Η Κίνα θα αναβαθμίσει τα εθνικά πρότυπα blockchain έως το 2025

Οι Κινέζοι αξιωματούχοι αναπτύσσουν ενεργά τη βιομηχανία fintech, με ιδιαίτερη έμφαση στην τεχνολογία blockchain, παρά την αυστηρή τους στάση στα κρυπτονομίσματα.

Στις 28 Μαρτίου, το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής (MIIT), ένας επόπτης για την κινεζική βιομηχανία fintech, δήλωσε ότι σκοπεύει να βελτιώσει τα πρότυπα για την ανάπτυξη τεχνολογίας blockchain έως το έτος 2025.

Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα προσχέδιο των κατευθυντήριων γραμμών του που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του υπουργείου, το οποίο καλεί επίσης την κοινή γνώμη για το θέμα της ανάπτυξης blockchain από «όλα τα κοινωνικά στρώματα».

Η Κίνα σκοπεύει να έχει διευκρινίσει το επίπεδο σχεδιασμού για το σύστημα προτύπων της τεχνολογίας blockchain και κατανεμημένων βιβλίων μέχρι κάποια στιγμή φέτος, δίνοντας στο κοινό προθεσμία μέχρι τις 28 Απριλίου για να κάνει οποιαδήποτε περαιτέρω συνεισφορά στο σχέδιο.

Αυτή η εξέλιξη συνάδει με το 5ετές σχέδιο της Κίνας για «Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη και Όραμα 2035 της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας», στο οποίο όριζε προθεσμία για το έτος 2025 για ορισμένες τεχνολογικές εξελίξεις.

Τέτοιες εξελίξεις περιλαμβάνουν τις ψηφιακές βιομηχανίες, στις οποίες το blockchain αναφέρεται ως στόχος που θα “αναπτυχθεί ισχυρότερα και θα βελτιωθεί η ποιότητα βιομηχανιών όπως ο εξοπλισμός επικοινωνιών, τα βασικά ηλεκτρονικά εξαρτήματα και το βασικό λογισμικό”.

Τον Φεβρουάριο, η Κίνα ανακοίνωσε σχέδια για ένα νέο εθνικό ερευνητικό κέντρο blockchain . Το κέντρο στοχεύει να συνδέσει κινεζικά πανεπιστήμια, προγραμματιστές και επιχειρήσεις blockchain με την έρευνα βασικών τεχνολογιών blockchain για να προωθήσει την επέκταση της βιομηχανίας.

Τον Σεπτέμβριο του 2022, η κινεζική κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι η χώρα αποτελεί περίπου το 84% όλων των αιτήσεων blockchain που έχουν υποβληθεί σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι μόνο το 19% όλων των υποβληθέντων αιτήσεων έλαβε έγκριση. 

Ωστόσο, η κινεζική βιομηχανία blockchain είναι ενεργή. Σύμφωνα με ένα εθνικό white paper, η Κίνα έχει επί του παρόντος περισσότερες από 1.400 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη βιομηχανία blockchain της.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: