5 Βασικές πληροφορίες για το Bitcoin για την εβδομάδα που έρχεται

Το Bitcoin εισέρχεται στην εβδομάδα Thanksgiving στις ΗΠΑ με ανάκαμψη, ξεπερνώντας τα 37.000 δολάρια, καθώς το ανοδικό κλίμα παραμένει ακλόνητο. Η δράση των τιμών του κρυπτονομίσματος συνεχίζει να κυμαίνεται γύρω από τα υψηλά 18 μηνών, αντανακλώντας τη συνεχή δυναμική της αγοράς των ταύρων.

Παρά τη βραδύτερη άνοδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εβδομάδες, το BTC/USD έχει κερδίσει 7% από μήνα σε μήνα, διατηρώντας το έδαφος που έχει ανακτήσει. Το σημερινό τοπίο αποκαλύπτει ενδιαφέρουσες μακροοικονομικές και δυναμικές προσφοράς που θα μπορούσαν να διαμορφώσουν την πορεία του Bitcoin τις επόμενες ημέρες.

1. Οι traders Bitcoin πλοηγούνται στις πιθανότητες επαναφοράς της τιμής


Το Bitcoin πέτυχε ένα ζωηρό εβδομαδιαίο κλείσιμο, φτάνοντας τα 37.500 δολάρια, αν και δυσκολεύτηκε να διατηρήσει αυτό το επίπεδο. Η πρόκληση έγκειται στην υπέρβαση των σημαντικών εμποδίων προσφοράς προς τα 40.000 δολάρια. Οι traders παρακολουθούν στενά την επίμονη ζήτηση για να σπάσει αυτή η αντίσταση, σηματοδοτώντας πιθανές υψηλότερες τιμές. Η αγορά υποδεικνύει επί του παρόντος διαπραγμάτευση σε εύρος τιμών, με βασική στήριξη στα 33-34,5 χιλ. δολάρια.

Ενώ το Bitcoin παραμένει αυξημένο κατά 7% τον Νοέμβριο, το συνολικό κλίμα είναι ανάμεικτο. Παρά τα μέτρια κέρδη, οι επιδόσεις του κρυπτονομίσματος είναι οι καλύτερες για τον Νοέμβριο από το 2020, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για μια δυνητικά ευμετάβλητη περίοδο στο τέλος του έτους.

2. Σύντομη Εβδομάδα Thanksgiving : Jobs και Fed Minutes Influence


Η εβδομάδα της Ημέρας Thanksgiving στις ΗΠΑ φέρνει μια σύντομη περίοδο δημοσίευσης μακροοικονομικών στοιχείων. Οι αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες πρόκειται να δημοσιευθούν στις 22 Νοεμβρίου, θα μπορούσαν να δώσουν βραχυπρόθεσμη δυναμική, αν και το Bitcoin έχει γίνει φέτος λιγότερο ευαίσθητο στη μεταβλητότητα που προκαλείται από τα μακροοικονομικά δεδομένα. Οι συμμετέχοντες στην αγορά βρίσκονται σε κατάσταση “αναμονής” μετά τα στοιχεία της περασμένης εβδομάδας που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ ψύχεται. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα πρακτικά της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, με τις προσδοκίες ότι τα τρέχοντα επίπεδα επιτοκίων θα παραμείνουν αμετάβλητα.

3. Η έκρηξη της εξόρυξης Bitcoin εγείρει ανησυχίες

Τα θεμελιώδη μεγέθη του δικτύου του Bitcoin είναι ισχυρά, με τον ρυθμό κατακερματισμού και τη δυσκολία εξόρυξης σε υψηλά ή κοντά σε υψηλά όλων των εποχών. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες ότι νέα υψηλά ποσοστά ρυθμού κατακερματισμού μπορεί να προηγηθούν μιας διόρθωσης των τιμών. Τα ιστορικά μοτίβα υποδηλώνουν μια πιθανή υποχώρηση προς τα 30.000 δολάρια. Ορισμένες θεωρίες προτείνουν ότι οι miners συσσωρεύουν BTC εν αναμονή του Halving του Απριλίου 2024, το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει την αναπροσαρμογή της δυσκολίας του Bitcoin που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Νοεμβρίου.

4. Δυναμική κυριαρχίας: Κλασσική αγορά ταύρων στο παιχνίδι

Η Bitcoin dominance στη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρύπτο, η οποία επί του παρόντος κυμαίνεται γύρω στο 52,5%, σηματοδοτεί μια κλασική αύξηση της κυριαρχίας της κεφαλαιοποίησης της αγοράς, η οποία είναι χαρακτηριστική στα πρώτα στάδια μιας αγοράς κρύπτο. Τα altcoins έχουν υποχωρήσει μετά από ένα ισχυρό ράλι, αλλά αν προκύψουν ανησυχίες (FUD), μπορεί να υπάρξουν γρήγορες ανακάμψεις των τιμών. Το Bitcoin παραδοσιακά οδηγεί τα μεγάλα altcoins στην πρόοδο των τιμών, ακολουθούμενο από μικρότερα tokens.

5. Το Supply Dormancy φτάνει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ

Οι μακροχρόνιοι κάτοχοι παρουσιάζουν ισχυρή πεποίθηση, καθώς πάνω από το 70% των εξορυγμένων BTC παραμένει αδρανές για ένα έτος ή περισσότερο. Αυτό σηματοδοτεί την απροθυμία των επενδυτών να πουλήσουν παρά τα κέρδη του Bitcoin. Η περιοχή γύρω από τα 40.000 δολάρια θα μπορούσε να είναι ένα κρίσιμο σημείο αποκόμισης κερδών για όσους αγόρασαν κατά τη διάρκεια της κούρσας του 2021 σε υψηλά όλων των εποχών.

Καθώς το Bitcoin διατηρεί την ανοδική του πορεία, οι παράγοντες αυτοί συμβάλλουν στη συνεχιζόμενη αφήγηση μιας ανθεκτικής και δυναμικής αγοράς. Οι επενδυτές και οι traders θα παρακολουθούν στενά αυτές τις εξελίξεις για να πλοηγηθούν στο εξελισσόμενο τοπίο του χώρου των κρυπτονομισμάτων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: