Η ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι απαιτεί από την Binance να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία και τη διακυβέρνηση: Έκθεση

Η Ρυθμιστική Αρχή Εικονικών Περιουσιακών Στοιχείων (VARA), η οντότητα που εποπτεύει τις δραστηριότητες κρύπτο στο Ντουμπάι, ζήτησε από την Binance να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιχειρηματικές απαιτήσεις της στις προσπάθειές της να αυστηροποιήσει τις ρυθμιστικές μπάρες στο εμιράτο, ανέφερε το Bloomberg.

Κάνε την εγγραφή σου στο OKX απο ΕΔΩ και πάρε Bonus καλωσορίσματος απο 50$ εως 10.000$ !

Επικαλούμενο τρεις ανώνυμες πηγές, το Bloomberg ανέφερε στις 5 Απριλίου ότι η ρυθμιστική αρχή ζήτησε από την Binance να υποβάλει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δομή ιδιοκτησίας, τη διακυβέρνηση και τις διαδικασίες ελέγχου του ανταλλακτηρίου. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στο θέμα δήλωσαν ότι η VARA έχει ζητήσει τα ίδια στοιχεία από παγκόσμιους παίκτες κρύπτο που επιθυμούν να αδειοδοτηθούν στο Ντουμπάι.

Οι αξιωματούχοι της VARA ζήτησαν επίσης από την Binance να παράσχει παρόμοιες πληροφορίες, πέραν των διαδικασιών του διοικητικού συμβουλίου, σε επίπεδο παγκόσμιου ομίλου της, με τα ερωτήματα να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να αντιμετωπιστούν δεδομένου του μεγέθους και της πολυπλοκότητας του ανταλλακτηρίου, είπαν δύο από τις πηγές.

Ο αυξημένος έλεγχος σχετικά με τους παρόχους υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων (VASPs) στο Ντουμπάι προσθέτει στα προβλήματα της Binance, καθώς αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Την περασμένη εβδομάδα, η Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων των Ηνωμένων Πολιτειών κατέθεσε αγωγή κατά της Binance και του διευθύνοντος συμβούλου της, Changpeng Zhao, υποστηρίζοντας ότι το ανταλλακτήριο συμμετείχε σε ακατάλληλες διαδικασίες συμμόρφωσης και συναλλαγών.

Ο Zhao απέρριψε έκτοτε τους ισχυρισμούς, χαρακτηρίζοντάς τους “ελλιπή παράθεση γεγονότων” και λέγοντας ότι η Binance “δεν εμπορεύεται με σκοπό το κέρδος ούτε “χειραγωγεί” την αγορά”.

Η Binance έλαβε προπαρασκευαστική άδεια ελάχιστου βιώσιμου προϊόντος (MVP) από την VARA τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η άδεια επιτρέπει στην πλατφόρμα να δημιουργήσει γραφείο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να παρέχει υπηρεσίες ανταλλαγής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων σε προεπιλεγμένους επενδυτές. Ωστόσο, η εταιρεία δεν μπορεί ακόμη να προσφέρει τοπικά ρυθμιζόμενες υπηρεσίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο εμιράτο.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρύπτο με βάση τον όγκο συναλλαγών θα πρέπει να υποβάλει τις απαραίτητες απαιτήσεις στη VARA για να αναβαθμίσει σε λειτουργική άδεια MVP, η οποία θα της επιτρέψει να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ειδικευμένους ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, προτού εξασφαλίσει άδεια πλήρους προϊόντος αγοράς.

Επί του παρόντος, μόνο ο θεματοφύλακας ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Hex Trust έχει εξασφαλίσει άδεια λειτουργίας MVP από τη ρυθμιστική αρχή του Ντουμπάι.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της VARA, οι VASP που παρέχουν ήδη τις υπηρεσίες τους πρέπει να συμμορφωθούν με τις απαιτήσεις τους πριν από το τέλος Ιουνίου.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: