Η SEC και η Binance ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αντιταχθούν στην παρέμβαση της Eeon στη δίκη

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) και η Binance, ένα εξέχον ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, απάντησαν από κοινού στην οντότητα γνωστή ως “Eeon”, η οποία ζήτησε να παρέμβει εκ μέρους των πελατών της στην τρέχουσα υπόθεση της SEC κατά της Binance.

Στο Περιφερειακό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ, τόσο η SEC όσο και η Binance εξέφρασαν αντιρρήσεις για το αίτημα της Eeon να παρέμβει στην αγωγή, υποστηρίζοντας ότι δεν πληροί τις απαραίτητες νομικές προϋποθέσεις για παρέμβαση και συναίνεση.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς παρουσίασε την υπόθεσή της, τονίζοντας ότι η Eeon έχει ιστορικό ανεπιτυχούς αυτοεκπροσώπησης σε προηγούμενες δικαστικές υποθέσεις. Επιπλέον, η SEC επεσήμανε ότι ο νόμος περί Securities Exchange απαγορεύει στους ιδιώτες διαδίκους να παρεμβαίνουν, καθιστώντας το αίτημα της Eeon ανεπίτρεπτο. Ο ρυθμιστικός οργανισμός υποστήριξε περαιτέρω ότι η συμμετοχή της Eeon στην αγωγή θα είχε μικρό αντίκτυπο, δεδομένου ότι οι ισχυρισμοί της ευθυγραμμίζονται με εκείνους των εναγομένων και δεν πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για παρέμβαση. Επιπλέον, η SEC ισχυρίστηκε ότι οι ανταπαιτήσεις της Eeon ήταν αντιφατικές ως προς τον χαρακτήρα τους.

Η Binance, από την πλευρά της, παρέσχε τρεις λόγους για την απόρριψη της αίτησης της Eeon. Πρώτον, η Binance υποστήριξε ότι δεν υπήρχε συγκατάθεση της SEC για την παρέμβαση της Eeon. Δεύτερον, η Binance υποστήριξε ότι η Eeon δεν κατάφερε να αποδειχθεί ως νόμιμο ενδιαφερόμενο μέρος στην υπόθεση. Τέλος, η Binance υποστήριξε ότι η Eeon δεν πληρούσε τις βασικές νομικές προϋποθέσεις για παρέμβαση.

Τόσο η SEC όσο και οι εναγόμενοι, στους οποίους περιλαμβάνονται η Binance και ο διευθύνων σύμβουλός της Changpeng “CZ” Zhao, είναι σταθερά ενωμένοι στην αντίθεσή τους στην παρέμβαση της Eeon στην εν εξελίξει αγωγή της SEC κατά της Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της.

Εν τω μεταξύ, η Binance έχει επίσης καταθέσει αίτηση για την απόρριψη μιας άλλης αγωγής που ασκήθηκε εναντίον της από την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Μελλοντικής Διαπραγμάτευσης (CFTC) των ΗΠΑ. Η Binance υποστηρίζει ότι η CFTC προσπαθεί να ρυθμίσει αλλοδαπά άτομα και εταιρείες πέραν της δικαιοδοσίας των Ηνωμένων Πολιτειών, υπερβαίνοντας τα όρια της νόμιμης εξουσίας της. Ωστόσο, λόγω των παρατεταμένων δικαστικών προθεσμιών για την υποβολή απαντήσεων τόσο από την CFTC όσο και από την Binance, η διαδικασία απόρριψης αναμένεται να παραταθεί έως το 2024.

Καθώς οι νομικές μάχες συνεχίζονται, τα αποτελέσματα των αγωγών και οι πιθανές επιπτώσεις για την Binance, την SEC και την ευρύτερη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων παραμένουν αντικείμενα σημαντικού ενδιαφέροντος και κερδοσκοπίας.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: