Η Santander επεκτείνει τη διαπραγμάτευση κρύπτο στους κατόχους ελβετικών λογαριασμών: Bitcoin και ETH τώρα διαθέσιμα

Το διεθνές τμήμα της Banco Santander φέρεται να εισήγαγε μια νέα υπηρεσία, η οποία επιτρέπει στους κατόχους ελβετικών λογαριασμών, ιδίως σε ιδιώτες υψηλού πλούτου στο πλαίσιο της Santander Private Banking International, να συμμετέχουν σε επενδύσεις και συναλλαγές Bitcoin και Ether.

Οι πληροφορίες, οι οποίες φέρονται να προέρχονται από διαρροή εσωτερικής επικοινωνίας και αποκαλύπτονται από την Coindesk, υποδηλώνουν ότι οι πελάτες θα έχουν αρχικά πρόσβαση στο trade BTC και ETH. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν μπορούσε να επαληθευτεί ανεξάρτητα, καθώς η Santander δεν είχε απαντήσει σε αιτήματα για σχόλια κατά τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές, σύμφωνα με το CryptoNea.

Η ανάπτυξη αυτών των νέων υπηρεσιών συναλλαγών κρύπτο από τη Santander λέγεται ότι θα ξεκινήσει με βάση τα αιτήματα των πελατών που διευκολύνονται μέσω των διαχειριστών σχέσεων. Ο τραπεζικός γίγαντας σχεδιάζει να επεκτείνει το φάσμα των διαθέσιμων κρυπτονομισμάτων μόλις αυτά περάσουν τα κριτήρια ελέγχου.

Σε μια απόκλιση από τις συμβατικές τραπεζικές υπηρεσίες, η Santander φέρεται να διασφαλίζει τα ιδιωτικά κρυπτογραφικά κλειδιά των εμπορεύσιμων περιουσιακών στοιχείων στο πλαίσιο ενός ρυθμιζόμενου μοντέλου φύλαξης. Η κίνηση αυτή ευθυγραμμίζεται με μια αυξανόμενη τάση στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, καθώς τα ιδρύματα επιδιώκουν να ενσωματώσουν υπηρεσίες κρύπτο σε ένα πλαίσιο που διασφαλίζει την ασφάλεια και τη συμμόρφωση.

Η Commerzbank, μια μεγάλη γερμανική τράπεζα, έγινε πρόσφατα πρωτοσέλιδο καθώς έγινε η πρώτη τράπεζα “full-service” στη Γερμανία που έλαβε άδεια φύλαξης κρύπτο σύμφωνα με το ρυθμιστικό πλαίσιο του γερμανικού τραπεζικού νόμου. Αυτό το ορόσημο επιτρέπει στην Commerzbank να προσφέρει υπηρεσίες θεματοφυλακής για κρύπτο περιουσιακά στοιχεία και υπόσχεται τη δυνατότητα επέκτασης σε άλλες υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Ο Jörg Oliveri del Castillo-Schulz, Chief Operating Officer της Commerzbank, τόνισε τη δέσμευση του ιδρύματος να αγκαλιάζει τις τελευταίες τεχνολογίες και καινοτομίες. Πρωταρχικός στόχος της τράπεζας είναι η δημιουργία μιας ασφαλούς και αξιόπιστης πλατφόρμας που θα συμμορφώνεται πλήρως με τους τοπικούς κανονισμούς, παρέχοντας τα θεμέλια για την υποστήριξη των πελατών στο πεδίο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Καθώς η Banco Santander εισέρχεται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων για τους ελβετούς πελάτες της, η κίνηση αυτή αντανακλά μια ευρύτερη τάση στον τραπεζικό τομέα, όπου τα ιδρύματα αναγνωρίζουν όλο και περισσότερο τη ζήτηση για υπηρεσίες που σχετίζονται με τα κρύπτο και υιοθετούν μέτρα για να καλύψουν τις εξελισσόμενες ανάγκες της πελατείας τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: