Επικείμενη έναρξη του Leveraged Bitcoin Futures ETF που έχει οριστεί για την Τρίτη

Το Volatility Shares’ 2x Bitcoin Strategy ETF (BITX) πρόκειται να γράψει ιστορία ως το πρώτο μοχλευμένο ETF κρυπτονομισμάτων που διατίθεται στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σύμφωνα με στέλεχος της Volatility Shares, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επέτρεψε στο ETF να τεθεί σε ισχύ, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκτόξευσή του την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Stuart Barton, επικεφαλής επενδύσεων της Volatility Shares, επιβεβαίωσε ότι η SEC δεν απέρριψε την αίτηση για το ETF 2x, σηματοδοτώντας θετική έκβαση και επιτρέποντας την είσοδο του ETF στην αγορά. Ο Barton εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για τη συμπερίληψη των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στο περιτύλιγμα του ETF, τονίζοντας τη σημασία αυτής της εξέλιξης.

Με ένα μοχλευμένο ETF 2x, οι επενδυτές μπορούν να αποκτήσουν έκθεση στο Bitcoin βάζοντας μόνο το ήμισυ της αξίας του περιουσιακού στοιχείου. Η κατάθεση του ενημερωτικού δελτίου του ETF περιέγραψε τον στόχο του να αντιστοιχεί στον δείκτη CME Bitcoin Futures Daily Roll Index, εξασφαλίζοντας την ευθυγράμμιση με την αγορά προθεσμιακών συμβολαίων.

Η έγκριση του μοχλευμένου Bitcoin Futures ETF έρχεται εν μέσω της συνεχούς ανόδου της αξίας του Bitcoin, που ξεπέρασε το όριο των 30.000 δολαρίων. Το αυξανόμενο ενδιαφέρον για το Bitcoin και άλλα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία ώθησε μεγάλες παραδοσιακές επενδυτικές εταιρείες, όπως η BlackRock, να καταθέσουν αιτήσεις για spot Bitcoin ETFs στην SEC.

Ενώ η SEC έχει διστάσει να εγκρίνει spot-based ETF προϊόντα, αρκετά futures-based ETFs διαπραγματεύονται ήδη. Ωστόσο, οι προηγούμενες προσπάθειες για τη δρομολόγηση μοχλευμένων προθεσμιακών προϊόντων Bitcoin αντιμετώπισαν προκλήσεις όσον αφορά την εξασφάλιση των απαραίτητων ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Η κυκλοφορία του 2x Bitcoin Strategy ETF σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην εξέλιξη των επενδυτικών προϊόντων κρυπτονομισμάτων. Παρέχει στους επενδυτές μια μοχλευμένη οδό για να αποκτήσουν έκθεση στις κινήσεις των τιμών του Bitcoin, αν και με αυξημένους κινδύνους που συνδέονται με τη μόχλευση. Καθώς το ETF αρχίζει να διαπραγματεύεται την Τρίτη, οι συμμετέχοντες στην αγορά θα παρακολουθούν στενά την απόδοσή του και την ανταπόκριση των επενδυτών που επιδιώκουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του Bitcoin μέσω ενός μοχλευμένου επενδυτικού οχήματος.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: