Η Revolut διακόπτει τις προσφορές κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες εν μέσω ρυθμιστικών ανησυχιών

Η Revolut, η φιλική προς τα κρυπτονομίσματα νεοτράπεζα συναλλαγών, κάνει ένα βήμα πίσω από τις υπηρεσίες κρύπτο στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των συνεχιζόμενων ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων. Μετά την ανακοίνωση της μερικής διαγραφής ορισμένων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από την πλατφόρμα της, η Revolut αποφάσισε να αναστείλει όλες τις υπηρεσίες κρύπτο για τους χρήστες της στις ΗΠΑ. Η εταιρεία μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες.

Σε συνεργασία με τον τραπεζικό συνεργάτη της στις ΗΠΑ, η Revolut στοχεύει να αναστείλει σταδιακά την πρόσβαση σε κρύπτο μέσω της πλατφόρμας της, αρχής γενομένης από τις 2 Σεπτεμβρίου 2023. Μέχρι τις 3 Οκτωβρίου 2023, η αναστολή θα ολοκληρωθεί και οι υπηρεσίες κρύπτο της Revolut για τους πελάτες των ΗΠΑ θα απενεργοποιηθούν πλήρως. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες των ΗΠΑ δεν θα μπορούν πλέον να αγοράζουν, να πωλούν ή να κατέχουν κρυπτονομίσματα μέσω της Revolut.

Ένας εκπρόσωπος της Revolut διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό μέρος των παγκόσμιων πελατών κρύπτο της εταιρείας, που ανέρχεται σε περίπου 1%. Ο εκπρόσωπος τόνισε επίσης ότι η Revolut θα συνεχίσει να λειτουργεί τις μη κρύπτο δραστηριότητές της στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Παρά την αναγνώριση της πιθανής απογοήτευσης που μπορεί να προκαλέσει αυτή η κίνηση, η Revolut τόνισε ότι η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία. Οι εκπρόσωποι της τράπεζας εξέφρασαν κατανόηση για τις ανησυχίες και τα ερωτήματα των πελατών κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ και διαβεβαίωσαν ότι μια ειδική ομάδα υποστήριξης θα είναι διαθέσιμη για να τους βοηθήσει μέσω του in-app chat.

Η διαδικασία αναστολής των υπηρεσιών κρυπτογράφησης στις ΗΠΑ ξεκίνησε με τη διαγραφή κρυπτονομισμάτων όπως το Cardano (ADA), το Polygon (MATIC) και το Solana (SOL), που ανακοίνωσε η Revolut στα τέλη Ιουνίου. Η εταιρεία είχε προγραμματίσει να προχωρήσει στις διαγραφές τον Σεπτέμβριο. Πριν από αυτή την αναστολή, η Revolut υποστήριζε περίπου 30 κρυπτονομίσματα για τους χρήστες της στις ΗΠΑ.

Η Revolut δεν είναι ο μόνος μεγάλος πάροχος υπηρεσιών κρύπτο που αντιμετωπίζει προκλήσεις στην αγορά των ΗΠΑ. Στα μέσα Ιουνίου, η Crypto.com, ένα σημαντικό παγκόσμιο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, ανακοίνωσε επίσης την αναστολή των υπηρεσιών προς τους θεσμικούς πελάτες της στις Ηνωμένες Πολιτείες. Οι εξελίξεις αυτές αντικατοπτρίζουν την τρέχουσα ρυθμιστική πολυπλοκότητα που περιβάλλει τον χώρο των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, επηρεάζοντας τις δραστηριότητες και τις προσφορές των παρόχων υπηρεσιών.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: