“Η ρυθμιστική πίεση αυξάνεται: Η Nexo εντάσσεται στην Ένωση Κυρώσεων εν μέσω αυξημένου ελέγχου

Η Nexo, μια εξέχουσα πλατφόρμα δανεισμού κρυπτονομισμάτων, περιηγείται στο ολοένα αυξανόμενο τοπίο του ρυθμιστικού ελέγχου στο οικοσύστημα Web3 και προχώρησε σε μια στρατηγική κίνηση, ενώνοντας τις δυνάμεις της με την Ένωση Πιστοποιημένων Ειδικών Κυρώσεων (Association of Certified Sanctions Specialists – ACSS). Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τα μέτρα συμμόρφωσής της, η Nexo στοχεύει να αξιοποιήσει τους πολύτιμους πόρους, τις διασυνδέσεις και τα δεδομένα της ACSS.

Η ACSS είναι γνωστή για την παροχή ολοκληρωμένης κατάρτισης και πιστοποίησης σε επαγγελματίες του τομέα των κυρώσεων σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, διεθνών εταιρειών, δικηγορικών γραφείων και δημόσιων οργανισμών. Η πιστοποίηση έχει σχεδιαστεί για να είναι καθολικά εφαρμόσιμη, χωρίς να περιορίζεται σε συγκεκριμένες δικαιοδοσίες ή τομείς. Όσοι ολοκληρώνουν τις εξετάσεις του ACSS αναγνωρίζονται για την εμπειρογνωμοσύνη τους σε θέματα πολιτικής, δέουσας επιμέλειας, ελέγχου, συμμόρφωσης και ερευνών.

Επισημαίνοντας τη δέσμευσή της για αυστηρά πρότυπα συμμόρφωσης καθώς ο κλάδος των κρύπτο συνεχίζει να αναπτύσσεται, η Nexo έχει επιβάλει την πιστοποίηση ACSS για το προσωπικό συμμόρφωσης. Η Savina Boncheva, επικεφαλής συμμόρφωσης της Nexo, υπογράμμισε τα οφέλη αυτής της συνεργασίας, δηλώνοντας ότι ανεβάζει τη συμμόρφωσή τους με τις κυρώσεις σε ένα υψηλότερο επίπεδο, το οποίο επικυρώνεται από έναν αξιόπιστο φορέα του κλάδου, ενώ παράλληλα προωθεί ευκαιρίες για την επαγγελματική ανάπτυξη της ομάδας συμμόρφωσης.

Αυτή η αυξημένη εστίαση στη συμμόρφωση ακολουθεί την απόκτηση από τη Nexo ενός πιστοποιητικού του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ορκωτών Λογιστών, το οποίο αποκτήθηκε μέσω ενός ελέγχου συμμόρφωσης Service and Organization Controls 2 Type 2, αποδεικνύοντας την αφοσίωσή της στην προστασία των δεδομένων των πελατών της στον χρηματοπιστωτικό κλάδο.

Η πορεία της Nexo προς την ενισχυμένη συμμόρφωση διαμορφώθηκε από τις προκλήσεις του παρελθόντος. Τον Φεβρουάριο του 2023, η εταιρεία αποφάσισε να τερματίσει το προϊόν Earn Interest με αποδόσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την καταβολή προστίμων ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων σε ρυθμιστικούς φορείς όπως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) και η Ένωση Διαχειριστών Αξιών της Βόρειας Αμερικής (North American Securities Administrators Association).

Προηγουμένως, η Nexo υποβλήθηκε σε έρευνες από την SEC και 17 πολιτειακές ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών λόγω ανησυχιών σχετικά με το προϊόν Earn Interest. Η εταιρεία διευθέτησε τελικά τις κατηγορίες, συμφωνώντας να καταβάλει 22,5 εκατομμύρια δολάρια σε πρόστιμα τόσο στην SEC όσο και στις κρατικές ρυθμιστικές αρχές, χωρίς να παραδεχθεί ή να αρνηθεί τα ευρήματα.

Η ρυθμιστική αβεβαιότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες οδήγησε τη Nexo στην απόφαση να τερματίσει τις δραστηριότητές της στη χώρα στα τέλη του 2022. Η προσέγγιση αυτή ευθυγραμμίζεται με τις στρατηγικές άλλων μεγάλων ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων και παρόχων υπηρεσιών, όπως η Binance.US και η Coinbase, οι οποίες έχουν επίσης αντιμετωπίσει τον έλεγχο της SEC για φερόμενες παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας. Εν τω μεταξύ, διάφορες πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων αναζητούν ενεργά άδειες και εγκρίσεις σε διάφορες δικαιοδοσίες παγκοσμίως στο πλαίσιο των προσπαθειών συμμόρφωσής τους.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: