Η Nissan κατέθεσε 4 νέα εμπορικά σήματα Web3, δοκιμαστικές πωλήσεις στο metaverse

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan γίνεται ο τελευταίος κατασκευαστής αυτοκινήτων που εντείνει τις προσπάθειές της στο Web3 — καταθέτοντας τέσσερα νέα εμπορικά σήματα που σχετίζονται με το Web3 που κατατέθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες — ενώ η μονάδα της στην Ιαπωνία πειραματίζεται με τις πωλήσεις αυτοκινήτων στο metaverse.

Οι νέες καταθέσεις καλύπτουν τις μάρκες Infiniti, Nismo και Nissan, σύμφωνα με τις αιτήσεις εμπορικών σημάτων της Nissan στις 7 Μαρτίου στο Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO).

Οι καταθέσεις στο USPTO αποκαλύπτουν τα σχέδια της Nissan να δημιουργήσει εικονικά ρούχα, αυτοκίνητα, καλύμματα κεφαλής, κάρτες συναλλαγών, παιχνίδια, εισιτήρια και μια αγορά (NFT) για trading και mint NFT. 

Η εταιρεία έχει επίσης περιγράψει σχέδια για υπηρεσίες διαφήμισης metaverse και άλλες «υπηρεσίες ψυχαγωγίας» που καλύπτουν online βίντεο, εικόνες, έργα τέχνης, εισιτήρια, ήχο, ήχους, μουσική και κάρτες συναλλαγών, μαζί με έναν ιστότοπο με πληροφορίες σχετικά με τα προτεινόμενα NFT της Nissan και τον τρόπο λειτουργίας τους. .

Υπάρχουν επίσης προθέσεις για «λογισμικό υπολογιστή χωρίς δυνατότητα λήψης για χρήση ως ψηφιακό πορτοφόλι», σύμφωνα με την κατάθεση.

Δοκιμή οδήγησης ενός Nissan στο metaverse

Την περασμένη εβδομάδα, στις 8 Μαρτίου, η Nissan Japan  ανακοίνωσε  ότι διεξάγει ένα τρίμηνο «πείραμα επίδειξης» του εικονικού της καταστήματος «Nissan Hype Lab» για να «μελετήσει, να συμβουλευτεί, να δοκιμάσει το αυτοκίνητο και να αγοράσει οχήματα Nissan» ενώ βρίσκεται στο metaverse. 

Nissan Hype Lab. Πηγή: Nissan

«Ταυτόχρονα θα εξετάσουμε τη δυνατότητα νέων μεθόδων πώλησης για αυτοκίνητα», έγραψε σε ανακοίνωσή της.

Η δοκιμή, η οποία διαρκεί από τις 8 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου, θα επιτρέψει στους πελάτες να επισκεφθούν την εικονική βιτρίνα «24 ώρες την ημέρα» μέσω υπολογιστή ή smartphone. Οι πελάτες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους προσαρμοσμένα avatar και, μεταξύ ορισμένων ωρών, μπορούν ακόμη και να αλληλεπιδρούν με το προσωπικό εικονικών πωλήσεων. 

Στιγμιότυπο μιας δοκιμαστικής οδήγησης στο Nissan Hype Lab. Πηγή: Nissan

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι πελάτες μπορούν να παραγγείλουν το αυτοκίνητο και να οριστικοποιήσουν τα συμβόλαια αγοράς μέσω αυτού του εικονικού γραφείου πωλήσεων.

Το Nissan Hype Lab επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν οχήματα Nissan στο metaverse. Πηγή: Nissan 

Η Nissan υπέβαλε επίσης πέντε αιτήσεις εμπορικών σημάτων τον Οκτώβριο του 2022 για ορισμένα από τα πιο σημαντικά μοντέλα αυτοκινήτων της, συμπεριλαμβανομένων των Skyline, Z και GTR.

Εκείνη την εποχή, ο δικηγόρος των εμπορικών σημάτων Μάικ Κοντούδης είπε ότι τα αρχεία της μάρκας αυτοκινήτων σηματοδοτούσαν σχέδια για μέσα που υποστηρίζονται από NFT, διαδικτυακές αγορές NFT, ψηφιακά πορτοφόλια, λογισμικό mint NFT, trading και αποθήκευση.

Ο γίγαντας της αυτοκινητοβιομηχανίας General Motors ήταν επίσης πολύ δραστήριος με τις αρχειοθετήσεις που σχετίζονται με το NFT, με τις τελευταίες του εφαρμογές εμπορικών σημάτων στις 16 Φεβρουαρίου που καλύπτουν τις μάρκες Chevrolet και Cadillac.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motor Company  προετοίμασε την είσοδό της στον κόσμο των NFT και του metaverse τον Σεπτέμβριο του 2022, καταθέτοντας 19 αιτήσεις για εμπορικά σήματα στις μεγάλες μάρκες αυτοκινήτων της.

Παρά τον συνεχιζόμενο χειμώνα κρύπτο και την bear market, οι πολυεθνικές εταιρείες εξακολουθούν να προχωρούν με εφαρμογές εμπορικών σημάτων που καλύπτουν το Web3, το crypto, τα NFT και το metaverse.

Ο Κονδούδης είπε ότι υπήρχαν ρεκόρ αιτήσεων εμπορικών σημάτων για NFTs, metaverse και προϊόντα που σχετίζονται με κρύπτο το 2022.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Article: https://cointelegraph.com/news/nissan-files-4-new-web3-trademarks-trials-sales-in-the-metaverse

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: