Η Pantera Capital προβλέπει άνοδο της τιμής του Bitcoin στα 148.000 $ έως τον Ιούλιο του 2025 μέσω των επιπτώσεων του Bitcoin Halving

Η Pantera Capital επαναβεβαίωσε την αισιόδοξη πρόβλεψή της ότι το Bitcoin (BTC) θα μπορούσε να φτάσει σε ένα εντυπωσιακό σημείο τιμής σχεδόν 150.000 δολαρίων εντός του επερχόμενου Bitcoin Halving.

Η πιο πρόσφατη έκδοση του “Blockchain Letter”, που κυκλοφόρησε στις 22 Αυγούστου, υπογραμμίζει την ανοδική στάση της Pantera Capital για την πορεία των τιμών του BTC μετά το 2024.

Αντλώντας δύναμη από τα μοτίβα Halving

Η Pantera Capital υποστηρίζει ότι η απόδοση της τιμής του Bitcoin συνδέεται στενά με τους κύκλους halving. Καθώς το επόμενο συμβάν halving είναι έτοιμο να συμβεί εντός των επόμενων μηνών, η εταιρεία ποντάρει στη συνέχιση των ιστορικών μοτίβων.

Ιστορικά, η τιμή BTC/USD τείνει να βιώνει έναν πυθμένα κύκλου και μια κορυφή κύκλου σε χρονικά διαστήματα που ισαπέχουν περίπου από κάθε μισοποίηση της επιδότησης μπλοκ. Ένα συμβάν Bitcoin Halving μειώνει τον αριθμό των νέων Bitcoins που καταβάλλονται στους miners ανά μπλοκ κατά 50%.

Η ανάλυση της εταιρείας αποκαλύπτει ότι “το Bitcoin έχει ιστορικά πιάσει πάτο 477 ημέρες πριν από το halving, ανέβηκε οδηγώντας σε αυτό και στη συνέχεια εξερράγη προς τα πάνω μετά”. Επιπλέον, τα ράλι μετά το halving διατήρησαν μια μέση διάρκεια περίπου 480 ημερών, που εκτείνεται από το γεγονός του halving έως το ζενίθ του επόμενου ανοδικού κύκλου.

Ακολουθώντας αυτό το μοτίβο, η θεωρία δείχνει ότι ο πυθμένας της bear market το 2022 αντιστοιχεί στον πυθμένα του τρέχοντος κύκλου.

Μια ματιά στο μέλλον

Λαμβάνοντας υπόψη την πορεία προς τα εμπρός, μέχρι τη στιγμή του Bitcoin Halving τον Απρίλιο του 2024, το ζεύγος BTC/USD θα μπορούσε ενδεχομένως να διαπραγματεύεται γύρω στα 35.000 δολάρια, ένας στόχος που παραμένει εντός της σφαίρας των εφικτών στόχων.

Ωστόσο, η ίντριγκα βαθαίνει στις επόμενες 480 ημέρες, καθώς υπόσχεται όχι μόνο ένα νέο ιστορικό υψηλό, αλλά και πιο σημαντικές εξελίξεις.

Η Pantera Capital υπογραμμίζει τις τάσεις των προηγούμενων Bitcoin Halving. Το δεύτερο halving το 2016 μείωσε την προσφορά νέων Bitcoins κατά ένα τρίτο σε σύγκριση με το πρώτο halving, το οποίο συσχετίστηκε επίσης με αντίκτυπο στην τιμή κατά ένα τρίτο. Αντίθετα, το τρίτο Bitcoin Halving το 2020 σημείωσε μείωση της νέας προσφοράς κατά 43% και αντίκτυπο στην τιμή κατά 23%.

Με το επόμενο halving προγραμματισμένο για τις 20 Απριλίου 2024, και λαμβάνοντας υπόψη τη φθίνουσα μείωση της νέας προσφοράς με κάθε διαδοχικό halving, η Pantera Capital προβλέπει ότι το Bitcoin θα μπορούσε να εκτιναχθεί στα 35.000 δολάρια πριν από το halving και στη συνέχεια να φτάσει τα εκπληκτικά 148.000 δολάρια μετά.

Μετρώντας τις ημέρες για το επόμενο ορόσημο

Οι υπολογισμοί δείχνουν ότι 480 ημέρες μετά τo Bitcoin Halving τον Απρίλιο του 2024, το Bitcoin θα μπορούσε δυνητικά να επιτύχει το επόμενο υψηλό όλων των εποχών τον Ιούλιο του 2025.

Ηχώ αισιοδοξίας

Η Pantera Capital δεν είναι η μόνη στην πρόβλεψή της για εξαψήφια υψηλά επίπεδα τιμών για το Bitcoin πέραν του επόμενου έτους.

Άλλες αισιόδοξες προβλέψεις ευθυγραμμίζονται με τη μετρική “Lowest Price Forward” του Bitcoin, η οποία υποδηλώνει το πέρασμα του ορίου των 100.000 δολαρίων μέχρι το 2026.

Εν μέσω αυτών των προβλέψεων, υπάρχει μια αυξανόμενη συναίνεση ότι, ενώ το σημείο τιμών των 100.000 δολαρίων είναι στον ορίζοντα, μπορεί να μην υλοποιηθεί μέχρι το επερχόμενο γεγονός του Bitcoin Halving.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: