Το Worldcoin εκδίδει εκθέσεις ελέγχου που αποδεικνύουν την επίλυση των ανησυχιών ασφαλείας

Το Worldcoin, το proof-of-humanity πρωτόκολλο, δημοσίευσε τις εκθέσεις ελέγχου του στις 28 Ιουλίου, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες επικρίσεις σχετικά με τις πρακτικές συλλογής δεδομένων που εφαρμόζει. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν από δύο εταιρείες συμβούλων ασφαλείας, την Nethermind και τη Least Authority.

Τα ευρήματα της Nethermind αποκάλυψαν 26 ζητήματα ασφαλείας εντός του πρωτοκόλλου. Κατά τη φάση της επαλήθευσης, 24 από αυτά τα ζητήματα εντοπίστηκαν και στη συνέχεια διορθώθηκαν, ενώ ένα μετριάστηκε και ένα άλλο αναγνωρίστηκε. Από την άλλη πλευρά, η Least Authority ανακάλυψε τρία ζητήματα και υπέβαλε έξι προτάσεις. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Worldcoin, όλα αυτά τα προβλήματα είτε έχουν επιλυθεί είτε βρίσκονται στη διαδικασία προγραμματισμένων λύσεων.

Το Worldcoin συγκέντρωσε την προσοχή το 2021 όταν ανακοίνωσε το σχέδιό του να διανείμει δωρεάν tokens στους χρήστες που θα επαληθεύσουν την ανθρώπινη υπόστασή τους υποβάλλοντας σάρωση της ίριδας με μια συσκευή γνωστή ως “Orb”. Το έργο συνιδρύθηκε από τον Σαμ Άλτμαν, επίσης συνιδρυτή της OpenAI, μιας εταιρείας ανάπτυξης τεχνητής νοημοσύνης.

Οι δημιουργοί του έργου υποστήριξαν ότι τα AI bots θα μπορούσαν να δημιουργήσουν αυξανόμενα προβλήματα στο διαδίκτυο, εάν τα άτομα δεν μπορούσαν να επαληθεύσουν την ανθρωπιά τους χωρίς να θυσιάσουν την ιδιωτικότητα. Σύμφωνα με την τεκμηρίωση του πρωτοκόλλου, το The Orb παράγει ένα hash της σάρωσης της ίριδας του χρήστη, αλλά δεν διατηρεί αντίγραφο της πραγματικής σάρωσης.

Μετά από σχεδόν δύο χρόνια ανάπτυξης και δοκιμών beta, το Worldcoin κυκλοφόρησε επίσημα στο κοινό στις 25 Ιουλίου. Ωστόσο, το λανσάρισμα αντιμετωπίστηκε με ταχείες επικρίσεις. Το Γραφείο Επιτρόπου Πληροφοριών του Ηνωμένου Βασιλείου (ICO) εξέφρασε ανησυχίες και εξέτασε το ενδεχόμενο να διερευνήσει το έργο για πιθανές παραβιάσεις των νόμων περί προστασίας δεδομένων της χώρας. Η γαλλική υπηρεσία προστασίας δεδομένων, η Εθνική Επιτροπή Πληροφορικής και Ελευθερίας, αμφισβήτησε επίσης τη νομιμότητα του Worldcoin.

Η κοινότητα κρύπτο εμφάνισε ανάμεικτες αντιδράσεις για την έναρξη του έργου. Ορισμένοι συμμετέχοντες το θεώρησαν ως ένα βήμα προς ένα δυστοπικό μέλλον όπου η ιδιωτική ζωή διακυβεύεται, ενώ άλλοι το είδαν ως απαραίτητο μέτρο για την προστασία των ανθρώπων από την κακόβουλη τεχνητή νοημοσύνη.

Οι πρόσφατα δημοσιευθείσες εκθέσεις ελέγχου επικεντρώθηκαν σε διάφορες πτυχές της ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης παροχής υπηρεσιών, σφαλμάτων υλοποίησης ειδικά σε ορισμένες περιπτώσεις, της ορθής διαχείρισης των κρύπτο και της υπογραφής κλειδιών, της διαρροής δεδομένων, της ακεραιότητας των πληροφοριών και άλλων. Ορισμένα από τα ζητήματα που εντοπίστηκαν αφορούσαν εξαρτήσεις από το Semaphore και το Ethereum, όπως η “υποστήριξη προ-μεταγλώττισης ελλειπτικών καμπυλών ή η διαμόρφωση της συνάρτησης κατακερματισμού Poseidon”.

Το Worldcoin αντιμετώπισε σχεδόν όλα τα εντοπισμένα ζητήματα ασφαλείας, είτε διορθώνοντάς τα, είτε μετριάζοντας τον αντίκτυπό τους, είτε σχεδιάζοντας μελλοντικές λύσεις. Μόνο ένα ζήτημα παρέμενε ανεπίλυτο κατά τη στιγμή της επαλήθευσης, με επίπεδο σοβαρότητας που σημειώθηκε ως “αδιευκρίνιστο” και καταχωρήθηκε ως “αναγνωρισμένο”.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: