάγραμμα τιμών που περιλαμβάνει εκατομμύρια εμπόρους. FUD”, πρόσθεσε.

Η ανάρτηση του CZ ήταν μια άμεση απάντηση σε μια ανάρτηση της 14ης Ιουνίου από την πλατφόρμα τεχνικής ανάλυσης Skew, η οποία κατηγόρησε την Binance για χειραγώγηση της αγοράς μέσω μιας σειράς συναλλαγών που αφορούσαν BTC, BNB και Tether:

“Η Binance σίγουρα ετοιμάζει κάτι εδώ για να αποτρέψει την κατάρρευση του BNB και του BTC”.

Στο ίδιο νήμα, ο αναλυτής Bitcoin LeClair ισχυρίστηκε ότι “το BNB είναι σαφώς μια ψεύτικη αγορά”, που διαπραγματεύεται με μικρότερο όγκο συναλλαγών από το BTC.

Σε ένα tweet στις 13 Ιουνίου, ο Klippsten ισχυρίστηκε επίσης ότι η Binance συμμετείχε σε “wash trading” και ισχυρίστηκε ότι η Binance “προσπαθεί να προσποιηθεί” ότι υπάρχει υποστήριξη για το BNB:

Το “Wash trading” είναι μια τακτική χειραγώγησης της αγοράς όπου ένας trader πουλάει ένα περιουσιακό στοιχείο και στη συνέχεια το αγοράζει λίγο αργότερα για να διογκώσει τη ζήτησή του ή να το κάνει να φαίνεται ότι υπάρχει μεγαλύτερη δραστηριότητα στην αγορά.

Ο αναλυτής Joe Consorti από το The Bitcoin Layer περιέγραψε επίσης τη δράση των τιμών του BNB ως “ασυνήθιστη” με το “επίπεδο των 220 δολαρίων” να υπερασπίζεται “σταθερά”. Πρότεινε ότι μπορεί να είναι ένα επίπεδο ρευστοποίησης για ένα δάνειο με εγγύηση του BNB.

Σε απάντηση στην ανάρτηση του CZ, η Consorti υποστήριξε ότι η Binance θα πρέπει να δημοσιεύσει μια ελεγμένη δήλωση που να αποδεικνύει ότι η Binance δεν έχει υποχρεώσεις με εγγύηση του BNB, προκειμένου να σταματήσει το “FUD”.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών μήνυσε την Binance.US στις 5 Ιουνίου για την υποτιθέμενη παραβίαση των νόμων περί κινητών αξιών, εκτός από τη συμμετοχή σε εμπορικές συναλλαγές “πλύσης” (wash trading) μέσω της “κύριας μη γνωστοποιημένης εταιρείας συναλλαγών “market making” Sigma Chain”, η οποία ανήκει στον CZ.

Ο CZ και η Binance.US αρνήθηκαν κάθε αδίκημα και δήλωσαν ότι θα υπερασπιστούν “σθεναρά” τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν στο περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: