Η Binance αναστέλλει τις υπηρεσίες χρεωστικών καρτών κρύπτο στη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή

Σε μια στρατηγική κίνηση, η Binance, επέλεξε να σταματήσει τις υπηρεσίες χρεωστικών καρτών κρύπτο σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, με ισχύ από τις 25 Αυγούστου.

Αυτές οι χρεωστικές κάρτες που υποστηρίζονταν από κρυπτονομίσματα λειτουργούσαν παρόμοια με τις συμβατικές χρεωστικές κάρτες, διευκολύνοντας τις απρόσκοπτες πληρωμές για καθημερινά έξοδα. Η μοναδική πτυχή τους έγκειται στη χρηματοδότησή τους, η οποία προερχόταν από τα περιουσιακά στοιχεία των χρηστών σε κρυπτονόμισμα.

Ωστόσο, από τις 21 Σεπτεμβρίου, η διαθεσιμότητα των υπηρεσιών χρεωστικών καρτών κρύπτο στις συγκεκριμένες περιοχές θα τερματιστεί. Η Binance διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι οι τρόποι επιστροφής χρημάτων και επίλυσης διαφορών θα παραμείνουν ανοιχτοί έως τις 20 Δεκεμβρίου 2023.

Το θέμα προέκυψε για πρώτη φορά όταν ένας παρατηρητικός χρήστης του X, εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργικότητα των χρεωστικών καρτών κρύπτο στην Κολομβία. Η Binance απάντησε σε αυτό το ερώτημα με μια ανακοίνωση που ανέφερε την αναστολή των υπηρεσιών χρεωστικών καρτών από τις 25 Αυγούστου και μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανταλλακτήριο απέφυγε να αποκαλύψει τους παράγοντες που συνέβαλαν σε αυτή την απόφαση.

Η Binance παρουσίασε αρχικά τον Απρίλιο του 2020 το φιλόδοξο σχέδιό της για χρεωστικές κάρτες με κρυπτοϋποστήριξη, σηματοδοτώντας την είσοδό της στην εκτεταμένη παγκόσμια αγορά πληρωμών. Μέχρι τον Ιούλιο του ίδιου έτους, αυτές οι καινοτόμες χρεωστικές κάρτες κρύπτο είχαν ήδη φτάσει στις ευρωπαϊκές χώρες και σε διάφορες άλλες περιοχές παγκοσμίως. Σε μια στρατηγική κίνηση, η Binance ένωσε τις δυνάμεις της με τον επεξεργαστή πληρωμών Swipe, θέτοντας ως στόχο την εισαγωγή χρεωστικών καρτών κρύπτο και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει πληροφορίες σχετικά με το σκεπτικό πίσω από την αναστολή των χρεωστικών καρτών κρύπτο σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική και τη Μέση Ανατολή, το CryptoNea επικοινώνησε με την Binance για σχόλια. Δυστυχώς, το ανταλλακτήριο παρέμεινε επιφυλακτικό επί του θέματος. Από την άλλη πλευρά, το Binance παρείχε μια δήλωση, διευκρινίζοντας ότι “μόνο ένα μικρό μέρος των χρηστών μας (λιγότερο από το 1% των χρηστών στις αγορές που αναφέρθηκαν) επηρεάζεται από αυτό”.

Παρά τη διαβεβαίωση της Binance ότι η απόφαση θα επηρεάσει μόλις το 1% των εν λόγω χρηστών, οι προσεκτικοί παρατηρητές παρατήρησαν τη διαγραφή ορισμένων tweets του CEO της Binance που αφορούσαν την ανακοίνωση της χρεωστικής κάρτας κρύπτο, παράλληλα με τις αφαιρεθείσες απαντήσεις στην πλατφόρμα X.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: