Αμερικανοί βουλευτές επιπλήττουν τους προεδρικούς συμβούλους για τις θέσεις κρύπτο στην οικονομική έκθεση

Οι βουλευτές των Ηνωμένων Πολιτειών Warren Davidson και Mike Flood έστειλαν επιστολή στον πρόεδρο του Συμβουλίου Οικονομικών Συμβούλων (CEA) ζητώντας εξηγήσεις για ένα κεφάλαιο που ετοίμασε ο οργανισμός για την “Οικονομική Έκθεση του Προέδρου”, το οποίο εξέφραζε “εχθρική άποψη απέναντι στο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”.

Η έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο τον Μάρτιο, περιείχε ένα κεφάλαιο με τίτλο “Η πραγματικότητα των κρύπτο περιουσιακών στοιχείων” που υποστήριζε ότι τα εν λόγω περιουσιακά στοιχεία “δεν έχουν αποφέρει κανένα από τα υποσχόμενα οφέλη”. Η γνωμοδότηση του οργανισμού σηματοδότησε την αντιστροφή της θέσης που είχε ληφθεί στο “Εκτελεστικό Διάταγμα του προέδρου για τη διασφάλιση της υπεύθυνης ανάπτυξης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων”, υποστήριξαν οι νομοθέτες. Έγραψαν:

“Εργαζόμαστε για να κάνουμε το καθήκον μας στο Κογκρέσο για να προωθήσουμε ένα ρυθμιστικό καθεστώς για τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που θα επιτρέψει σε αυτό το καινοτόμο οικοσύστημα να ευδοκιμήσει στις ΗΠΑ, θεσπίζοντας παράλληλα κρίσιμες προστασίες”.

“Λαμβάνοντας μια τόσο εχθρική στάση απέναντι στο οικοσύστημα των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, η Διοίκηση απλώς ωθεί την καινοτομία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην εξωχώρια αγορά”, έγραψαν. Αυτή η στάση, πρόσθεσαν, θα αρχίσει να “τραβάει κεφάλαια και οικονομική ανάπτυξη μακριά από τις ΗΠΑ προς όφελος άλλων χωρών”.

Η επιστολή δημιούργησε ερωτήματα, πολλά από τα οποία ήρθαν αμέσως στο μυαλό των υποστηρικτών των κρύπτο, οι οποίοι διαφώνησαν με τους ισχυρισμούς της έκθεσης. Οι συγγραφείς ρωτούσαν πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να συμμορφωθούν με τον νόμο “όταν οι νόμοι που φέρονται να ισχύουν είναι αντικρουόμενοι, για παράδειγμα όταν ένα προϊόν θεωρείται ταυτόχρονα τίτλος και εμπόρευμα”.

Ρώτησαν περαιτέρω γιατί ο οργανισμός απέρριψε τον ρόλο του Κογκρέσου λέγοντας ότι μεγάλο μέρος της δραστηριότητας στον χώρο των κρύπτο καλύπτεται από τους υφιστάμενους κανονισμούς. Έγραψαν: “Είναι η άποψη της CEA ότι η νομοθεσία του Κογκρέσου δεν θα μετριάσει τους πιθανούς κινδύνους και δεν θα παρέχει στους καταναλωτές μεγαλύτερη προστασία από ό,τι υπάρχει σήμερα;”.

Τέλος, οι νομοθέτες ζήτησαν να μάθουν γιατί η υπηρεσία, η οποία αποτελεί μέρος του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ισχυρίστηκε ότι το σύστημα άμεσων πληρωμών FedNow που πρόκειται να ξεκινήσει σύντομα και το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας θα είναι απλούστερο και αποτελεσματικότερο από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία για την αναβάθμιση του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η επιστολή δεν εξηγούσε ποιον σκοπό θα εξυπηρετούσαν οι ζητούμενες πληροφορίες. Οι συντάκτες έθεσαν προθεσμία 26 Μαΐου για τις απαντήσεις.

Ο Ντέιβιντσον είναι μακροχρόνιος υποστηρικτής των κρύπτο, ο οποίος τον Απρίλιο εισήγαγε νομοθεσία για την απομάκρυνση του Γκάρι Γκένσλερ από την προεδρία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο Flood εισήγαγε νομοσχέδιο ως πολιτειακός νομοθέτης της Νεμπράσκα το 2021, το οποίο θα επέτρεπε στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της πολιτείας να λειτουργούν επιχειρήσεις καταθέσεων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων. Το νομοσχέδιο αυτό υπογράφηκε ως νόμος. Σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ο Flood υποστήριξε τον “Νόμο του αντιπροσώπου Tom Emmer για το CBDC Anti-Surveillance State Act” όταν παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: