Η Ripple καλωσορίζει τον κανονισμό MiCA καθώς η αγωγή στις ΗΠΑ υπογραμμίζει την έλλειψη σαφήνειας

Ο πάροχος υπηρεσιών πληρωμών κρυπτονομισμάτων Ripple συνεχίζει να βλέπει την παγκόσμια υιοθέτηση των υπηρεσιών πληρωμών του, παρά τη μακρόχρονη νομική μάχη με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC) σχετικά με το XRP token.

Σε μια ευρεία συνέντευξη στο Money 20/20 στο Άμστερνταμ, ο Sendi Young, διευθύνων σύμβουλος της Ripple για την Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο, ανέλυσε την αυξανόμενη εμβέλεια της εταιρείας παγκοσμίως, παρά τον συνεχιζόμενο ρυθμιστικό έλεγχο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα ανταλλακτήρια και οι επιχειρήσεις κρυπτονομισμάτων έχουν συγκρουστεί με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ κατά το τελευταίο έτος, με την έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας να απειλεί να καταπνίξει την καινοτομία και την υιοθέτηση υπηρεσιών, συστημάτων και κρυπτονομισμάτων που βασίζονται στο blockchain.

Εν τω μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε καλό δρόμο για τη θεσμοθέτηση μιας σειράς απαιτήσεων και προτύπων για τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο, μετά την υπογραφή της πολυαναμενόμενης νομοθεσίας για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (Markets in Crypto-Assets – MiCA) στις 31 Μαΐου.

Η απόκλιση των ρυθμιστικών προοπτικών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη είναι μεγάλη, δήλωσε ο Young στο Cointelegraph, υπογραμμίζοντας την επιχειρηματική ανάπτυξη της Ripple εκτός των ΗΠΑ, η οποία οφείλεται εν μέρει στην προοδευτική ρυθμιστική εποπτεία στις διάφορες αγορές:

“Αυτή η αγωγή είναι πολύ απομονωμένη στους κανονισμούς των ΗΠΑ ή στην έλλειψη σαφήνειας και βεβαιότητας αυτών. Σχεδόν τονίζει το είδος του περιβάλλοντος που έχουμε στην Ευρώπη και το Ηνωμένο Βασίλειο”.

Ο Young πρόσθεσε ότι η Ripple συνεχίζει να ενισχύει τις συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τον ανοιχτό διάλογο με τις ρυθμιστικές αρχές και τους φορείς χάραξης πολιτικής, με τα δύο μέρη να αλληλοεκπαιδεύονται καθώς αναπτύσσεται ο κλάδος:

“Επιτρέπει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων και την καινοτομία. Θα έλεγα ότι είμαστε πολύ τυχεροί σε αυτό το περιβάλλον του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης, το οποίο θέτει πρότυπα σε παγκόσμιο επίπεδο”.

Σε ευρωπαϊκό πλαίσιο, ο Young πιστεύει ότι το ρυθμιστικό πλαίσιο MiCA θα διευκολύνει ένα “ισότιμο πεδίο ανταγωνισμού” που θα προάγει τον υγιή ανταγωνισμό και την καινοτομία στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, ενώ παράλληλα θα ενθαρρύνει την υιοθέτηση από τους παραδοσιακούς χρηματοπιστωτικούς φορείς.

“Νομίζω ότι εκεί είναι που έχουμε δει πολύ μεγαλύτερη υιοθέτηση από το mainstream και τα πραγματικά οφέλη της χρησιμότητας των κρύπτο να γίνονται αντιληπτά. Χωρίς σαφή ρύθμιση, αυτό είναι αδύνατο. Αυτό το βλέπω ως το πρώτο βήμα για την επίτευξη μεγαλύτερης υιοθέτησης από το mainstream”.

Ο Young υπογράμμισε το διευρυνόμενο καλάθι υπηρεσιών της Ripple που αποσκοπεί στη σύνδεση σε ένα όλο και πιο διασυνδεδεμένο οικονομικό οικοσύστημα. Αυτό διευκολύνεται εν μέρει από τις κρίσιμες ράμπες εισόδου και εξόδου από το fiat, καθώς και από την ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDC) και των stablecoins:

“Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν αριθμό διαφορετικών νομισμάτων και CBDCs. Όλα θα συνυπάρχουν, και αυτή η ικανότητα διαλειτουργικότητας, η δυνατότητα εισόδου και εξόδου, θα είναι πολύ σημαντική”.

Η συνεχιζόμενη δίκη της Ripple με την SEC πήρε μια ενδιαφέρουσα τροπή τον Ιούνιο του 2023, καθώς τα αναμενόμενα με ανυπομονησία έγγραφα που αφορούσαν μια ομιλία του πρώην διευθυντή του τμήματος εταιρικών οικονομικών της SEC, Bill Hinman, ανέδειξαν αντιφατικές απόψεις σχετικά με την ταξινόμηση των κρυπτονομισμάτων ως κινητών αξιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: