Η Circle φέρεται να προσαρμόζει τα αποθέματα του USDC για να αποφύγει τον κίνδυνο χρεοκοπίας των ΗΠΑ

Ο εκδότης Stablecoin Circle φέρεται να έχει προσαρμόσει τα αποθεματικά του θησαυροφυλακίου του σε μια προσπάθεια να μειώσει τους κινδύνους χρεοκοπίας των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σύμφωνα με ενημερωτικό δελτίο του Politico στις 10 Μαΐου, ο διευθύνων σύμβουλος της Circle Jeremy Allaire δήλωσε ότι η εταιρεία έχει προσαρμόσει το μείγμα των αποθεματικών που υποστηρίζουν USDC μεταβαίνοντας σε βραχυπρόθεσμα Treasurys των ΗΠΑ για να αποφύγει να εμπλακεί σε μια πιθανή χρεοκοπία των ΗΠΑ.

Είπε ότι η εταιρεία δεν κατέχει πλέον ομόλογα του Δημοσίου που λήγουν πέραν των αρχών Ιουνίου, επειδή θέλει να αποφύγει την έκθεση στο χρέος.

“Δεν θέλουμε να είμαστε εκτεθειμένοι σε μια πιθανή παραβίαση της ικανότητας της αμερικανικής κυβέρνησης να πληρώνει τα χρέη της”.

Το υπό τη διαχείριση της Blackrock Circle Reserve Fund δείχνει ότι οι τρέχουσες συμμετοχές λήγουν το αργότερο στις 31 Μαΐου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να λάβει “αποφάσεις” εάν το Κογκρέσο δεν αυξήσει το όριο του ομοσπονδιακού χρέους.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και οι Ρεπουμπλικάνοι συγκρούονται για την αύξηση του ορίου δανεισμού ύψους 31,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά κρατικών ομολόγων αξίας 24 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κλονίζονταν αν η χώρα αθετούσε τα χρέη της.

Ο αντίπαλος εκδότης σταθερών νομισμάτων Tether ισχυρίζεται ότι η πλειονότητα των αποθεματικών του επενδύεται σε έντοκα γραμμάτια του Δημοσίου με μέση διάρκεια λιγότερο από 90 ημέρες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι “εργάζεται για να λάβει μέτρα ώστε να μειώσει την εξάρτησή της από τις αμιγείς τραπεζικές καταθέσεις ως πηγή ρευστότητας”, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση διασφάλισης της 10ης Μαΐου.

Η προσφορά USDC έχει συρρικνωθεί το τελευταίο έτος, μειούμενη κατά 46% από το ιστορικό υψηλό των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούνιο του 2022. Αυτό έχει προκαλέσει την πτώση του μεριδίου αγοράς του στο 23% με κυκλοφορία 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ωφελημένος ήταν ο αντίπαλος Tether, του οποίου η κυριαρχία στην αγορά αυξήθηκε στο 62% με κυκλοφορία 82 δισ. δολάρια USDT.

Τον Απρίλιο, ο Allaire κατηγόρησε τον πόλεμο της Αμερικής κατά των κρύπτο και την τραπεζική κρίση για τη μείωση της κεφαλαιοποίησης του USDC.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Πηγή

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: