Η Ρωσία καταργεί τα σχέδια για ένα εθνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων

Η ρωσική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει πλέον να ξεκινήσει ένα ρυθμιζόμενο εθνικό ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, αλλά θέλει να ρυθμίσει πολλαπλές πλατφόρμες συναλλαγών κρυπτονομισμάτων.

Αφού παρουσίασαν ένα σχέδιο για τη δημιουργία ενός εθνικού ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης τον Νοέμβριο του 2022, οι Ρώσοι νομοθέτες εγκατέλειψαν την ιδέα, σύμφωνα με το μέλος της Κρατικής Δούμας Ανατόλι Ακσακόφ. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η τοπική κυβέρνηση εξέταζε το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ένα ενιαίο ανταλλακτήριο κρύπτο ως μέρος του ανταλλακτηρίου της Μόσχας.

Αντί για τη δημιουργία ενός ενοποιημένου ανταλλακτηρίου κρύπτο, η Ρωσία θέλει τώρα να θέσει κανόνες για τη δημιουργία και τη διαχείριση τέτοιων πλατφορμών, δήλωσε ο Aksakov, όπως μετέδωσε το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Izvestia στις 29 Μαΐου. Το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας φέρεται να ήταν μεταξύ των αρχών που δεν υποστήριξαν το σχέδιο για ένα εθνικό ανταλλακτήριο κρύπτο.

Ο Aksakov, ο οποίος ηγείται της επιτροπής χρηματοπιστωτικών αγορών της Δούμας, σημείωσε ότι τα ανταλλακτήρια κρύπτο θα επιτρέψουν στις ρωσικές επιχειρήσεις να διεκπεραιώνουν διασυνοριακές συναλλαγές. Τα ανταλλακτήρια κρύπτο θα επιτρέψουν επίσης στις τοπικές επιχειρήσεις να αποφύγουν τις κυρώσεις, οι οποίες είναι πιθανό να προκαλέσουν περιορισμούς κατά των εν λόγω πλατφορμών.

Σε απάντηση σε τέτοιους περιορισμούς, η Ρωσία θα συνεχίσει να δημιουργεί νέες πλατφόρμες και οργανισμούς κρύπτο, δήλωσε ο Ακσακόφ, προσθέτοντας ότι το κύριο πράγμα θα είναι να ρυθμιστεί αυτή η διαδικασία.

Η ρωσική κεντρική τράπεζα είναι πιθανό να είναι η κύρια ρυθμιστική αρχή που θα εποπτεύει τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, πρότεινε ο Aksakov. Το σχετικό ρυθμιστικό πλαίσιο θα αποτελέσει μέρος του νομοσχεδίου για τα πειραματικά νομικά καθεστώτα, σημείωσε.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή της Τράπεζας της Ρωσίας Αλεξέι Γκουζνόφ, είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη Ρωσία με την κλασική έννοια του όρου. Πιο πιθανό είναι οι εν λόγω πλατφόρμες να λειτουργούν μάλλον ως οργανισμοί που συντονίζουν την αλληλεπίδραση μεταξύ εξαγωγέων και εισαγωγέων για τη διευκόλυνση των διασυνοριακών συναλλαγών. Τέτοιοι οργανισμοί, για παράδειγμα, θα βοηθήσουν τις ρωσικές εταιρείες να πληρώσουν για παράλληλες εισαγωγές, σημείωσε.

Οι μεγάλες ρωσικές εταιρείες κρύπτο φέρονται να έχουν αντιταχθεί στην ιδέα της δημιουργίας ενός εθνικού ανταλλακτηρίου κρύπτο, αλλά μάλλον στη δημιουργία ενός ρυθμιστικού πλαισίου για τέτοιους οργανισμούς.

Ένας νέος ρυθμιστικός μηχανισμός θα συμβάλει στην ελαχιστοποίηση των κινδύνων κυρώσεων και κυβερνοεπιθέσεων σε υποδομές, καθώς και στην εξάλειψη ζητημάτων που σχετίζονται με την κυρίαρχη θέση στην αγορά, σύμφωνα με το στέλεχος συμμόρφωσης της BitRiver, Oleg Ogienko. Ο ίδιος πρότεινε ότι τα ανταλλακτήρια κρύπτο πρέπει να περιορίζουν τους μη ειδικευμένους επενδυτές στις πλατφόρμες τους, τουλάχιστον στα αρχικά στάδια.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: