Τα έγγραφα Hinman υποδηλώνουν ότι η SEC είναι ο λάθος οργανισμός για τη διακυβέρνηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων

Στις 13 Ιουνίου, τα πολυαναμενόμενα έγγραφα του Χίνμαν αποσφραγίστηκαν τελικά και δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με μια σημαντική ομιλία που εκφώνησε το 2018 ο Bill Hinman, πρώην διευθυντής του τμήματος εταιρικής χρηματοδότησης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC).

Σε αυτή την ομιλία του 2018, ο Hinman μοιράστηκε την άποψή του ότι το ETH, ένα από τα μεγαλύτερα κρυπτονομίσματα, δεν θα πρέπει να κατηγοριοποιείται ως αξιόγραφο. Τα έγγραφα του Hinman αποτελούνται από εσωτερικές επικοινωνίες εντός της SEC, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των συζητήσεων και των εκτιμήσεων του οργανισμού που προηγήθηκαν και ακολούθησαν την ομιλία του Hinman.

Με αφορμή την πρόσφατη δημοσιοποίηση των εγγράφων, η Cointelegraph απευθύνθηκε στον John Deaton, δικηγόρο κρύπτο και ιδρυτή της CryptoLaw, για να ρίξει φως στη σημασία των εγγράφων.

Στη συνέντευξη, ο Deaton τόνισε ότι τα έγγραφα παρέχουν υποστήριξη για την Ripple, την Coinbase και άλλες οντότητες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό που αντιλαμβάνεται ως άδικη στοχοποίηση από τις ρυθμιστικές αρχές. Ο Deaton πρότεινε ότι τα έγγραφα αυτά δεν μπορούν μόνο να επηρεάσουν την κοινή γνώμη, αλλά ενδεχομένως να διαμορφώσουν και τις νομοθετικές συζητήσεις στο Κογκρέσο, καθώς εγείρουν ανησυχίες σχετικά με τη συμπεριφορά των ρυθμιστικών αρχών και την ερμηνεία των υφιστάμενων νόμων.

Σύμφωνα με τα λόγια του: “Τα έγγραφα είναι αυτό που περίμενα με δύο τρόπους. Πρώτον, βοηθούν την Ripple, την Coinbase και άλλους που στοχοποιούνται άδικα από τις ρυθμιστικές αρχές που παίζουν γρήγορα και χαλαρά με τον νόμο που ορκίστηκαν να υπερασπίζονται. Το πόσο βοηθάει στη δικαστική αίθουσα μένει να φανεί, αλλά σίγουρα βοηθάει στο δικαστήριο της κοινής γνώμης και στους διαδρόμους του Κογκρέσου. Δεύτερον, αναδεικνύει τις τεράστιες συγκρούσεις συμφερόντων και τα κατάφωρα φαινόμενα απρέπειας του William Hinman και του Jay Clayton”.

Ο Κλέιτον, Αμερικανός δικηγόρος, διετέλεσε προηγουμένως πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από τις 4 Μαΐου 2017 έως τις 23 Δεκεμβρίου 2020.

Όσον αφορά τις συγκεκριμένες επιπτώσεις στη συνεχιζόμενη νομική μάχη μεταξύ της Ripple και της SEC, ο Deaton σημείωσε ότι “τα ίδια τα έγγραφα δεν επηρεάζουν την υποκείμενη ανάλυση του δικαστή σχετικά με το αν το XRP προσφέρθηκε/πωλήθηκε από την Ripple ως επενδυτικό συμβόλαιο ή το καθεστώς του XRP στις δευτερογενείς αγορές στις Ηνωμένες Πολιτείες”. Ωστόσο, ενισχύουν το επιχείρημα της Ripple ότι η ομιλία που εκφώνησε ο Hinman προκάλεσε σύγχυση στην αγορά και εμπόδισε την ικανότητα των συμμετεχόντων στην αγορά να κατανοήσουν τι απαγορεύεται βάσει των υφιστάμενων κανονισμών. Ο ίδιος μοιράστηκε:

“Τα έγγραφα βοηθούν την Ripple (και άλλους) στο επιχείρημα ότι η ομιλία προκάλεσε μεγαλύτερη σύγχυση στις αγορές, με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες στην αγορά να μην έχουν επαρκή ενημέρωση για το τι απαγορεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία”.

Ο Deaton υπογράμμισε περαιτέρω τις πιθανές συνέπειες των εγγράφων για τον Ether και τα ERC-20 tokens. Πρότεινε ότι τα έγγραφα μπορεί να ενισχύσουν τη θέση του Ether μειώνοντας την πιθανότητα να χαρακτηριστεί ως αξιόγραφο από την SEC. Εξήγησε:

“Νομίζω ότι τα έγγραφα της ομιλίας είναι καλά για να χαρακτηριστεί ποτέ το Ethereum ως αξιόγραφο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Θα μπορούσε επίσης να βοηθήσει τα ERC-20 tokens όπως το Dragonchain επειδή αυτά τα tokens διέπονται από το blockchain του Ethereum και αν η SEC ισχυριστεί ότι το δίκτυο είναι επαρκώς αποκεντρωμένο, τότε αυτά τα tokens έχουν ακόμη καλύτερο επιχείρημα δίκαιης ειδοποίησης από την Ripple”.

Σε σχέση με τις συνολικές επιπτώσεις των εγγράφων, ο Deaton εξέφρασε την πεποίθησή του ότι υπογραμμίζουν την ανάγκη παρέμβασης του Κογκρέσου και παροχής σαφήνειας στη διακυβέρνηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Πρότεινε ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μπορεί να μην είναι η κατάλληλη υπηρεσία για την εποπτεία της βιομηχανίας κρύπτο, δεδομένων των προφανών συγκρούσεων συμφερόντων και της ακαταλληλότητας που επισημαίνονται από τα έγγραφα. Ο ίδιος μοιράστηκε:

“Νομίζω ότι τα έγγραφα προωθούν την έκκληση προς το Κογκρέσο να παρέμβει και να παράσχει σαφήνεια και ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είναι ο λάθος οργανισμός για τη διακυβέρνηση των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

Τέλος, ο Deaton ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα από τον γενικό επιθεωρητή για τον λόγο που ο Hinman επέμεινε να εκφωνήσει την ομιλία παρά τις προειδοποιήσεις του Γραφείου του Γενικού Συμβούλου της SEC και του διευθυντή των αγορών συναλλαγών. Ο Deaton επεσήμανε ότι ο Hinman αναφέρθηκε στην ομιλία ως “ομιλία για το ETH”, εγείροντας περαιτέρω ερωτήματα σχετικά με πιθανές προκαταλήψεις και κίνητρα. Ο ίδιος σημείωσε: “Ο κ. Ντιτόν δεν είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο:

“Νομίζω ότι τα έγγραφα αποτελούν έκκληση για έρευνα από την IG σχετικά με το γιατί επέμεινε στην ομιλία ο William Hinman. Το Γραφείο του Γενικού Νομικού Συμβούλου προειδοποίησε να μην δοθεί άδεια στο Ether και ο διευθυντής των αγορών συναλλαγών είπε συγκεκριμένα ότι η ομιλία θα οδηγούσε σε “μεγαλύτερη σύγχυση στην αγορά”. Αλλά ο Hinman ήταν αποφασισμένος να την δώσει. Στο ηλεκτρονικό του μήνυμα αποκάλεσε την ίδια την ομιλία “ομιλία του Ethereum”.

Ο Deaton δεν είναι ο μόνος επαγγελματίας που πιστεύει ότι πρέπει να γίνει έρευνα. Ο Stuart Alderoty, επικεφαλής νομικός σύμβουλος της Ripple, εξέφρασε παρόμοια συναισθήματα στον λογαριασμό του στο Twitter. Ζήτησε να διεξαχθεί έρευνα για να γίνει κατανοητό “τι ή ποιος επηρέασε τον Hinman, γιατί αγνοήθηκαν οι συγκρούσεις (ή, τουλάχιστον, τα φαινόμενα συγκρούσεων) και γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διαφήμισε την ομιλία γνωρίζοντας ότι θα δημιουργούσε “μεγαλύτερη σύγχυση””.

Η δημοσίευση αυτών των εγγράφων προκάλεσε συζητήσεις σχετικά με τον ρόλο των ρυθμιστικών αρχών, τη σαφήνεια των υφιστάμενων νόμων και την ανάγκη εποπτείας στον ταχέως εξελισσόμενο κλάδο των κρύπτο. Καθώς η νομική μάχη μεταξύ της Ripple και της SEC συνεχίζεται, το περιεχόμενο αυτών των εγγράφων μπορεί να έχει ευρύτερες επιπτώσεις τόσο για το ρυθμιστικό τοπίο όσο και για τους συμμετέχοντες στην αγορά.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: