Η ομάδα τραπεζικής υπεράσπισης των ΗΠΑ υποστηρίζει την πρόταση ρύθμισης των κρύπτο της γερουσιαστού Warren που επανεισήχθη

Το Bank Policy Institute (BPI), μια εξέχουσα ομάδα υπεράσπισης του τραπεζικού τομέα στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε την υποστήριξή του για την προτεινόμενη νομοθεσία της γερουσιαστή Elizabeth Warren σχετικά με τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η γερουσιαστής Warren, γνωστή επικριτής των κρυπτονομισμάτων, επανέφερε τον νόμο για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, τον οποίο συνυπογράφουν οι γερουσιαστές Joe Manchin, Roger Marshall και Lindsey Graham.

Το νομοσχέδιο αποσκοπεί στην υπαγωγή των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε μια ειδική δέσμη νόμων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML), προκειμένου να ενισχυθεί η διαφάνεια στις συναλλαγές κρύπτο και να καταπολεμηθεί η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ως έχει, το ισχύον πλαίσιο AML στις ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζει επαρκώς τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της BPI.

Στην υποστήριξή τους προς το νομοσχέδιο, η BPI τόνισε τη σημασία της προσαρμογής του υφιστάμενου πλαισίου AML και του νόμου περί τραπεζικού απορρήτου ώστε να περιλαμβάνει πλήρως τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Πιστεύουν ότι η προστασία του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας από την παράνομη χρηματοδότηση απαιτεί συνολική ρύθμιση που περιλαμβάνει τη βιομηχανία κρύπτο.

Η προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία περιγράφεται σε ένα νομοσχέδιο επτά σελίδων, καλεί τους παρόχους πορτοφολιών ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τους miners και άλλους συμμετέχοντες που επικυρώνουν και διασφαλίζουν τις συναλλαγές blockchain να διατηρούν λεπτομερή αρχεία με τις ταυτότητες των πελατών τους. Επιπλέον, επιδιώκει να απαγορεύσει στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να χρησιμοποιούν αναμείκτες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, όπως το Tornado Cash, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί για να αποκρύπτουν τα δεδομένα blockchain και τα ίχνη των συναλλαγών.

Το νομοσχέδιο της γερουσιαστή Warren έχει συγκεντρώσει την υποστήριξη διαφόρων άλλων οργανισμών, όπως η Ένωση Τραπεζών της Μασαχουσέτης, το Εθνικό Κέντρο Δικαίου Καταναλωτών και η Εθνική Ένωση Καταναλωτών.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι στην κοινότητα των κρυπτογράφων το ίδιο συναίσθημα. Ο Tyler Winklevoss, συνιδρυτής του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Gemini, επέκρινε δημοσίως το νομοσχέδιο, υποδηλώνοντας ότι όσοι αντιτίθενται στην προτεινόμενη ρύθμιση της Warren βρίσκονται στο σωστό δρόμο.

Η γερουσιαστής Warren είχε αρχικά παρουσιάσει το εν λόγω νομοσχέδιο στη Γερουσία των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2022, τονίζοντας την ανεπάρκεια των υφιστάμενων νόμων περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες όσον αφορά την κάλυψη της ταχέως εξελισσόμενης βιομηχανίας κρύπτο.

Κατά τη διάρκεια ακρόασης της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας με τίτλο “Crypto Crash: Why the FTX Bubble Burst and the Harm to Consumers” στις 14 Φεβρουαρίου, η γερουσιαστής Warren τόνισε περαιτέρω τη θέση της για τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Υποστήριξε ότι η βιομηχανία κρύπτο θα πρέπει να υπόκειται στους ίδιους κανόνες για το ξέπλυμα χρήματος με τις παραδοσιακές τράπεζες, τους χρηματιστές και τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων όπως η Western Union.

Η γερουσιαστής Warren επεσήμανε ότι ορισμένοι στην κοινότητα των κρυπτονομισμάτων επιδιώκουν εξαιρέσεις από τις απαιτήσεις για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, ιδίως για αποκεντρωμένες οντότητες που λειτουργούν με κώδικα, όπως αυτές που συναντώνται στην αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). Η ίδια εξέφρασε ανησυχίες ότι τέτοιες εξαιρέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κενά για δραστηριότητες νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες που διευκολύνονται από πλατφόρμες κρύπτο.

Καθώς η συζήτηση γύρω από τη ρύθμιση των κρύπτο συνεχίζεται, η τύχη του νομοσχεδίου της γερουσιαστή Warren και ο πιθανός αντίκτυπός του στη βιομηχανία κρύπτο παραμένουν αντικείμενα έντονων συζητήσεων και εικασιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: