Η MicroStrategy αποκτά 12,333 Bitcoin

Η εταιρεία αναλύσεων λογισμικού MicroStrategy έκανε μια σημαντική κίνηση στις 28 Ιουνίου, ανακοινώνοντας την εξαγορά 12,333 Bitcoin, αξίας περίπου 347 εκατομμυρίων δολαρίων. Η αγορά αυτή ενίσχυσε το συνολικό υπόλοιπο Bitcoin της MicroStrategy σε 152,333 BTC, αξίας 4,52 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μέση τιμή αγοράς 29.668 δολάρια ανά νόμισμα.

Η μέση τιμή αγοράς ευθυγραμμίζεται στενά με την τιμή των 28.136 δολαρίων που αναφέρεται στην πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας. Η απόκτηση αυτών των νομισμάτων πραγματοποιήθηκε μεταξύ 27 Απριλίου και 27 Ιουνίου. Ειδικότερα, η MicroStrategy χρηματοδότησε εν μέρει αυτή την αγορά με την έκδοση νέων μετοχών, όπως εξηγείται στην ανακοίνωσή της:

“Την 1η Μαΐου 2023, η MicroStrategy σύναψε συμφωνία πώλησης με τις Cowen and Company, LLC και Canaccord Genuity LLC, ως αντιπροσώπους πωλήσεων, σύμφωνα με την οποία η MicroStrategy μπορεί να εκδίδει και να πωλεί μετοχές της κοινών μετοχών της κατηγορίας Α, ονομαστικής αξίας 0,001 δολαρίων ανά μετοχή (“μετοχές”), με συνολική τιμή διάθεσης έως 625,0 εκατομμύρια δολάρια κατά διαστήματα μέσω των αντιπροσώπων”.

Μέχρι τις 28 Ιουνίου, η MicroStrategy έχει πουλήσει συνολικά 1.079.170 μετοχές στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας, αποκομίζοντας καθαρά έσοδα ύψους 337 εκατ. δολαρίων. Σε προηγούμενη αναφορά στις 5 Απριλίου, αποκαλύφθηκε ότι η MicroStrategy πρόσθεσε 1.045 BTC (περίπου 29,3 εκατομμύρια δολάρια) στον ισολογισμό της. Η εταιρεία, υπό την ηγεσία του Michael Saylor, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής του Bitcoin και πρωτοστάτησε στην εταιρική υιοθέτηση του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος στον κόσμο ως στρατηγικού περιουσιακού στοιχείου.

Η MicroStrategy ήταν σταθερά ενεργή στην αγορά Bitcoin, χρησιμοποιώντας στρατηγικές χρηματοδότησης τόσο με μετρητά όσο και με μετοχές, ακόμη και κατά τη διάρκεια πτωτικών συνθηκών της αγοράς. Το α’ τρίμηνο του 2023, η εταιρεία ανακοίνωσε το πρώτο κερδοφόρο τρίμηνό της από το 2020, κυρίως λόγω ενός εφάπαξ οφέλους από τη φορολογία εισοδήματος.

Η τελευταία σημαντική εξαγορά Bitcoin της MicroStrategy αντανακλά τη συνεχιζόμενη δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου κρυπτονομισμάτων, εδραιώνοντας τη θέση της ως κορυφαίου εταιρικού υποστηρικτή και επενδυτή στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Για περισσότερα ενημερωμένα νέα, βρείτε μας στο Twitter και στις Ειδήσεις Crypto ή εγγραφείτε στο κανάλι μας στο YouTube .

Ποια είναι η γνώμη σας για το συγκεκριμένο θέμα; Αφήστε μας το σχόλιο σας από κάτω! Πάντα μας ενδιαφέρει η γνώμη σας!

Author: Dimitrios Alexandridis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Προτεινόμενα άρθρα: