Διασυνοριακή συνεργασία στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας: Χονγκ Κονγκ και Σαουδική Αραβία ενώνουν τις δυνάμεις τους για Tokenization και πληρωμές

Το Χονγκ Κονγκ και το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχουν λάβει μέτρα για να ενισχύσουν τη χρηματοοικονομική τους συνεργασία, εστιάζοντας στην υποδομή tokenization και πληρωμών. Σε διμερή συνάντηση στις 26 Ιουλίου, η Κεντρική Τράπεζα της Σαουδικής Αραβίας (SAMA) και η Νομισματική Αρχή του Χονγκ Κονγκ (HKMA) προσπάθησαν να ενισχύσουν την ολοκλήρωση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών μεταξύ των δύο χωρών.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η HKMA και η SAMA διερεύνησαν διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης χρηματοπιστωτικών υποδομών, των πράξεων ανοικτής αγοράς, της συνδεσιμότητας των αγορών και της βιώσιμης ανάπτυξης. Υπέγραψαν επίσης μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη διευκόλυνση των κοινών συζητήσεων σχετικά με τη χρηματοπιστωτική καινοτομία.

Η επίσημη κοινή ανακοίνωση αποκάλυψε ότι οι δύο χώρες αντάλλαξαν την τεχνογνωσία τους σε βασικούς τομείς, όπως το tokenization, οι υποδομές πληρωμών και οι τεχνολογίες εποπτείας. Ο διευθύνων σύμβουλος της HKMA του Χονγκ Κονγκ, Eddie Yue, εξέφρασε αισιοδοξία για τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο περιοχών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της βιώσιμης ανάπτυξης, των χρηματοοικονομικών και της fintech.

Ο διοικητής της SAMA, Ayman Alsayari, υπογράμμισε ότι το Μνημόνιο δεν θα προωθήσει μόνο τη συνεχή ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ του Χονγκ Κονγκ και της Σαουδικής Αραβίας, αλλά θα στηρίξει και τις προσπάθειές τους στο μέλλον.

Ενώ η ανακοίνωση δεν ανέφερε ρητά τις κοινές προσπάθειες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin, είναι αξιοσημείωτο ότι η HKMA επέτρεψε πρόσφατα στους μικροεπενδυτές να συναλλάσσονται με κρυπτονομίσματα. Ωστόσο, η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας παρέμεινε σχετικά σιωπηλή σχετικά με την προώθηση των κρυπτονομισμάτων τα τελευταία χρόνια, προειδοποιώντας ότι το Bitcoin δεν αναγνωρίζεται νομικά από οντότητες εντός της χώρας από το 2019.

Όσον αφορά τη συμμετοχή του Χονγκ Κονγκ σε πρωτοβουλίες tokenization, η περιοχή έχει ήδη συμμετάσχει σε διάφορα διασυνοριακά έργα. Τον Ιούνιο, η θυγατρική της τράπεζας επενδύσεων της Τράπεζας της Κίνας, η BOCI, εξέδωσε στο Χονγκ Κονγκ ένα tokenized αξιόγραφο αξίας 28 εκατομμυρίων δολαρίων, αξιοποιώντας το blockchain Ethereum. Το έργο χρησιμοποίησε το πρωτόκολλο tokenization της Goldman Sachs, GS DAP, και δημιούργησε χρηματικά token που αντιπροσωπεύουν απαιτήσεις επί του δολαρίου του Χονγκ Κονγκ.

Καθώς το Χονγκ Κονγκ και η Σαουδική Αραβία εντείνουν τη χρηματοοικονομική τους συνεργασία και διερευνούν τις εξελίξεις στον τομέα της tokenization και των πληρωμών, οι δυνατότητες για περαιτέρω εξελίξεις στον χώρο της fintech μεταξύ των δύο αυτών περιοχών παραμένουν πολλά υποσχόμενες.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: