Η Ripple συμμετέχει στην Παγκόσμια Ομάδα Εργασίας για την προώθηση των διασυνοριακών πληρωμών στο πλαίσιο της BIS

Η Τράπεζα Διεθνών Διακανονισμών (BIS) έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα προς την προώθηση των διασυνοριακών πληρωμών μέσω της ομάδας εργασίας της που μόλις παρουσιάστηκε για τη διαλειτουργικότητα και την επέκταση (PIE). Ο εντυπωσιακός κατάλογος των συμμετεχόντων περιλαμβάνει πλέον το πρωτοποριακό δίκτυο ψηφιακών πληρωμών με βάση τo blockchain, Ripple.

Η ανακοίνωση που έγινε στις 9 Αυγούστου ρίχνει φως στην πρόσφατη συνεδρίαση της ειδικής ομάδας PIE που πραγματοποιήθηκε στις 11 Μαΐου. Βασικός στόχος αυτής της συνεργατικής πρωτοβουλίας είναι η ενίσχυση των διασυνοριακών πληρωμών και η ευθυγράμμιση με τους ποσοτικούς στόχους που ενέκρινε η G20. Λειτουργώντας υπό την αιγίδα της Επιτροπής Πληρωμών και Υποδομών Αγοράς της BIS, η ειδική ομάδα έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει το τοπίο των παγκόσμιων πληρωμών.

Κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή διαδραματίζει η βελτιστοποίηση της προσβασιμότητας, των ωρών λειτουργίας και των συνδέσεων των συστημάτων πληρωμών. Η ομάδα εργασίας PIE επιδιώκει να σφυρηλατήσει ισχυρούς δεσμούς μεταξύ των διαφόρων συστημάτων πληρωμών, ενορχηστρώνοντας την ενσωμάτωση των διεπαφών προγραμματισμού εφαρμογών και των στοιχείων ανταλλαγής μηνυμάτων. Τέτοιες βελτιώσεις υπόσχονται να δρομολογήσουν μια μετασχηματιστική εξέλιξη στις διασυνοριακές πληρωμές.

Η Ripple, καινοτόμο μέλος αυτής της ομάδας εργασίας, πρόκειται να συνεργαστεί με διακεκριμένους ομολόγους της, όπως η Mastercard και η SWIFT. Μαζί, είναι σε θέση να προωθήσουν το γενικότερο όραμα της BIS για την προώθηση της απρόσκοπτης διαλειτουργικότητας στις διασυνοριακές πληρωμές.

Η BIS υπογραμμίζει ότι η καταλυτική βελτίωση των συστημάτων πληρωμών εξαρτάται από την αρμονική ευθυγράμμιση των προσπαθειών των ενδιαφερομένων φορέων του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα σε όλο τον κόσμο. Ο περίπλοκος χαρακτήρας του οικοσυστήματος των διασυνοριακών πληρωμών απαιτεί ένα ενιαίο μέτωπο, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της διατομεακής συνεργασίας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, τα φώτα της δημοσιότητας παραμένουν στραμμένα στη συνεχιζόμενη νομική διαμάχη μεταξύ της Ripple Labs και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC). Σε μια πρόσφατη ανατροπή, η SEC επιδιώκει την άσκηση έφεσης με ασφαλιστικά μέτρα, σηματοδοτώντας ένα αξιοσημείωτο κεφάλαιο σε αυτό το νομικό έπος υψηλού κινδύνου. Το προληπτικό βήμα της SEC περιλαμβάνει τη ζήτηση μιας νέας αξιολόγησης της απόφασης, ακόμη και καθώς συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης. Η εξέλιξη αυτή προσθέτει ένα ακόμη επίπεδο ίντριγκας στην εξελισσόμενη αφήγηση μεταξύ της Ripple και της ρυθμιστικής αρχής.

Συνοψίζοντας, η ένταξη της Ripple στην ομάδα εργασίας PIE της BIS σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επανάστασης στις διασυνοριακές πληρωμές. Η συνεργατική επιδίωξη της ενισχυμένης διαλειτουργικότητας και της ευθυγράμμισης με τα παγκόσμια πρότυπα υπογραμμίζει τη συλλογική δέσμευση των συμμετεχόντων. Ταυτόχρονα, η νομική διαμάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εισάγει μια νέα διάσταση στο ταξίδι της Ripple, εισάγοντας προσδοκία στην πορεία της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: