Η ΕΕ χρειάζεται περαιτέρω προσπάθειες για την εφαρμογή των κανονισμών κρύπτο – CEO της Btc.x

Ο διευθύνων σύμβουλος της Btc.x, Christian Anders, πιστεύει ότι παρά την υπογραφή των κανονισμών για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA), η Ευρωπαϊκή Ένωση ίσως χρειαστεί να ασκήσει πολύ περισσότερες πιέσεις στις διάφορες ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές και κυβερνήσεις.

Σε συνέντευξή του στο Cointelegraph, ο Anders σημείωσε ότι για να γίνει αποδεκτό το πλαίσιο κρύπτο που αναφέρεται στο MiCA στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Σουηδία, ίσως χρειαστεί λίγο “σπρώξιμο”. Είπε ότι το MiCA δίνει στη βιομηχανία κρύπτο ένα πλαίσιο και αναμένεται να φέρει σαφήνεια.

Ο Anders ανέφερε ότι καθώς τα ανταλλακτήρια κρύπτο περιμένουν με ανυπομονησία την πλήρη εφαρμογή του πλαισίου MiCA, ορισμένες χώρες, όπως η Σουηδία, διστάζουν να εκδώσουν νέες άδειες για εταιρείες κρύπτο . Τόνισε ότι οι κυβερνήσεις αυτές δεν μπορούν να σταματήσουν το πλαίσιο, αλλά μπορούν να καθυστερήσουν την πρόοδό του. Επιπλέον, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο οι κυβερνήσεις να θεωρήσουν το πλαίσιο MiCA ανεπαρκές, οδηγώντας σε μια αμφίπλευρη δυναμική εξουσίας.

Όταν ρωτήθηκε η γνώμη του σχετικά με το ποιο ανταλλακτήριο κρύπτο θα είναι το επόμενο για το οποίο θα επιτεθεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), ο Anders είπε ότι πιστεύει ότι το Crypto.com θα μπορούσε να είναι ο επόμενος πιθανός στόχος. Είπε ότι έχει μια σουηδική προοπτική και θα μπορούσε να συσχετιστεί με την πρόσφατη καταστολή της SEC στην Binance και την Coinbase, προσθέτοντας ότι η SEC και η κυβέρνηση της Σουηδίας έχουν παρόμοια προσέγγιση στα κρύπτο , με τις ρυθμιστικές προκλήσεις στη Σουηδία να συμβαίνουν σε μικρότερη κλίμακα από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Anders παραμένει αισιόδοξος για το Bitcoin, απορρίπτοντας τυχόν αρνητικές αντιλήψεις. Πιστεύει ότι οι προσπάθειες των τραπεζών και των κυβερνήσεων να εμποδίσουν την ανάπτυξη των κρύπτο τροφοδοτούν μόνο τον ενθουσιασμό. Υποστηρίζει ότι η υπεροχή του BTC γίνεται εμφανής όταν συγκρίνεται με το ελαττωματικό νομισματικό σύστημα fiat και το άγχος που προκαλεί ο πληθωρισμός.

Ο διευθύνων σύμβουλος υπογράμμισε επίσης την άνοδο της εξορυκτικής βιομηχανίας. Σημείωσε ότι η εξόρυξη Bitcoin κερδίζει έδαφος στην Ευρώπη, ιδίως με την αυξανόμενη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Επιπλέον, τόνισε ότι το ενδιαφέρον της νεότερης γενιάς για αυτές τις τεχνολογίες εδραιώνει τον ρόλο τους στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: