Η ΕΕ αρχίζει την αντίστροφη μέτρηση για τη νομοθεσία για τα κρύπτο, προσθέτοντας την MiCA στην επίσημη εφημερίδα

Στις 9 Ιουνίου δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕΕΕ) η νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αγορές κρύπτο περιουσιακών στοιχείων (MiCA). Αυτό ενεργοποιεί την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη ισχύος του νόμου από τις 30 Δεκεμβρίου 2024.

Οι κανονισμοί, που υπεγράφησαν σε νόμο στις 31 Μαΐου, αφού εισήχθησαν για πρώτη φορά το 2020, αποσκοπούν στη δημιουργία ενός συνεκτικού ρυθμιστικού πλαισίου για τα κρύπτο περιουσιακά στοιχεία μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ενώ οι κανόνες τίθενται επίσημα σε ισχύ εντός 20 ημερών από τη δημοσίευσή τους, οι κανόνες θα αρχίσουν να εφαρμόζονται στις 30 Δεκεμβρίου 2024, ενώ ορισμένα μέρη της νομοθεσίας θα τεθούν σε ισχύ έξι μήνες νωρίτερα, στις 30 Ιουνίου 2024.

Τόσο οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων όσο και οι υποστηρικτές έχουν χαιρετίσει τη νομοθεσία για τη δημιουργία ενός ενιαίου περιβάλλοντος αγοράς σε ολόκληρη την Ευρώπη όσον αφορά τις κανονιστικές απαιτήσεις και τις διαδικασίες λειτουργίας.

Τα βασικά στοιχεία της νομοθεσίας MiCA περιλαμβάνουν απαιτήσεις εγγραφής και αδειοδότησης για τους εκδότες κρυπτονομισμάτων, τα ανταλλακτήρια και τους παρόχους πορτοφολιών.

Σύμφωνα με τους κανόνες, οι εκδότες stablecoin πρέπει να πληρούν ορισμένες απαιτήσεις ασφάλειας και μετριασμού των κινδύνων, ενώ οι υπηρεσίες φύλαξης κρυπτονομισμάτων πρέπει να διασφαλίζουν επαρκή μέτρα ασφάλειας και προστασίας για την αντιμετώπιση πιθανών αστοχιών στον κυβερνοχώρο και λειτουργικών αστοχιών.

Η νομοθεσία παρέχει επίσης ένα πλαίσιο για την πρόληψη της κατάχρησης της αγοράς, των συναλλαγών από εμπιστευτικές πηγές και της χειραγωγικής συμπεριφοράς στον χώρο των κρυπτονομισμάτων.

Εν τω μεταξύ, οι αγορές και οι φορείς εκμετάλλευσης κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχονται πιέσεις μετά την έναρξη ρυθμιστικών μέτρων από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατά των ανταλλακτηρίων κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase.

Και τα δύο ανταλλακτήρια μηνύονται για πολλαπλές κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας εγγραφής ως αδειοδοτημένων χρηματιστών και της προσφοράς μη καταχωρημένων τίτλων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: