Η πεποίθηση της MicroStrategy για το Bitcoin είναι “ισχυρή”, καθώς δημοσιεύει κέρδη του πρώτου τριμήνου

Η πλατφόρμα επιχειρηματικής ευφυΐας MicroStrategy επανέλαβε τη δέσμευσή της στην επενδυτική στρατηγική της για το Bitcoin μετά την επίτευξη των πρώτων τριμηνιαίων κερδών της από το 2020.

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Michael Saylor επέστρεψε στο πράσινο το πρώτο τρίμηνο του 2023 με κέρδη 94 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αποδόθηκαν σε μεγάλο βαθμό σε ένα εφάπαξ όφελος φόρου εισοδήματος ύψους 453,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Εκτός από το φορολογικό όφελος, η εταιρεία εξαργύρωσε έσοδα 121,9 εκατ. δολαρίων, αυξημένα κατά 2,2% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Ο Phong Lee, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, εξήγησε στη δήλωση της 1ης Μαΐου ότι η “πεποίθηση” της MicroStrategy για την επενδυτική στρατηγική του Bitcoin είναι τόσο “ισχυρή” όσο ποτέ άλλοτε:

“Η πεποίθηση για τη στρατηγική μας για το Bitcoin παραμένει ισχυρή, καθώς το περιβάλλον των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων συνεχίζει να ωριμάζει.”

“Παραμένουμε πειθαρχημένοι στο κόστος, ενώ επενδύουμε στην ανάπτυξη, και θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τη διπλή στρατηγική μας για την ανάπτυξη της επιχείρησης λογισμικού επιχειρηματικής ευφυΐας και την απόκτηση Bitcoin για το μέλλον”, πρόσθεσε.

Ο Lee τόνισε επίσης ότι η “βασική της δραστηριότητα” δεν επηρεάζεται από τις βραχυπρόθεσμες διακυμάνσεις των τιμών του BTC.

Ο Saylor, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου της MicroStrategy, απέδωσε το επιτυχημένο τρίμηνο στην απότομη εκτέλεση του βασικού επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας και στην επενδυτική θέση της για το Bitcoin, την οποία χαρακτήρισε ως “σωστή στρατηγική”, προσθέτοντας:

“Έτσι, τελικά, δεν είναι εύκολο να δούμε ποια καλύτερη στρατηγική θα μπορούσε να υπάρξει. Και έτσι, είμαστε ισχυροί υποστηρικτές μιας στρατηγικής Bitcoin. Και όπως μπορείτε να δείτε από αυτό το διάγραμμα, η απλή απόκτηση και κατοχή Bitcoin με συνετό τρόπο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεπεράσετε την αγορά”.

Ο υποστηρικτής του Bitcoin προέβλεψε ότι οι επενδυτές θα εγκαταλείψουν σύντομα τις θέσεις τους σε περιουσιακά στοιχεία κρύπτο που βρίσκονται “στο μικροσκόπιο του ρυθμιστικού περιβάλλοντος”, τα οποία με τη σειρά τους θα “εισρεύσουν στο Bitcoin”.

Ο οικονομικός διευθυντής της MicroStrategy, Andrew Kang, πρόσθεσε ότι η εταιρεία κατάφερε επίσης να μειώσει τη μόχλευσή της, αποπληρώνοντας το δάνειο ύψους 161 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε λάβει από τη Silverage Bank, η οποία έχει πλέον καταρρεύσει:

“Αποσύροντας το χρέος, αποδεσμεύσαμε επίσης όλα τα Bitcoin που είχαν δοθεί ως εγγύηση για την εξασφάλιση του δανείου. Αυτή ήταν μια σημαντική και στρατηγική συναλλαγή για εμάς και τους στόχους μας για τη διαχείριση του παθητικού”.

Σύμφωνα με προηγούμενες καταθέσεις στην SEC, η εταιρεία επιχειρηματικών πληροφοριών αγόρασε 7.500 BTC το πρώτο τρίμηνο του έτους σε δύο αγορές στις 23 Μαρτίου και στις 5 Απριλίου για συνολικό ποσό 179 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία κατέχει τώρα 140.000 BTC, τα οποία αγοράστηκαν συλλογικά με μέσο κόστος περίπου 29.803 δολάρια.

Η στροφή της εταιρείας προς το κέρδος έρχεται καθώς το BTC κατάφερε να αυξηθεί κατά 72% κατά το πρώτο τρίμηνο σε περίπου 28.300 δολάρια.

Με την τιμή του BTC στα 28.100 δολάρια σήμερα, η MicroStrategy έχει χάσει περίπου 5,7% από την επένδυση σε Bitcoin.

Η εταιρεία ήταν ωστόσο στο “πράσινο” για ένα χρονικό διάστημα τον περασμένο μήνα, όταν το BTC εκτινάχθηκε στο πιο πρόσφατο υψηλό της, στα 30.980 δολάρια, στις 15 Απριλίου.

Η εταιρεία ανάλυσης λογισμικού άρχισε να επενδύει τα ταμειακά της αποθέματα σε BTC στις 5 Μαρτίου 2021, όταν αγόρασε 91.064 BTC – το 65% των συνολικών της συμμετοχών σήμερα.

Ο Saylor αποκάλυψε πρόσφατα ότι η MicroStrategy ενσωμάτωσε το Bitcoin Lightning στην εταιρική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: