Η SEC αναγνωρίζει την επανακατάθεση της αίτησης Spot Bitcoin ETF από την Bitwise

Η Bitwise, η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, έλαβε επίσημη αναγνώριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με την εκ νέου κατάθεση της αίτησης για ένα spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF). Η εταιρεία κατέθεσε αρχικά αίτηση για το spot Bitcoin ETF τον Οκτώβριο του 2021, αλλά υπέβαλε τροποποιημένη αίτηση στις 28 Ιουνίου του τρέχοντος έτους.

Η ανακοίνωση της SEC αναφέρει: “Ανακοίνωση για την κατάθεση προτεινόμενης αλλαγής κανόνα για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση μετοχών του Bitwise bitcoin ETP Trust σύμφωνα με τον κανόνα 8.201-E του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης ARCA, μετοχές εμπιστευμάτων βασισμένες σε εμπορεύματα”.

Η απόφαση της Bitwise να καταθέσει εκ νέου αίτηση ακολουθεί μια σειρά θεσμικών αιτήσεων στο χώρο των ETF, που προκλήθηκε ιδιαίτερα από την αίτηση της BlackRock για ένα spot Bitcoin ETF στις 15 Ιουνίου.

Ο επικεφαλής επενδύσεων της Bitwise, Matthew Hougan, σχολίασε τη σημασία της εισόδου της BlackRock στην αγορά, δηλώνοντας: “Πρέπει να ακούτε όταν η BlackRock έρχεται στην αγορά, επειδή είναι ο μεγαλύτερος εκδότης ETF στον κόσμο, είναι πολύ προσεκτικός και συνδεδεμένος”. Πρόσθεσε ότι η κίνηση της BlackRock λειτούργησε ως ένα σημαντικό μήνυμα για την Bitwise.

Όσον αφορά συγκεκριμένες λεπτομέρειες, όπως οι συμφωνίες ανταλλαγής εποπτείας, ο Hougan σημείωσε ότι μια επιτυχημένη επιτόπια εφαρμογή Bitcoin ETF θα απαιτούσε μια ολοκληρωμένη ανάλυση. Τόνισε τη σημασία της συνεκτίμησης παραγόντων όπως η αγορά της CME και της ολιστικής προσέγγισης της εφαρμογής.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα συλλογικά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM) μεγάλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock, Fidelity, Invesco, WisdomTree, VanEck, Ark Invest, Valkyrie και Bitwise Asset Management, οι οποίες έχουν όλες υποβάλει πρόσφατα εκ νέου αιτήσεις για spot Bitcoin ETF, ανέρχονται σε περίπου 15,39 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αναδεικνύει το αυξανόμενο ενδιαφέρον και τον πιθανό αντίκτυπο στην αγορά ενός spot Bitcoin ETF εάν εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Αρθρογράφος: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα:

Μοιράσου τη Δημοσίευση: